Babasını benzin döküp yaktı

Güncelleme Tarihi:

Babasını benzin döküp yaktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2010 13:49

Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Ayvalıpınar beldesinde, 18 yaşındaki gencin, üvey kardeşleriyle aynı odada yatan babasını önce ağır ağrı kesicilerin karışımından oluşan serum takıp bayılttığı, sonra üzerine benzin dökerek yaktığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Ayvalıpınar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda görevli baba Salih A'nın (48) dün iftardan sonra rahatsızlandığı ve Antalya'da sağlık teknisyenliği bölümünde öğrenim gören oğlu H.İ.A'dan (18) kendisine ağrı kesici serum takmasını istediği belirtildi.

H.İ.A'nın ağır ağrı kesicilerin karışımından oluşan serumu babasına takıp bayılttığı, daha sonra da el motorlarında kullanılmak için kola şişesinde duran benzini babasının üzerine döktüğü, üvey üç kardeşi ve aynı odada kalan babasını yakan H.İ.A'nın dışarı çıktığı, yangının komşular tarafından fark edilmesi üzerine kendisinin de kurtarma çalışmalarına katıldığı ileri sürüldü.

Gencin babası Salih A. olay yerinde hayatını kaybetti. H.İ.A'nın üvey kardeşleri Tuğba (6), Gülizar (9) ve Sağdur (11) yaralandı. Yaralılar, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Tuğba, burada yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Tedavi altındaki diğer kardeşlerden Gülizar Kocaeli Üniversitesine, Sağdur ise Karadeniz Teknik Üniversitesine gönderildi.

Haberin Devamı

Sağdur'un SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesine götürülürken ambulansta sürekli olarak “Babamı ağabeyim yaktı” diye sayıklaması üzerine ifadesi alınan H.İ.A'nın suçlamaları kabul ettiği, babasıyla sürekli tartıştığı için olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.
Gözaltına alınan H.İ.A'nın sorgusu sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!