10 yılda 45 bin kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

10 yılda 45 bin kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2010 00:00

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı son 10 yılın polis ve jandarma sorumluluk alanında meydana gelen trafik kazaları ile ilgili istatistikleri trafik canavarına rakamlarla dikkat çekti. Trafik canavarın korkunç boyutunu gözler önüne seren rakamlara göre son yılda toplam 45 bin 188 kişi meydana gelen trafik kazalarında öldü. Meydana gelen kazalarda ise son yılda 1 milyon 519 bin 737 kişi yaralanarak hastanelerde tedavi altına alındı.

Bu rakamların dışında 2010 yılının ilk 5 ayında sadece polis sorumluluk alanında meydana gelen trafik kazalarında ise 866 kişi hayatını kaybederken 57 bin 418 kişi yaralandı. Meydana gelen trafik kazalarında il bazında yapılan değerlendirmede ise 2010 yılının ilk 5 ayında İstanbul 97 kişinin hayatını kaybetmesiyle birinci sırada yer aldı. Meydana gelen trafik kazalarında en çok ölüm olayının gerçekleştiği ikinci il 64 ile Ankara olurken, Antalya’da 54, İzmir’de 34, Konya’da 33, Bursa’da 29, Manisa’da 28, Kocaeli ve Mersi’nde 23 kişi öldü.

Köprüden düştü: 2 ölü

KIRIKKALE’de meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 2’si ağır 4 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Samsun’dan Ankara istikametine giden Nuri Savaş’ın kullandığı otomobil, Çevre Yolu Osmangazi Mahallesi’nde aynı yönde ilerleyen Murat Tüysüzoğlu yönetimindeki otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle Murat Tüysüzoğlu idaresindeki otomobil, yoldan çıkarak yaklaşık 50 metre yükseklikteki köprüden asfalta düştü. Kazada otomobilde sıkışan sürücü Nuri Savaş ile 41 UV 197 plakalı otomobilde bulunan kimliği henüz öğrenilemeyen kadın, olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobillerdeki sürücü Murat Tüysüzoğlu, Asuman Tüysüzoğlu, Mustafa Savaş ve Emine Savaş yaralandı. Mustafa ve Emine Savaş, Kırıkkale Devlet Hastanesinde, durumları ağır olan Murat Tüysüz ile Asuman Tüysüz de Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde tedaviye alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!