Savcı suç örgütü var dedi

Güncelleme Tarihi:

Savcı suç örgütü var dedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2010 00:00

Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz ile 5 yardımcısının da arasında bulunduğu 99 kişi hakkında, suç örgütü kurdukları ve belediye ihalelerinde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla dava açtı.

Cumhuriyet Savcısı Tayfun Kaya’nın hazırladığı iddianamede, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ve Etimesgut Belediye Başkanlığı “ihbar eden”, iki kişi “mağdur”, 13 kişi “şikayetçi” olarak gösterildi. Halen tutuklu bulunan eski Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, eski Belediye Başkan Yardımcıları Osman Başbozkurt, Zafer Altınkaynak, İhsan Ağcan, Nurettin Karabal ve Mustafa Yılmaz, Etimesgut’taki Orhan Tan Huzurevi’nin eski Müdürü Ali Kaya, eski Zabıta Müdürü Mustafa Güven ile çoğunluğunu belediye yetkilileri ve firma sahiplerinin oluşturduğu 99 kişi “sanık” olarak yer aldı.

Telefon kayıtları

Şüphelİlerİn telefon görüşmelerinde ve ifadelerinde kullandıkları, “Otorite emretti, biz de yaptık”, “İmzalamak zorunda kaldım”, “Yapacaksın dediler, yaptım”, “Faturayı yazdı, altını bana imzalattı”, gibi bazı cümlelere dikkat çekilerek, bu ifadelerin, örgütün varlığı için gerekli hiyerarşinin oluştuğunu gösterdiği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!