Sinirler yay gibi

Güncelleme Tarihi:

Sinirler yay gibi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2010 00:00

Federasyon Başkanı Ünal Karabıyık lige almayacaklarını açıkladığı İzmir temsilcisini borcunu ödemeye davet ederken, Karşıyaka Voleybol Şubesi Başkanı Ufuk Kele, “Federasyon, borcu olduğu için bir kulübün lige alınmaması yönünde karar çıkaramaz” dedi.

Haberin Devamı

VOLEYBOL Federasyonu’nun, sponsor desteğini kaybettiği için lige katılması zora giren Karşıyaka’nın yanı sıra Ankaragücü’nü gerekli şartları yerine getirmedikleri gerekçesiyle 2010-11 sezonunda Bayanlar 1. Ligi’ne almayacağını resmen açıklaması tansiyonu yükseltti. Sponsor arayışını sürdüren, lige katılım bedelini de yatıran Karşıyaka şoke olurken, Federasyon Başkanı Ünal Karabıyık, “Karşıyaka’ya resmi olarak birçok yazı yazdık. Federasyon’a olan borçlarını 15 Temmuz’a kadar ödemelerini istedik, ama aradan 1 ay geçmesine rağmen hiçbir yanıt alamadık” dedi.
Borcu ödesinler lige alalım
? Karşıyaka’nın bu durumda 2010-11 gibi 2011-12’de de deplasmanlı hiçbir lige katılamayacağını belirten Karabıyık, “İkinci, 3. ve Bölgesel Lig’e de katılamazlar. Ancak borçlarını öderlerse yönetim kurulu kararı alıp 2011-12’de 2. Lig’e katılmalarını sağlayabiliriz. Talimatlar belli. Kulüp-müessese takımı ayrımı yapmadan herkese eşit davranıyoruz. Yöneticilerin beyanatlarını okuyup üzüldüm. Katılım payı olan 15 bin TL’yi yatırdıkları doğru. Borçlarını ödesinler, takımı yeniden lige alalım” diye konuştu.
Federasyon’un yaptığı yanlış
? Voleybol Federasyonu’nun geçen sezondan alacağı olan 60 bin TL için Basketbol Federasyonu’ndaki gelirlere haciz koyduğunu belirten Şube Başkanı Ufuk Kele şunları söyledi: “Federasyon, borcu olduğu için bir kulübün lige alınmaması yönünde karar çıkaramaz. Yapılan çok yanlış. Kendi salonumuzda oynamamızın yanı sıra sponsor geliri ile yabancı oyuncular için de pay istiyorlar. Naklen yayın hakları ve Spor Toto gelirlerinin yüzde 10’unu Federasyon’a devretmeyi kabul etmediğimiz için böyle bir karar çıktı. Oysa lig ekim ayında başlayacak. Bizim sponsor arayışlarımız sürüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!