İstanbul, modaya yüklenecek 3 milyar doları yakalayacak

Güncelleme Tarihi:

İstanbul, modaya yüklenecek 3 milyar doları yakalayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2010 00:00

Ağustos ayının son haftası İstanbul Fashion Week (IFW-İstanbul Moda Haftası) ve Alman Igedo işbirliğiyle düzenlenecek Collection Premiere Istanbul (CPI) moda fuarına ev sahipliği yapacak İstanbul, moda ile yatıp moda ile kalkacak. CPI’ın Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Atik, “Moda haftası ve fuar sinerji yaratacak. 5 yılda moda endüstrimiz 3 milyar dolarlık bir ekonomi yaratır” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL, ağustos ayının son haftası moda ile yatıp moda ile kalkacak. 24 Ağustos’ta Genç Moda Tasarımcıları yarışması Koza ile başlayacak etkinlikler 25-28 Ağustos’ta düzenlenen İstanbul Fashion Week (IFW-İstanbul Moda Haftası) ve Alman Igedo işbirliğiyle 26-28 Ağustos’ta düzenlenecek Collection Premiere Istanbul (CPI) moda fuarı ile sürecek. İki etkinliğin birlikte yapılmasının muazzam bir sinerji yaratacağını söyleyen CPI’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Avva markasının sahibi Volkan Atik, “İstanbul’un modada büyük hedefleri vardı. Şimdi yavaş yavaş onu gerçekleştirmeye başladı. 5 yıllık bir dönemde İstanbul moda endüstrisi 3 milyar dolarlık bir ekonomi yaratır. Bu en mütevazı beklentilerle ortaya çıkan rakamdır” dedi. Moda haftası ve fuar, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti katkılarıyla ve hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin desteğiyle hayata geçiriliyor.
Her gelen 1500 dolar harcasa
Türk hazır giyim ve modasının gücüne dikkat çeken Atik, şöyle konuştu: “Hazır giyimde böylesi bir potansiyel varken böyle bir fuar olmaması yazıktı. Şimdi Alman Igedo’nun gücüyle moda fuarına daha çok yabancı çekeceğiz. Igedo’nun know-how ve portföyünden, gücünden faydalanacağız. 25 bini Rusya ve sadece 10 bini Türkiye, kalanı Avrupa ve Ortadoğu olmak üzere 80 bin adrese davetiye ve e-posta gitti. Fuara gelen ziyaretçi profili çok değişecek. Moda Haftası’yla birlikte etkinliğe 40 bin kişinin gelmesini bekliyoruz. 40 bin ziyaretçinin her biri 1500 dolar harcasa, sadece bu tek başına 60 milyon dolarlık bir ekonomi yaratacağını gösteriyor.”
Yabancı markalar geliyor
CPI’da yer dünyaca ünlü firmalar arasında G-Star, Noir, Triumph, Falke, Bugatti, Burlington, Tally Weijl, Roeckl, Cramelo, Helmut Lang, Gerry Weber gibi markalar bulunuyor. Türk markalar arasında ise Gizia, Damat, Balizza, Faik Sönmez ve Avva var.

Haberin Devamı

Sihirli değnek yok ama inanmak gerek

İSTANBUL’da yapılacak bir moda haftasını 20 yıldır bekleyen Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Bahar Korçan, “Moda haftası yeni bir oluşum. Moda ve hazır giyim sektörünün geçmişi kuvvetli, ama oluşum daha çok yeni. Sihirli bir değnekle dokunulmuş gibi bir anda müthiş bir değişim lütfen beklenilmesin” dedi. Korçan, IFW’nin olgunlaşması ve pozitif büyümesi için şans verilmesi ve inanılması gerektiğine dikkat çekerek “Ben yıllarca kolleksiyonumu dünya ile aynı zamanda göstereceğim böyle bir moda haftasını 20 yıldır bekliyordum. Hayata gelmesi ve devam etmesi önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı

4 günde 24 defile

Dünya moda haftası, Milano, New York, Londra ve Paris’teki moda haftalarından önce İstanbul Fashion Week (IFW) ile başlıyor.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında gerçekleştirilen IFW, bu yıl 19. kez düzenlenecek Koza Genç Moda Tasarımcılar Yarışması ile başlayacak.
İstanbul Fashion Week kapsamında 4 Günde 24 defile gerçekleştirilecek.
Bireysel defile sergileyecek 13 isim arasında Bora Aksu, Bahar Korçan, Arzu Kaprol, Özlem Süer, Hatice Gökçe, Mehtap Elaidi, Gamze Saraçoğlu, Deniz Mercan, Atıl Kutoğlu, Özgür Masur, Simay Bülbül, Özlem Kaya, Günseli Türkay yer alıyor.
Gül Ağış, Zeynep Tosun ve Zeynep Erdoğan ile Niyazi Erdoğan, Necla Güvenç, Tuvana Büyükçınar ve Rana Berna Canok karma defile gerçekleştirecek.
IFW çerçevesinde Hüseyin Çağlayan ve Dice Kayek’in, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle, İstanbul Modern’de sergileri de yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!