Zamane Hatunları yazıyooorr!

Elele Dergisi ve Garanti Emeklilik, “Zamane Hatunları” adlı yeni bir proje başlattı.

Haberin Devamı

Bu projeyle iş hayatındaki kadınlar, eğlence ve başarı dolu hikayelerini, zamanehatunlari.com adlı siteye yollayacak, beğenilen hikayeler bir kitapta toplanacak. Projeyle ilgili detayları Doğan Yayın Holding Ynsan Kaynakları Koordinatörü Binnur Zaimler’e sorduk.

“Zamane Hatunları” fikri nasıl ortaya çıktı?
- Bizim iş dünyasında, kadın platformumuz var. Bu platformun altında holding yöneticilerinin temsil ettiği bir grubumuz var. Bu grupla, çalışan kadınların iş yaşamını sevmesiyle ilgili paneller düzenliyoruz. Bu toplantılardan birinin sonunda ‘biz niye çalışan kadınların hikayelerini bir yerde toplamıyoruz’ diye düşündük ve projenin ismini de “Zamane Hatunları” koyduk. Fikir Çiler Yıldız ve benden çıktı.
? Proje hakkında biraz daha bilgi verir misiniz?
Türkiye’nin her yerinden kadınların, cesaretlendirici, sorgulayıcı, komik hikayelerini, ister isim ve soy isimleriyle, ister rumuzla bize yollamasını istiyoruz. En iyi üç hikayeye çok güzel ödüller vereceğiz ve sonra bu hikayelerden seçici kurul tarafından seçilenleri bir kitapta toplayacağız.
? Zamane Hatunları’nın amacı nedir?
- Amacımız, ‘ben iyi ki varım, iyi ki kadınım, kadın olmaktan mutluyum, iyi ki çalışıyorum, iyi ki iş hayatında varım’ diye düşündürmek. Kadınlara bu hikayeleri ulaştırmakla bunu anlatmak istiyoruz.
FEMYNYST
TAVRIMIZ YOK
? Siz uzun zamandır iş hayatının içindesiniz, bu kadar neşeli ve pozitif şey var mı sizce iş hayatında?
- Ben ilk iş hayatına başladığımda kadınların hepsi mesafeli, kadınlıklarını göstermekten kaçan, maskülen bir profil çiziyorlardı. Erkeklere benzeyerek başarının geleceği inancıyla hareket ediyorlardı. Oysa günümüzde kadınlar, kadın olmaktan, anne olmaktan, sevgili olmaktan aynı zamanda çalışmaktan, başarılı olmaktan son derece mutlu. Biz bu profili destekliyoruz. Biz kadınlar, neşeli ve pozitif olsun istiyoruz ve bu hikayeleri ön plana çıkarıyoruz.
? Feminist bir tavır var mı burada?
- Hayır, erkeklere karşı değiliz. Aksine erkeklerle birlikte iş hayatında büyük başarılara imza atma çabamız var. Çalışma hayatındaki kadınları destekliyoruz. Çok iyi üniversitelerde okuyan, son derece tecrübeli insanlar pek çok sebeple iş hayatını “daha fazla devam edemeyeceğim” diye bırakıyorlar. Bu durum, ülkemiz için iş gücü kaybı olmasının yanında, kadın için hayat ve iletişimden kopmak demek oluyor çoğu zaman. Biz buna engel olmak istiyoruz.
? Peki hikayeleri ödüllendirecek jüride kimler var?
- ?u an da belli olan isimler, Elif ?afak, Ayşe Arman, Ayça ?en, Mehmet Y. Yılmaz, Ferhan Poroy, Yasemen Köne, Çiler Yıldız ve ben. Bir sürü hikaye gelmeye başladı bile. www. zamanehatunlari.com adresinden bu hikayelere bakabilir ve kendi hikayenizi yollayabilirsiniz. Son başvuru tarihi 1 Ekim 2010. Yazıların da en az 1000 en çok 5000 kelime olması gerekiyor.

Zor Çocuk

Haberin Devamı

Çocuğunuzla sık sık çatışıyor musunuz? Bir ebeveyn olarak kendinizi yetersiz mi buluyorsunuz? Evliliğiniz ya da aile hayatınız bu durumdan etkileniyor mu? Günümüzde DEHB olarak bilinen Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunu farklı bir açıdan ele alan Dr. Turecki, anne baba ve eğitimcilere bu kitapta zor çocukların psikolojisinin inceliklerini gösteriyor. Optimist

Fineas ve Förb’ün maceraları

Haberin Devamı

Disney XD’nin Zincir Reaksiyonu etkin-
liği, Antalya’nın ardından Ystanbul-Ystinye Park’a geliyor. Çocuklar ve ailelerin “Fineas ve Förb”ün maceralarından esinlenilerek oluşturulmuş aktivitelere katılabilecekleri Zincir Reaksiyon’-
un son etkinliği Emre Altuğ’la gerçekleşecek. Etkinlik 1 Ağustos’ta Ystinye Park’ta.

