Promosyon rezaleti

BANKA promosyonlarının dağıtımıyla ilgili Başbakanlık Genelgesinde yapılan değişiklikle, ‘Banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamının personele dağıtılması”’ kararlaştırıldı.

Bir süre önce, emekliler için de maaşlarını aldıkları bankaların promosyonlarından yararlandırılması gündeme gelmiş, bizzat ilgili bakan (Ömer Dinçer) açıklama yapmış umut yaratmıştı. Emekliye belki ‘bir teselli’, sıkıntılarına bir nebze ferahlık vereceği umulmuştu. Ancak yine aynı bakan, ‘bankalarla yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadığını, promosyona kârlılık açısından bakan tarafın zarar edeceğini açıklayarak anlaşmaya yanaşmadığını’ belirtti. Emekliler açısından hayal kırıklığı yaratan durum, Sayın Bakan’ın emeklisinden yana bastıramaması ve ‘hakem gibi davranmasından’ kaynaklandı diyebiliriz. Çünkü promosyonların emeklilere de verilmesi için bizzat Başbakan’ın talimat verdiği basına yansımıştı.
Gelinen noktada, yeni başbakanlık genelgesinde, promosyonun tamamının personele dağıtılması öngörülüyor.
‘Kaynak yaratma sorunu olanlar’, ‘sözde kaynağı’ dağıtmakta başarılı olamamış, önce umut sonra hayal kırıklığı ve hüsran yaratmışlardır. Trilyonlarına aracılık yapan bankaların promosyonlarından bir kesimin (emeklilerin) pay almaması haksızlığına seyirci kalınmıştır. M. A.

Hayvanlara da yazık, bize de


ÇANKAYA’da Sedat Simavi Sokak’ta oturmaktayım. Bu semte yerleşeli yaklaşık iki yıl oluyor. Geldiğim günden bu tarafa geceleri koro halinde başlayan ve bir türlü bitmek bilmeyen sokak köpekleri havlamasından uyku düzeni diye birşey kalmadı bende. Muhtara gidip şikayette bulundum, o da “biz Belediye ile konuyu görüşüyoruz ancak belediye de bu işle başa çıkamıyor” açıklamasında bulundu. Bu nasıl şey anlaşılır gibi değil, sokak köpekleri ile başa çıkmak bu kadar zor mu, bu da bir çeşit terör mü yani? Ankara Valisi’nin konu ile ilgili olarak Belediye Başkanları ile toplantı yaptığı haberi yer aldı 6 Ağustos tarihli Hürriyet Gazetesi’nde, umarız lafta kalmaz. Demek ki sokak köpekleri sorunu pekçok yer-de var ve Belediye bu sorunu çözemekte yetersiz kalıyor.
Hem bu sahipsiz hay-vanlara hem de bize yazık oluyor. Yok mu bu işin bir bileni ‘Avrupa Kenti Ödülü’ almış koca başkentte.
Filiz EROL

Sokağımız toz-duman

BEN Esat Caddesi 153 numaralı apartman sakinlerindenim. Akşam 17.00’ye kadar burası trafiğe kapalı. Bu saatten sonra trafiğe açılıyor. Bülbülderesi Caddesi sonunu Esat Caddesi’ne bağlayan caddede ASKİ’nin çalışmaları var. Ve bu çalışmalardan dolayı o kadar çok toz, duman, çamur, pislik var ki..
Bir vatandaş olarak çalışma yapılan caddenin sulanmasını veya başka bir çözüm bulunmasını istiyorum. Bu sıcaklarda ne kapı açabiliyoruz ne pencere. Balkonlarımız pencerelerimiz çamur içinde. Ve 65 yaşındaki babam apartmanın hortumuyla caddeyi suluyor. Ne yapsın? Balkonlara, pencerelere çıkmak mümkün değil. Belediyenin yapacağı belirli saatlerde, özellikle trafiğin çok olduğu saatlerde oraları sulamak diye düşünüyoruz.
Füsun TUNCA

Cevizimizi kestiler

YAKLAŞIK 40 yıllık Çankaya Sancak Mahallesi sakiniyiz. Bu süreç içerisinde arka bahçemizde bulunan özenle yetiştirdiğimiz, 35 yıllık ceviz ağacımız, kendisine rant sağlama düşüncesinde olan, görüntüsünden rahatsız olan ve semtimize yeni yerleşmeye çalışan eller tarafından bir gün sabaha karşı hizarla kesilip orta yere bırakılmıştır. Anlamıyoruz, kime ne zararı var ağaçların... Tolga AKYÜZ

Biliyor musunuz?

17 AĞUSTOS 1999’daki Yalova depreminde yitirilen dil devriminin savunucusu, eğitimci, dilci Beşir Göğüş’ün
(eşi Cemile ve kızı Sezen Göğüş’ün) 15 Ağustos Pazar 11.00’de, Gölbaşı Gömütlüğünde anılacağını...
Yazarın Tüm Yazıları