Sayın Aziz Kocaoğlu Spor Okulları kapanıyor mu?

Bu gün bir okuyucumun, bana attığı maili manşete çıkardım. Nedeni, ben bu günlere öncelikle sevgili okurlarım ve televizyon izleyicilerimle geldim.

Haberin Devamı

Saygım sonsuz. Ayrıca onlar doğruyu bilir, yazar ve söylerler. Yanılma payları çıkarları olmadığı için pek yoktur. Amma kendisine çok güvendiğim, insan olarak da sevdiğim Sayın Aziz Kocaoğlu’nun da, halkından gelen bu tarz yakınma ve şikayetlere çok duyarlı olduğunu da biliyorum. O nedenle bu köşe kendilerine hep açık ve açık olarak kalacaktır. Sayın Başkanım yanıtınızı sizden ya da sevgili basın danışmanınız Reşat Yörük’den bekliyorum. Satırına, virgülüne dokunmadan Uğur Özçelik’in mailini tarafsız bir şekilde yayınlıyorum.
Şenay Hanım İyi Günler
33 yıllık gazetecilik hayatınızda, yakalamış olduğunuz başarılardan ve dobra yazılarınızdan dolayı sizi kutlarım. Gelelim esas konuya; Bu yazıyı köşenizde paylaştığınız takdirde bizleri mutlu edeceksiniz ve bazı gerçekler gün ışığına çıkacak. Çünkü ben pek çok insanın duygularını size yansıtıyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, her cadde, her sokak ve her semtte afişleri yaptırılan Spor Okulları niye kapatılıyor?
Bunlardan Sayın Aziz Kocaoğlu’nun haberi var mı?
Başkanımız Aziz Bey, her defasında spor okulları ve spor okullarında büyük başarılar yakalamış sporcularla gurur duyduğunu ifade etmiyor mu? Spor okullarının el altından yavaş yavaş kapatılacağını, antrenörlere eğitmenlere tebliğ ediliyor. Çocuklar ayaklarına takunya giyerek kuran kurslarının yolunu tutmaya başladılar bile... Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Pervin Şenelgenç, bu konuda kılını dahil kıpırdatmadı. Bir gün olsun sırçalı köşkünden çıkmadı. İnsanlara randevu dâhil vermiyor. Pek çok tanık var. Ayrıca kulübe bir tane gençlik ve spor müdürü atamışlar. Her şeyi o bilir, her şeyi o yapar havasında. İ.B.B’ in yaz gençlik kamplarına kendi çevresi ve akrabalarını götürecek kadar cüretkâr bir insan. Bunu da kanıtlarım. Hizmet yapmak isteyen Büyükşehir Belediyesi’nin büyüklüğünü, insanlara göstermek isteyen emekçilere aba altından sopa gösteren, Gençlik Spor Şube Müdürü Nezihe İncegöz ile bu iş gitmez. Odalarından çıkıp, 1 trilyona mal olan 22 tane salonu dolaşsalar, insanların onlara gösterecek olduğu tepkilerden nasiplerini alacaklardır.
Hizmet yok, didişme çok
AR-GE ve Spor okulları koordinatörü olan Hüsnü Oral’ı harcamaya kalkıyorlar. Bu spor kulübündeki ayak kaydırma ve Hüsnü Oral’ı yok etmeye çalışma hareketlerinden de, Sayın Aziz Kocoğlu’nun haberinin olduğunu sanmıyorum. Herkes işi gücü bırakmış, kendi personeli ile didişmeye başlamış. Hizmet denen bir şey yok. Aziz Başkanım bu salonlara el atsın. Görevli ve temizlikçisini atasın. Sporcular için gerekli malzeme ve teknik donanımı sağlayıp salonlar arası turnuvalar, spor müsabakaları yaptırıp salonları çok amaçlı hale getirsin. Yoksa spor yapan çocuklar, gençler ve bunların aileleri suçlu olanları affetmez. Allah ta affetmez Büyük İzmir halkı da. Kalkınmanın temeli köylerden mahallelerden, kırsal kesimden başlar. İzmir’in her semtine giden sosyal ve kültürel ve sportif olayların araç gereçlerin, İzmir’in en ücra köşelerine gitmesi lazım ki o zaman İzmir B.B’ nin Sosyal belediyecilik yaptığına kalbimiz kanaat getirsin. 48 bin aileye erzak 48 bin aileye 150 TL para dağıtılırken, spor okullarında ve tesislerde, anlının akıyla çalışan eğitmenler ve tesis sorumluların da hakları göz ardı edilmesin.    
 Saygılarımla
Uğur Özçelik / İzmir

