Özyeğin'den Çin'e 2 milyar dolarlık yatırım

Güncelleme Tarihi:

Özyeğinden Çine 2 milyar dolarlık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2010 10:14

FİBA Grup’un patronu Hüsnü Özyeğin’in Turkmall ile ortak Çin’de kurduğu Star Mall Group, ülkede planladığı 10 alışveriş merkezine 2 milyar dolar yatırım yapacak.

Haberin Devamı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Çin İş Konseyi Başkanı da olan Hüsnü Özyeğin, Çin’in Türk markalar için yeni fırsat ülkesi olacağına dikkat çekiyor. Star Mall Group CEO’su Bülent Ulusoy, 2 milyar dolara mal olacak 10 alışveriş merkezi yatırımının 10 yıl içinde tamamlanacağını belirtti.

Stratejik yatırım

DEİK Türk-Çin İş Konseyi Başkan Yardımcısı Yavuz Onay, Türk girişimcilerin Çin pazarlarına girişinde ve Çin’de hizmet sektörüne yatırımda sıkıntı yaşadığını belirterek, “Hüsnü Bey’in bu yatırımı, bu nedenle stratejik olacak. Pek çok markamız Çin’de bu sayede ‘flagship store’ (amiral gemisi niteliğindeki mağaza) açabilecekler” dedi.

Türkleri çeker

Çinliler’in ilk defa bir Türk şirketinden bu kadar büyük bir yatırım miktarını duyduğunu dile getiren Yavuz Onay, “Bu yatırım, Çinlilerin bize bakış açısını değiştirir. Bizi yatırımcı olarak görmeye başladılar mı çok avantaj elde ederiz. Hüsnü Bey’in bu yatırımları bölgeye en az yarım milyar dolarlık Türk perakende yatırımı çekecektir” diye konuştu. Star Mall, Çinli gayrimenkul uzmanlarına göre, ülkedeki en önemli yabancı yatırımcılar arasında gösteriliyor.

İlki 2011’de açılıyor

Star Mall, 2010 yılında iki, gelecek yıl ise iki ayrı alışveriş merkezi yatırımına başlamayı planlıyor. Star Mall’ın Çin’deki ilk gayrimenkul yatırımı olan Shenyang Plaza için 200 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Tesisin 2011 yılının mayıs ayında açılması bekleniyor. Şirketin diğer yatırımları için Çin’in büyük kent merkezleri gibi, alım gücü yüksek kitlelerin bulunduğu göreceli daha küçük kentler de hedefleniyor. Star Mall, Çin Sanayi ve Ticaret Bankası ile finansal destek konusunda anlaşma imzaladı. Ülkenin hangi bölgesinde olursa olsun, şirketin 10 yıl içinde planladığı yatırımlar Çin Sanayi ve Ticaret Bankası tarafından finanse edilecek.

Haberin Devamı

Akmerkez’den 6 kat büyük projeye başladı

FİBA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Çin’de devasa bir alışveriş merkezi yatırımına başladıklarını belirterek şöyle konuşmuştu: “Bu yatırım nedeniyle Çinli yetkililer tarafından büyük bir konukseverlikle karşılanıyoruz. Akmerkez’in 6 katı bir alışveriş merkezini, 7 milyon nüfuslu bir şehirde kurduk. Paramıza mı ihtiyaçları var? Global düşünüyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!