Kitap oku sıfır Mercedes kazan

Güncelleme Tarihi:

Kitap oku sıfır Mercedes kazan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2010 00:00

Haberin Devamı

Bugüne kadar kitap okumanın insanın başını belaya sokmak dışında pek işe yaramadığına inanılırdı. Kitapların uzun namlulu silahlarla birlikte televizyonlarda teşhir edildiği bir kültürde şaşırtıcı da değildi bu. Ama artık insanlar kitap okusun diye her şey yapılıyor. Üste otomobil, bilgisayar, motosiklet gibi hediyeler veriliyor.

TÜRKİYE’nin en büyük kamu yayıncısı olan Kültür A.Ş. kitap okuma alışkanlığının kazanılıp yaygınlaşması için ilginç bir promosyon kampanyası düzenliyor. Sponsorlarla yapılan anlaşmaya göre, 11 Ağustos-15 Kasım tarihleri arasında Kültür A.Ş.’nin İstanbul kitapçılarının herhangi birinden 20 liralık alışveriş yapan herkese bir kura numarası verilecek. Bu kura numarası ile katılınacak çekiliş sonucunda bir kişiye sıfır kilometre otomobil olmak üzere yüzlerce armağan dağıtılacak.
Kampanyanın tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, amaçlarının hem kitap okumayı özendirmek, hem de İstanbul’un tanıtımına katkıda bulunmak olduğunu belirterek, 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’a böyle bir katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Bayhan, şöyle devam etti:
Bir kişi bir kişidir
“Kampanyamızın asıl amacı, insanların okuma zevki kazanmasını sağlamak. Bunun için bugüne kadar farklı farklı kampanyalar yürütmüştük. Bu ise kitaba yönelik en büyük promosyon kampanyası. Sponsorlarımıza bize sağladıkları katkı için teşekkür ediyoruz. Kitapseverler böyle kampanyalar olmadan da kitap okumayı sürdürüyor elbette ama kampanya ile birkaç kişiye daha kitap sevgisi kazandırabilirsek çok mutlu olacağız.”

3025 adet hediye verilecek

Haberin Devamı

Kültür A.Ş.’nin düzenlediği kitap okuma kampanyasında kazananlara aralarında motosiklet, bisiklet, dizüstü bilgisayar gibi toplam 3025 adet hediye verilecek.

İslam medeniyetinin 1001 icadı Sultanahmet’te sergilenecek

İSLAM medeniyetinin dünya bilim ve teknolojisine yaptığı katkının interaktif olarak aktarıldığı “1001 İcat” adlı sergi, Londra’dan sonra İstanbul’da açılıyor. Sultanahmet Meydanı’nda 1000 metrekarelik kapalı alanda açılacak olan sergide bilim tarihine ışık tutacak birçok eserin yanı sıra teknolojinin yardımıyla geçmişe uzanan sanal tarihi yolculuklar da yapılabilecek. İslam medeniyetindeki kültürel ve bilimsel mirasın yeni nesillere en doğru şekilde aktarıldığı sergi, 17 Ağustos’tan itibaren 5 Ekim 2010 tarihine kadar görülebilecek. Ücretsiz olarak gezilebilecek sergiyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Londra ziyaretinde gezip serginin Türkiye’ye getirilmesini istemişti. 1001 İcat: Bilim ve Teknolojinin 1000 Yıllık Serüveni’nin aktarıldığı sergi kapsamında ayrıca konferanslar da düzenlenecek. Londra’da açık kaldığı süre içinde 400 bin kişi tarafından ziyaret edilen sergi ALJ Sosyal Sorumluluk’un global sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Bilim, Teknoloji ve Medeniyet Vakfı tarafından gerçekleştirilen ve İslam medeniyetinin bilimsel mirasının aktarıldığı “1001 İcat” sergisi İstanbul’dan sonra New York’ta da bilim meraklılarına sunulacak. 1001 İcat- Bilim ve Teknolojinin 1000 Yıllık Serüveni sergisi 7’nci yüzyıldan başlayarak 17’nci yüzyıla uzanan bilimsel mirası gözler önüne seriyor. Sergi alanı Ev, Alışveriş, Okul, Hastane, Şehir, Dünya ve Evren’in temsil edildiği 7 ayrı bölümden oluşuyor.

