Bayındır Sitesi’ne elektrik işkencesi

Güncelleme Tarihi:

Bayındır Sitesi’ne elektrik işkencesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2010 00:00

Aralarında bakan, vali, general gibi çok sayıda emekli bürokratın oturduğu Bayındır Sitesi’nde yaşanan elektrik kesintileri sakinleri çileden çıkardı.

SİNCAN’a bağlı Temelli yolundaki Bayındır Sitesi sakinleri, sitede sık sık yaşanan elektrik kesintisinden şikayetçi oldular. Durumu TEDAŞ’a bildirmelerine rağmen yaklaşık iki buçuk aydır sorunlara çözüm bulunamadı.
Site sakini Zeki Gürses, yaşanan elektrik kesintisi ile çok sayıda elektrikli ev aletinin bozulduğunu belirterek şunları söyledi:

Günde 15 kere kesiliyor

“Burada en önemli sıkıntı elektriklerin sık sık kesilmesi. Günde 15 kere kesildiği oluyor. İnsanlar emeklilik dönemlerini ya da hafta sonlarını geçirmek için buraya büyük yatırımlar yaptılar. Günde yaklaşık 8-10 saat elektrikler gelmiyor. Sabah ya da akşam diye bir ayrım yok. Bir keresinde 2 gün boyunca elektriğin gelmediği oldu. Elektrikli ev eşyalarım bozuluyor. 20’den fazla bu sitede yaşayan insan, bu durumdan şikayetçi. Dün sabah 3 kere kesildi. Sıcak yaz günüde buzdolabı çalışmıyor. Yemek yapmak istesek fırın çalışmıyor.”

Jeneratör taktıranlar var

Mümtaz Şahin ise bazı site sakinlerinin jeneratör taktırması nedeniyle bu durumdan rahatsız olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Elektriğimiz sık sık kesiliyor. Ev aletlerimiz zarar görüyor. Jeneratör taktıran site sakinleri var fakat ben taktırmak istemiyorum. Çevre kirliliği oluyor ve sesinden rahatsız oluyorum. TEDAŞ tarafından bu bölgenin yeni olmasından dolayı bu sıkıntının yaşandığını belirtiliyor. Tedbirini alıyorlardır diye düşünüyorum.”

Meclis çalışanları da mağdur

BAYINDIR Sitesi’nde yaşanan benzer sıkıntılar Meclis çalışanları için yapılan Park Eymir TOKİ Toplu Konutları’nda da yaşanıyor. Elektriklerin sık sık kesilmesinin yanı sıra vatandaşlar, kanalizasyondan gelen kokulardan şikayetçi. Site sakinleri, sitenin kanalizasyon alt yapısının yeterli olmadığını belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!