Sokaklar eleman panosuna döndü

Güncelleme Tarihi:

Sokaklar eleman panosuna döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2010 11:33

TÜRKİYE'de etkileri görülen ekonomik krizle birlikte işsizlerin sayısı artarken, İzmir'in bazı semtlerinde, eleman arayanlar sokakları ilan panosuna çeviriyor.

Haberin Devamı

Milyonlarca işsizin bulunduğu Türkiye'de her gün çok sayıda kişi iş bulma umuduyla yollara dökülüyor. Türkiye İş Kurumu önlerinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor. Bunun yanında, İzmir'de, tekstil imalathanelerinin olduğu bazı bölgelerde sokakların, işçi arayanların ponosuna dönüştüğü dikkat çekti.

Tekstil atölyelerinin yer aldığı İzmir'in Çankaya ve Mezarlıkbaşı semtlerinde, duvarlar, çok sayıda makinacı, ayakçı ve temizlik işçisi ilanları ile dolup taşıyor. İşveren onca işsizliğe rağmen yetişmiş personel sıkıntısı çekmekten yakınıyor.

Bu sektörde işçi sıkıntısı çekilmesinin en önemli nedenlerinden birinin dönemlik çalışma olduğu öne sürüldü. Kurumsallaşmayan işyerleri dışındaki, bu bölgedeki yüzlerce atölyede sosyal güvencesiz, yol ve yemek parası verilmeden, 3 aylık kısa süreli işlerde, işsiz olmalarına rağmen pek çok kişinin çalışmak istemediği vurgulandı. Ücretlerin atölyelerin üretimine göre aylık 600-1000 TL arasında değiştiği dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!