İnternette fikri olanlar buraya

Güncelleme Tarihi:

İnternette fikri olanlar buraya
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2010 10:32

Yeni ekonomiyle ilgili bilgi ve iş fikri sahibi olan girişimcilerle bu konuda yatırım yapabilecek şirket ve profesyonelleri buluşturan etohum, 2010-2011 dönemi için başvuruları almaya başladı.

Haberin Devamı

İnternet konusunda bilgisi ya da fikri olan ve kendi internet şirketini kurmak için risk almaya hazır olan herkese destek veren etohum, yeni başvuru dönemini 1 Ağustos tarihi itibariyle başlattı.

Ağustostan aralık ayına kadar sürecek olan seçim sürecinde etohum, bu süreçte ilk başvuru yapanlara, etohum toplantılarına düzenli katılarak kendilerini yüz yüze tanıtanlara ve girişimcilerini yalnızca fikir aşamasında tutmayıp daha ileri götürmeyi başaranlara öncelik tanıyor. Sunduğu hizmet ve eğitimlerle yeni iş fikirlerini yeşertmek isteyenlere yol gösteren etohum, önceki yıllardan farklı olarak 2011 yılında düzenlediği toplantıları da Türkiye geneline yaymayı planlıyor.

2010 yılının ilk 7 ayında 5 adet etohum kampı, 8 adet etohum toplantısı, 1 adet hafta sonu toplantısı, 5 adet İstanbul dışı girişimcilik toplantısı ve 1 adet “speed networking” etkinliği düzenleyen etohum, internet dünyasının başarılı ve tecrübeli girişimcilerini, yatırımcıları ve adayları bir araya getirmiş bulunuyor.

Haberin Devamı

Bu süreçte WordPress’in kurucusu Matt Mullenweg, yazar Tim Ferris, Biletix.com’dan Ali Abhary ve Dave Dorner, Gittigidiyor.com kurucuları Burak Divanlıoğlu ve Serkan Borançılı, markafoni Kurucu Ortağı Sina Afra, Pegasus Hava Yolları Kurucusu Ali Sabancı ve Mynet Kurucusu Emre Kurttepeli’nin de aralarında olduğu 40’ı aşkın konuşmacıyı girişimcilerle bir araya getiren etohum, ekim ayından itibaren de İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Bilkent Cyberpark’la  işbirliği yaparak Ankara ve İzmir’deki toplantıların sayısını artırmayı hedefliyor.

KİMLER ŞİRKET KURDU?

etohum Kurucusu Burak Büyükdemir, internet girişimcileriyle yatırımcıları bir araya getirmek üzere kurulan etohum'un, girişimciliğe yeni başlayacak olanlara yol göstermeyi sürdürdüğünü belirtti. Büyükdemir, şöyle devam etti:

"Son 7 ay süresince yaşadığımız gelişmeler ise ne denli doğru bir yolda ilerlediğimizi açıkça gösteriyor. Tüm etohum girişimcileri olumlu gelişmeler yaşıyor. Örnek vermek gerekirse Hangiuniversite.com ve Grupanya.com projeleri ilk yatırımlarını aldılar ve şirketlerini kurdular. Anneysen.com ise Innovate100’e seçildi, kurucuları da JCI’dan girişimcilik ödülü almaya hak kazandı. Karniyarik.com ekibi de teknogirişim sermayesinden yararlandı. Filoline.net önemli müşterilerle çalışmaya başladı ve sistemleri faaliyete geçti. Ayrıca Alisverisrobotu.com, Lalaloo.com, Zumbara.com girişimleri de hayata geçti. Bogazharbi.com oyunun ilk versiyonu tamamladı. Unisbul.com Türkiye İş Kurumu’ndan faaliyet belgesini aldı. Diğer girişimciler de çalışmalarına devam ediyorlar. Bu başarılar bizi son derece mutlu ediyor ve heyecanımızı artırıyor. etohum olarak fikirlerden çok girişimcilere odaklanmaya, insanların fikirlerden daha değerli olduklarını savunmaya, yeni ve yaratıcı fikirlere destek vermeye ve gelişmiş ülkelerde okuduğumuz iş modellerini ülkemizde de görmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!