Haberin Devamı

Brando’nun külleri paylaşılamıyor

DIŞ HABERLER
EFSANEVİ aktör Marlon Brando’nun külleri yüzünden eski karısıyla, müteveffa oğlunun sevgilisi arasında hukuk mücadelesi yaşanıyor.
Christian Brando, erken yaşta hayata veda edince, oyuncu babasının küllerinin bir kısmı o dönemde birlikte olduğu Donna Lopez Geon’un eline geçti. Bunun üzerinde Christian’ın annesi, Marlon Brando’dan 1959 yılında boşanmış olan Anna Kashfi, oğlunun malikanesiyle mal varlığının kendisine geçtiğini belirterek Los Angeles Yüksek Mahkemesi’ne başvurdu, eski eşinin küllerini ve oğlu Christian’ın “St.Christopher” madalyasını da geri istedi.
Donna ise TMZ magazin sitesine yaptığı açıklamada, “Christian, ailesine pek yakın değildi. Öldükten sonra ne annesinin ne de başka birinin malikânesine sahip olmasını istedi. Annesinin malikâneye geleceğini duyduğumda, küllerin bir kısmını alıp Beverly Hills’teki Franklin Kanyonu’na serptim. Marlon burayı çok severdi” dedi. Marlon Brando öldükten sonra külleri, yakınları arasında paylaştırılmış, bir kısmı uzun yıllar yaşadığı Tahiti ve Ölüm Vadisi’ne serpilmişti.

Haberin Devamı

Lehman Brothers’ın koleksiyonu satılıyor

TÜM dünyayı etkileyen 2008 ekonomik krizinde iflas eden yatırım bankası Lehman Brothers’ın duvarlarını süsleyen tablolar açık artırmaya çıkarılıyor. Gelecek ay Londra’daki Christie’s müzayede evinde yapılan açık artırmada bankanın Avrupa’daki koleksiyonu satışa sunulacak. Açık artırmada Lucien Freud ve Gary Hume gibi ünlü ressamların tablolarının en az 5 milyon lira getirmesi bekleniyor. ABD’deki merkezde bulunan tablolar ise eylül ayında satışa çıkarılacak. ABD’deki açık artırmada ise ressam Damien Hirst, Gerhard Richter ve Felix Gonzalez-Torres’ın tabloları 10 milyon dolara satılacak.
? DIŞ HABERLER SERVİSİ

Saklı müze

Haberin Devamı

Bülent OVACIK/İSTANBUL
KIBRIS’ta iplerin gerildiği 1964’te, Türkiye’den binlerce Rum Yunanistan’a gitti. Büyükada’daki Rum Yetimhanesi de bu dönemde tahliye edilince, ahşap binası da çürümeye terk edildi. Yetimhanedeki kız çocukları Heybeliada’ya gönderilirken, 45 kadar oğlan çocuğu da Büyakada’daki Aya Nikola Manastırı’na nakledildi. İşte o çocukların, yetimhanenin depolarında kalan eşyalarıyla, Aya Nikola Manastırı’nın idari işlerinden sorumlu Timelon Katerinoğlu, küçük bir müze açtı. Katerinoğlu, manastırın bir odasına, o dönemden kalan sıraları yerleştirdi. Sınıfa girince ilk göze çarpan, kız çocuklarının ayakkabıları. Sonra Türkçe, Rumca ders kitapları... Sıraların üzerinde, teneke pergeller, Derby marka silgiler, plastik saplı divitler, Kostas’ın kırmızı kaplı defteri, bir abaküs... 1976’ya ait Büyükada Yetimhanesi Yardım Derneği takvimi, Atatürk köşeşi, kızlardan birinin bayramda giydiği, önünde 23 Nisan yazan beyaz tuvalet... Törenlerde çalınan trampetler, borazanlar, duvarda bir buzuki...
Varlığını pek az kişinin bildiği bu saklı müzenin ziyaretçileri ise yıllar önce yetimhaneyi evi bilmiş çocuklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!