Ortak cinayeti kamerada

Güncelleme Tarihi:

Ortak cinayeti kamerada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2010 00:00

Eren ile annesi Sara Odabaş’ı öldüren şirket ortağı Bülent Turan, nasıl öldürdüğünü hatırlamadığını öne sürerken, o dakikalar kameralarca saniye saniye görüntülendi.

Haberin Devamı

İZMİR’in Kemalpaşa İlçesi’ndeki cinayet 19 Nisan 2010 tarihinde İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde meydana geldi. Anfora isimli yemek fabrikasının sahibi Eren Odabaş (22) ile yönetim kurulundaki annesi Sara Odabaş (39), işyerindeki odalarında çalışanların gözleri önünde, Bülent Turan (36) tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.
İmzamı taklik ettiler
Olaydan sonra kaçan Turan kısa sürede yakalandı. Sanık Turan, polisteki sorgusunda yemek fabrikasına ortak olduğunu, Odabaş ailesinin başka bir şirket kurup, kendisini zarara uğrattıklarını önesürdü, tutuklandı. Turan, ‘iki kişiyi öldürmek’ suçundan, iki kez ömürboyu hapis cezası istemiyle ilk kez 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargıç önüne çıktı. Turan, yüzde 50 ortak olduğu Külahçıoğlu Yemek şirketi’yle girdikleri Ege Üniversitesi ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla 2009 yılında tutuklanarak 9 ay cezaevinde yattıktan sonra beraat ettiklerini belirtti. Turan şunları söyledi: “Ben cezaevindeyken ortağımın oğlu Eren, imzamı taklit ederek, fabrikadaki hisselerimi almış. Şirketin adını Anfora olarak değiştirmiş. Bülent ile konuştum, paramı vereceğini söyledi. Olay günü, parayı almaya gittim. Oğlu Eren dış kapıda karşıladı. Elini beline doğru götürdü. ‘Seni öldürtürüm’ dedikleri aklıma geldi. O andan sonra sadece silah seslerinin uğultusunu hatırlıyorum, gerisini hatırlamıyorum.”
Ofise daldı
Gıda mühendisi Esin Bahar ise, “Sanığı içeri girerken gördüm. Odama doğru giderken silah sesleri duydum. Daha sonra karşı karşıya geldik. Beni vurmamasını söyledim. Hızla uzaklaşıp dışarı çıktı” dedi. Duruşma ertelendi. Bu arada cinayetin işlendiği anın güvenlik kamerası görüntüleri de polis tarafından mahkemeye gönderildi. Güvenlik kamerası görüntüsünde katil zanlısı Bülent Turan yemek fabrikasının ofis bölümünün koridorunda Eren Odabaş ile birsüre konuştuktan sonra tabancasını belinden çıkarıp ateş etmeye başlıyor.

Haberin Devamı

Cam bölmede dehşet saçtı

Bülent Turan, üç kişinin bulunduğu cam bölmeli ofise kaçan Eren Odabaş’a düştüğü yerde kurşun yağdırdı. Zanlı diğer kişilere ise dokunmuyor. Turan, aynı anda bitişik bölümde bulunan anne Sara Odabaş’ı görüyor ve onu da vurduktan sonra yeniden dönüp, kalan kurşunları da Sara Odabaş’a sıkıyor. Soğukkanlı katil zanlısı daha sonra dehşetin tanığı gıda mühendisi Esin Bahar’a birşeyler söyledikten sonra fabrikayı terkediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!