Deniz hayatını yazıyor

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde sevgili Deniz bir iş nedeniyle İzmir’deydi. Erkek kardeşi Serdar, basın danışmanı Arzu ile eve geldiler. Deniz ile iki yıl ’Bir Dilek Tut-Hayalin İçin Söyle’ yarışma programında aynı kulisi paylaştık. Abla-kardeş gibi olduk. O uzun seyahati (Ben cezaevi demek istemiyorum) sonrası ilk buluşmamızda. Gözlerimiz doldu. Deniz, şu an adını ağzına almadığı Hüsnü’yü ilk bana söylediğinde, olmayacağını söylemiştim. Neyse. Ben Deniz’i çok farklı buldum. Eylül’de müthiş bir albümle geliyor. Biraz kilo almış. Ama umurun da değil Ayrıca da dediği gibi ‘fıstık’. Bazı şarkılarını dinledim. Olay olacak. Demedi demeyin. Bu arada kitap yazıyor. “Her şey çok çok iyi olacak. Göreceksin” dedi. Bence de öyle. Özellikle albümdeki şarkılar damardan ve yıkıp geçecek.

Mutlaka dinleyin

Haberin Devamı

Asıl ismi Mehmet Yorgancı. MESAM üyesi. By Müptela adıyla harika bir albüm çıkarmış. Enfes. İnsanı dinlendiriyor. Avrupa Yakası, Yaşamdan Dakikalar, Bir Yudum İnsan gibi pek çok TV programında eserleri defalarca fon müziği olarak kullanıldı. By Müptela’yı bulun, alın, dinleyin. Hatta sevdiklerinize hediye edin.

Hoş geldin Ramazan-ı Şerif

Evet efendim bu gün Ramazan-ı Şerif’in 1. günü. Herkese hayırlı olsun. Bir ibadeti yerine getirirken o ibadetin farzlarını, vaciplerini, sünnetlerini, mekruh ve müfsitlerini de bilmek gerekir. O nedenle oruç tutarken, namaz kılarken bunların Allahın emri olduğunu unutmayın. Ama en büyük ibadet de, siz tok iken komşunuzun da, çevrenizin de tok olmasıdır. Kul hakkı yememektir. Herkesi bu mübarek Ramazan ayında, gücüne göre yardıma davet ediyorum. Ha bir işgüzar çıkıp da “Ekonomik sıkıntı da kim kime yardım edecek kardeşim” derse. Müslümanlıkta zorlama yok. Paşa gönlünüz bilir. Ama kullanmadığınız eşyalarınız belki bir başkasını mutlu edecektir.

İşte fırsat

Haberin Devamı

? Mahalle muhtarları ile ilişki kurup, iftar paketlerinizi ya da yardım edeceğiniz gerçek muhtaç kişileri bulabilirsiniz.
? Acil İhtiyaç Projesi Vakfı .
Tel: 0212 491 06 61
? Çocuk Esirgeme Kurumu.
Tel: 0312 310 24 60
? KADEV (Kadın Emeğini
Değerlendirme Vakfı).
Tel: 0212 292 26 72
? www.velimolurmusun.org
sitesinde bir çocuğun velisi
olabilirsiniz.
? Taksim Gençlik, Sığınma ve Spor Evi. Çocukların her şeye ihtiyaçları var. Tel: 0212 251 28 18
? Beyoğlu Sosyal Yardım
Mağazaları. Tel: 0212 251 83 44
? Umut Çocukları Derneği.
Her türlü ev ve giyim
eşyası kabul ediyor.
Tel: 0212 297 61 05 - 297 61 06
? Toplum Gönüllüler Vakfı
Mağazası . www.tog.org.tr
? TOFD (Türkiye Omurilik Felçliler Derneği) Tel: 0212 661 08 61
? Bir öğretmenin çağrısına da kulak verebilirsiniz. Trabzon’a bağlı Düzköy Çayırbağı öğretmeni 600 civarındaki zor koşullar altında eğitim gören öğrencileri için sizleri yardıma davet ediyor. (mesutmevlude@mynet.com)

Yazarın Tüm Yazıları