Arya benim dopingim

Güncelleme Tarihi:

Arya benim dopingim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2010 00:00

Doğulu ailesi müzisyen genlerini kuşaktan kuşağa taşımaya devam ediyor. Yurdaer Doğulu’nun oğlu, Kenan Doğulu’nun ağabeyi Ozan Doğulu, kızı Arya’nın da yeni jenerasyon olarak müzik dünyasında aileyi temsil edeceği görüşünde...

Haberin Devamı

“130 bpm” adlı albümde Dj olarak karşımıza çıktınız. Bu proje nasıl doğdu?                 

- Zaten üç yıldır aklımda olan bir projeydi. Nihayet nisan ayında bir boşluk buldum, “hadi yapıyoruz” dedim ve yaptım. Toplam iki ayımı aldı.

Albümde bütün parçalar hareketli. Tam bir dans albümü mü olmasını amaçlamıştınız?     

- Evet, Sezen Aksu’nun “Kaybolan Yıllar”ı dışında tüm parçalar dans etmeye uygun. Maksadımız kulüplerde çalsın, insanlar oynasın ya da arabayla işten eve dönerken çalıp eğlensindi...

BU PİYASADA SEVİLİYORUM              

Bu albümde ilk kez Sezen Aksu, Tarkan, Ajda Pekkan ve Kenan Doğulu isimleri bir arada yer alıyor. Nasıl karşıladılar bu projeyi?

 
- Hepsi yıllardır çalıştığım kişiler, beni kırmadılar. Sağ olsunlar, seviliyorum bu piyasada. Birlikte çok güzel zamanlar geçirdik hepsiyle. Onlar da desteklerini esirgemediler ve istediğim gibi bir albüm oldu.

Müzik kariyeriniz 1986 yılında başladı. şimdiye kadar çalıştığınız herkesin bu albümde olmasını mı istediniz?

- Erol Büyükburç ile başlamıştım, sonra Ali Rıza Binboğa’dan Ege’ye, Gloria Gaynor’dan Sarah Brightman’a kadar yüzlerce şarkıcı ve müzisyenle çalıştım. Mesela “Kaybolan Yıllar” Sezen’in çok sevilen bir parçası. Bir sabah uyandığımda 40. Senfoni beynimde dönüyordu, tuttum “Kaybolan Yıllar” ile birleştirdim. Ajda’nın “Bir Garip Yolcuyum” şarkısını 1973 senesinde, ben bir yaşındayken babam yorumlamış. Kulüplerde çalarken de bu parçaya çok güzel tepkiler alıyordum, “Bunu yapmalıyım” dedim. Tarkan “ Unutmamalı’yı yapsan ne güzel olurdu” dedi, o da albüme girdi. Bir gün Çağan Irmak’ın evinde otururken Kenan, Füsun Önal’ın “Bunlar da Geçer”ini söyledi, süper oldu. Ziynet Sali “Sen Mutlu Ol Ne Olur” u söylemek istedi. Böylece her şey yerli yerine oturdu işte...

SEZEN İLE ARAMIZDA HİÇBİR KÜSKÜNLÜK YOK

Bu sanatçılar şarkılarını yeniden mi okudu?

- Evet, hepsi tekrar okudu. ıki remix haricinde 10 parçayı yeniden seslendirdiler stüdyoda.

Sezen Aksu’nun şefliğinden neden ayrıldınız?

Sezen ile 15 sene çalıştık. Bu bir rekor aslında. Küstük sananlar da oldu, oysa bir kavga gürültü yoktu aramızda. Sadece bir an geliyor, hayatında değişiklik istiyorsun, hepsi bu... Sezen ilgi bekleyen bir sanatçı. Günde 20 saat onunla olmak zorundasın. Bense bu albümü yapmak istiyordum. Zaten Sıla, Ferhat Göçer, Kenan Doğulu benim prodüksiyonlarım. Bir de enstrümantal bir projem var Amerika için. Onun hazırlıkları sürüyor. Bu nedenlerden dolayı ayrıldım.

Neden Amerika?

- Çünkü enstrümental projeyi herkes dinleyebiliyor, dil farkı gibi bir sorun olmuyor. Sony Müzik ile anlaştık, üç-dört ay içerisinde çıkacak albüm.

GENÇLİĞİMMDE ROCK DA YAPTIM, İLAHİ DE

Bu albüme nasıl karar verdiniz peki?


Bu da 10 yıldır aklımda olan bir projeydi. Yapıp yapıp bir kenara koyduğum senfonik, etnik, chill out şarkılar vardı. Hiç söz yazılsın istemediğim eserlerdi bunlar. Onları bu albümde topladım.

Sizin kaç tarzınız var?

Dört yaşında Mozart çalarak başladım, sonra caz geldi, ardından rocak... 17-18 yaşlarındayken bir rock grubum vardı. Hatta bir ara ilahi müzikleri yapan bir grupta bile yer aldım.

BİR DOĞULU DAHA GELİYOR

Projelere hız vermenizde kızınız Arya’nın etkisi var mı? Sanki size enerji vermiş gibi...

- Elbette. Arya’nın doğumu ile birlikte sanki hayatımdaki her şey hızlandı. Doğduğu gün gözlerim parlıyordu. O benim dopingim gibi, her sabah ondan enerji alıp öyle devam ediyorum güne...

Stüdyoya geliyor mu sık sık?

- Her şeyi kurcaladığı için şimdilik stüdyoya pek sokmuyorum. Müzik aletlerine çok meraklı. Piyano, gitar, davul perküsyon çalışını bir görseniz inanamazsınız. Bir Doğulu daha geliyor, üzgünüm Doğulu ailesinden kurtulamadınız. Büyük ihtimalle Kenan ile benim yaptığımın iki katını yapacak Arya!

Herkes de hayran ona tabii ailede...

- Evet, ama hak ediyor da. Sahnesi muhteşem. Kenan yanında sönük kalıyor! Amcası zaten bir numaralı hayranı bu arada... Aralarında büyük aşk var. Sezen ile konuştum, o da hasta olmuş Arya’ya.

Arya merkez olmuş, siz etrafında dönüyorsunuz anladığım kadarıyla...

- Aynen öyle, her birimiz uydularıyız onun. Bir tane daha yapıp iyice panik olmak istemiyorum. Biraz sakinleşelim, belki bir tane daha yaparız.

Haberin Devamı

BİR TEK ECE’NİN ALBÜM TARAKLARINDA BEZİ YOK

Kızınızla ilgili gelecek planları yapmaya başladınız mı?


- Ece bazen “hangi okula vereceğiz” diye soruyor, ne okulu diye irkiliyorum. Üç yaşında çocuklar okula başlıyor ya artık. Ben Arya’yı müziğe yönelteceğim. Zaten evde tüm enstürmanlar boy boy. Davulu var, klavyeleri var. Eline ne gelirse çalıyor. En son dün vuvuzela çalıyordu geçen gemilere!

Adı Arya ya, sesini merak ettim...

- Annesi gibi biraz tok. Ece de yeteneklidir bu arada; piyano çalar, söz yazar.

Çekirdek aile albümü gelir mi sizden?

- Zannetmiyorum. Ece’nin albüm taraklarında bezi yok. Siyasetle ilgileniyor daha çok. Uluslararası ilişkiler okuyor zaten, son sınıfta.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!