Bankalar bayram kredisi yarışına girdi

Güncelleme Tarihi:

Bankalar bayram kredisi yarışına girdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2010 10:43

Yaklaşan ramazan bayramı öncesi bankalar, müşterilerinin değişen ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak amacıyla farklı 'Bayram Kredisi” paketleri hazırladı.

Haberin Devamı

Bankalar bayram kredi paketlerinde miktarın yanı sıra vade, faiz ve dosya masrafları için de farklı uygulamalarla dikkat çekiyor.

Bankaların bazıları borç transferi bazıları ise öteleme sunarken, bazıları uygun kredinin yanı sıra, ödemelerde de kolaylık sağlıyor. Bankaların “bayram kredisi” yarışında tüketicilere, faizsiz, masrafsız ve yüzde 0,41'den başlayan faiz oranlarıyla kredi alternatifleri sunuluyor.

Bazı bankaların “bayrama özel” başlattıkları kredi kampanyaları şöyle:

İŞ BANKASI GELENEKSEL BAYRAM KREDİSİ

İş Bankası Maksimum İhtiyaç Paketi sahipleri, Geleneksel bayram kredisinden 100 lira masraf indirimi ile yararlanabiliyor. 8 Eylül 2010 tarihine kadar geçerli olacak kampanya çerçevesinde tüm kamu ve özel sektör çalışanları, serbest meslek sahipleri ile emekliler, aylık yüzde 0,45 faiz oranı ya da peşin komisyon ödeyerek faizsiz, 5 bin liraya kadar, 10 ay vadeli bayram kredisi kullanabilecek.

Haberin Devamı

Daha yüksek tutarda veya daha uzun vadelerle kredi kullanmak isteyen müşterilere ise, kampanya dönemi içinde 25 bin liraya kadar ve 24 aya varan vadelerle aylık yüzde 0,95'lik, 60 aya varan vadelerle aylık yüzde 1'lik özel faiz oranları ile kredi kullanma imkanı sunuluyor.

VAKIFBANK GELENEKSEL BAYRAM KREDİSİ

Vakıfbank da “Geleneksel Bayram Kredisi” adı altında müşterilerine farklı faiz oranları ve vade seçenekleriyle kredi kullandırıyor.
Banka, 5 bin TL'ye kadar 12 aya varan vadelerle aylık yüzde 0,70, 10 bin TL'ye kadar 36 ay vadeli yüzde 0,80, 15 bin TL'ye kadar 36 ay vadeli yüzde 0,88, 20 bin TL'ye kadar 48 ay vadeli yüzde 0,90, 50 bin TL'ye kadar 60 ay vadeli yüzde 0,92'lik faiz oranları ile kredi kullanma imkanı sağlıyor.

Banka kullandırdığı tüm kredi seçeneklerinden dosya ücreti olarak 131,25 TL alıyor.

İKİ BAYRAM ARASI ÖDEME OLMAZ

TEB, Ramazan Bayramı öncesinde ihtiyaç kredisi alan müşterilerine, ödemeye Kurban Bayramı'ndan sonra Kasım ayında başlama imkanı sunuyor.

Bayram alışverişinden okul harcamalarına, tatilden ev tadilatına kadar tüm nakit ihtiyaçlarını karşılamak için TEB'den ramazan kredisi alanlar, kredi ödemelerine Kasım ayında başlayor.

Haberin Devamı

Bankanın “İki Bayram Arasında Ödeme Olmaz” adını verdiği kampanya çerçevesinde ihtiyaç kredisi taksitleri 3 ay erteleniyor. Böylece taksit ödemelerine Kurban Bayramı'ndan sonra başlanacağı duyuruldu. Kampanyada geçerli faiz oranının yüzde 0,99, dosya masrafının ise 49 lira olduğu kaydedildi.

ANADOLUBANK'TAN “RAMAZANDA BAYRAM KREDİSİ”

Anadolubank da, “Ramazanda Bayram Kredisi” adı altında başlattığı kampanyasında tüketicilere yüzde 0,99 faiz oranıyla kredi kullandırıyor. Ramazanda Bayram Kredisi kullanan tüketiciler 24 ay vadeli 5 bin liralık bir kredi için aylık 235 lira ödeme yapıyor.

YKB'DEN ŞEKER BAYRAMINA ÖZEL ÜÇ FARKLI KREDİ

Yapı Kredi, müşterilerinin değişen ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak amacıyla üç farklı Bayram Kredisi paketi hazırladı. Birbirinden farklı vade ve masraf yapısıyla oluşturulan Faizsiz, Masrafsız ve yüzde 0,41'den başlayan Faiz Oranlarıyla Bireysel İhtiyaç Kredisi seçenekleri ile Yapı Kredi müşterileri bütçelerine en uygun krediyi seçme olanağına kavuşuyor.

Haberin Devamı

Vade sonuna kadar hiç faiz ödemeden, sadece peşin komisyon ile kullandırılan faizsiz kredi, maksimum 5 bin TL için ve 12 aylık vadede kullanılabiliyor. Hiçbir masraf veya komisyon ödemeden, sadece yüzde 1,19 faiz ile kullanılabilecek Masrafsız Kredi'de tutar ve vade sınırı 10 bin TL ve 24 ay.

Üçüncü seçenekte ise Bireysel İhtiyaç Kredisi'nin faizleri aylık yüzde 0,41'den başlıyor. Tutar ve vadeye göre farklı komisyon oranları ve masraf uygulanan yüzde 0,41 Bireysel İhtiyaç Kredisi maksimum 36 aya kadar vadelendirilebiliyor ve üst tutar sınırı 20 bin TL.

ING'DEN RAMAZAN VE BAYRAM İÇİN 'MİNİ KREDİ'

ING Bank, Ramazan ve bayram ihtiyaçları için 9 Eylül'e kadar geçerli olacak “Mini Kredi” kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında tüketicilere, 5 bin liraya kadar sabit 99 lira masrafla kredi kullandırılıyor. Tüketiciler, bin TL ile 2 bin 500 TL arasında yüzde 0,49, 3 ila 5 bin TL arasında yüzde 0,89'dan başlayan faiz oranları ve 36 aya varan vadelerle kredi alabilecek, bayram ihtiyaçları veya borç transferi talepleri için de “Kredi Butik Borç Transferi” paketinden yararlanabilecek.

Haberin Devamı

Borç transferi yapmak isteyen tüketiciler, www.ingbank.com.tr adresi üzerinden ulaşılabilen “ING Kredi Tasarruf Testi” ile hemen karlarını hesaplayabiliyorlar. Değerlendirme sonucunda testi pozitif çıkan tüketiciler, 1,10 faiz ile 100 bin TL'ye kadar masrafsız kredi kullanabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!