Böcek Orkestrasının Muhteşem Turnesi

Kitap, Böcekistan Senfoni Orkestrası için Yaşlı Güve’nin aldığı önemli bir kararla başlıyor. Yaşlı Güve, orkestranın yetenekli ve çalışkan şefi Riri’nin yerine kendini beğenmiş ünlü şef Danaburnu’nu getirmeyi planlıyor. Sonrasında ortalık karışıyor! Neler olduğunu merak eden çocuklarınız bu kitabı mutlaka okumalı. Can Çocuk

Haberin Devamı

Çocuğunuzu tehdit eden zehirler!

Kitap okurken etkilendiğim bölümleri, hoşuma giden şeyleri, aklıma takılanları veya “bu konuyu araştırmalıyım” dediğim yerleri çizerek ya da etiketleyerek işaretlerim. Özellikle iş kitapları, biyografiler ve klasik romanlarda...
Uzun süredir ilk kez bir kitabı okurken altını çizme ihtiyacı duydum. Ancak işin ilginci bu kitap ailelere yazılmış bir kitaptı...
Adı “Çocuğunuzu Tehdit Een Zehirler”...
Yazarları Dr. Yusuf Cem Kaplan ve Dr. Ömer Demir...
Çocukların neden ve nasıl zehirlendiklerinden ilaç zehirlenmelerine, kimyasal madde zehirlenmelerinden bitkilerin neden olduğu zehirlenmelere, hayvan ısırma/sokmalarından evde hiç ummadığınız anda, şekilde olabilecek diğer zehirlenmelere kadar çok geniş bir yelpazede bir başvuru kaynağı hazırlamış Dr. Kaplan ile Dr. Demir...
Hem herkesin anlayabileceği bir dille yazılmış kitap hem de çok basit ve kolay bulunur şekilde indekslenmiş konular... Ayrıca sonunda yer alan A’dan Z’ye arayabileceğiniz her şeyin listesi var kitapta...
Yani “parfüm”, “parasetamol” veya “pastel boya” kelimeleri ile ilgili konu arayabiliyor, bunların nelere neden olabileceğini de pıt diye kolayca bulabiliyorsunuz.
150 sayfalık, “zehirlenme” ansiklopedisi gibi koca bir kitap... Almalı ve kolay ulaşabileceğiniz bir yerde saklamalısınız. Tüm ev halkı ve hatta çocuklarınızın bakıcılarına da bilgi vermelisiniz bence...
O kadar önemli bir konu çünkü bu zehirlenmeler.
Unutmayın: Özellikle 6 yaş altı çocuklar en riskli grup ve ülkemizde 1 yaş altındaki çocuk ölümlerinin nedenlerinin yarısından fazlası zehirlenmeler... Diğerleri ise sağlık problemleri veya kaza/ihmal kaynaklı oluyor.
Egeli biri olarak, hemşehrim sayılan bu uzman doktorları imza attıkları şahane iş nedeniyle tebrik ediyor, 9.90 TL gibi bir fiyatla bu kadar önemli bilgileri bizlerle paylaşan Hayy Kitap’a da teşekkürlerimi sunuyorum.
Tüm annelere ve bebeklerimize ise kazasız, belasız, zehirsiz sağlıklı günler diliyorum...

Street Ball ?enliği!

Haberin Devamı

Dünyada ve Türkiye’de gittikçe yaygınlaşan Street Ball (Sokak Basketbolu), bu yıl Çorlu Belediyesi’nin katkıları ve Orion AVM’nin sponsorluğunda yeniden düzenleniyor. Gençlere basketbolu sevdirmek amacıyla 30, 31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek etkinliklere siz de çocuklarınızla beraber katılın.
Bilgi için: (0282) 652 54 23

Ekibini kur ve gel!

Form tutmak istiyor ama tek başınıza motive olamıyor musunuz? O halde Club Sporium’un Grup Kinesis’i tam size göre! Ekibinizi kurup Club Sporium Akatlar’a gidin, sizinle birebir ilgilenen deneyimli eğitmenler eşliğinde, ekip halinde çalışmanın tadını çıkartın! Vücudunuzdan su değil yağ gitsin. Hem sağlıklı hem de fit olun. Bu arada çocuklar ne olacak diye düşünmenize gerek yok. Siz spor yaparken çocuklarda eğitmenler eşliğinde oyun odasında eğlenceye doysunlar.
Bilgi için: (0212) 444 77 67

Yazarın Tüm Yazıları