Vurgunla lüks yaşam

Güncelleme Tarihi:

Vurgunla lüks yaşam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2010 00:00

Rus hackerlardan, yerli ve yabancı kişilerin hesap bilgilerini temin ederek düzenledikleri sahte kredi kartlarıyla haksız kazanç elde eden 15 kişilik çete çökertildi.

Haberin Devamı

15 kişilik çıkar amaçlı suç örgütü, İzmir polisinin operasyonuyla çökertildi. Çetenin, kredi kartı vurgunuyla 500 bin TL’lik haksız kazanç elde ettiği belirlendi. İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, 6 aydır sürdürdüğü istihbari çalışma ve teknik takip doğrultusunda, daha önceden hakkında yasal işlem yapılan C.S.’nin (47) liderliğini yaptığı suç örgütünün, yine faaliyette bulunup haksız kazanç sağladığı belirlendi. Harekete geçen ekipler, C.S. ve suç örgütü üyelerinin, yerli ve yabancı kişilerin hesap bilgilerini Rus hackerlardan internet yoluyla temin etiklerini, bu kişilere ait düzenledikleri sahte kredi kartlarını, anlaşmalı oldukları kuyumcu, telefoncu, gözlükçü gibi işyerlerinde mal alım satımı olmadan komisyon karşılığı kullanarak haksız kazanç sağladıklarını saptadı. Operasyon için düğmeye basan ekipler, C.S. ile birlikte B.B. (22), E.S. (26), O.E. (26), H.Ş. (27), E.R.Ö. (28), U.Z.A. (26) O.E. (30), F.K. (32), M.K. (31), M.A.K. (31), M.A. (31), A.S. (39), U.Ö. (31) ve M.E.Y.’yi (46) yakaladı. Gözaltına alınan zanlıların, ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda, 17 sahte manyetik şeritli kart, 5 bilgisayar, encoder cihazı, 13 cep telefonu, 31 CD, 4 post cihazı, yüzlerce slip asılları ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 kişi ise, savcının talimatıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Genişletilerek sürdürülen soruşturmada, elebaşı C.S.’nin, 2008 yılında ABD’de FBI tarafından yapılan operasyonla faaliyeti sona erdirilen, hackerların kendi aralarında iletişim kurup hesap bilgisi sattığı “Dark Market” adlı sitenin üyesi olduğu belirlendi.

EĞLENCE BELGESİ

Haberin Devamı

Suç örgütü üyelerinin, şu ana kadar kullandıkları yöntemle 500 bin TL’lik haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Şebeke üyesi U.Z.A.’nın, elde ettiği haksız kazancı tüketirken, Antalya’da yanlarına gittiği Esra ve Ceyda Ersoy kardeşlerle hatıra fotoğrafı çektirdiği ortaya çıktı. İlginç davranışlarıyla ünlenen Ersoy kardeşler, katıldıkları bazı yarışma ve reklam filmleriyle ün kazanmıştı. Elebaşısı C.S.’nin, polise yakalanmamak için şehirlerarası otobüs terminalinde yatıp kalktığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!