Zararına sattık uçakta koltuk dolmadı ve battık

Güncelleme Tarihi:

Zararına sattık uçakta koltuk dolmadı ve battık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2010 00:00

Macaristan, Ukrayna ve Slovenya’nın önde gelen operatörlerinden Karya Tur’un iflas ettiğini doğrulayan şirket ortaklarından Özgür Ekinci, “Artan rekabet bizi bitirdi. Kiraladığımız uçaklarda koltukları dolduramadık. Zararına satış yaptık, dayanamayıp iflas ettik” dedi.

Haberin Devamı

MACARİSTAN’ın önde gelen Türk tur operatörü olan Karya Tur’un önceki gün faaliyetlerini durdurduğunu açıklamasının ardından Akdeniz Bölgesi’ne Karya Tur ile Slovakya, Polonya, Macaristan ve Ukrayna’dan gelen yaklaşık 3 bin 600 turist için kriz masası oluşturuldu. Karya Tur’un sahibi Hakan Ekinci’nin kardeşi ve şirket ortağı Özgür Ekinci, “Piyasa koşulları ve artan rekabet bizi bitirdi. Kiraladığımız uçaklarda koltukları dolduramadık. Direndik, zararına satış yaptık ancak dayanamayıp iflas ettik” dedi.
Otellerle bağlantıdayız
Macaristan turizm pazarına 3 yıl önce giren ve oradan Türkiye’ye en fazla turist getiren Türk firması Karya Tur’un şu andaki tek sıkıntısının kalan müşterilerin ülkelerine götürülmesi olduğuna dikkat çeken Özgür Ekinci, şöyle konuştu: “Otelciler ve yetkili birimlerle koordineli olarak çalışıyoruz. Kriz masasıyla irtibat halindeyiz. Turizm il müdürlüğüyle devamlı görüşüyoruz. Otelcilerin mağduriyetleriyle ilgili de görüşmeler yapıyoruz.”
Koltukları dolduramadık
Özgür Ekinci, yaşadıkları sürece ilişkin şunları söyledi: “Piyasa koşulları ve artan rekabet bizi bitirdi. Bu iş öyle bir iş ki, günlük. O gün yapamazsanız parasını ödedeğiniz şeyi geri almanız mümkün değil. Kiraladığımız uçaklarda koltukları dolduramadık. Biz de ilk zamanlar direndik ve zararına da olsa satışlar yaptık. Ancak daha fazla dayanamayıp faaliyetlerimizi durdurduk.”
Kötü niyet aramayın
Karya Tur’un aracılığıyla Türkiye’ye tatile gelen müşterilerinin büyük çoğunluğunun dün (bugün) ve bugün (yarın) dönüşe geçtiğini de vurgulayan Özgür Ekinci, şunları dile getirdi: “Macarların tamamının bu sabaha kadar gitmesini hedefliyoruz. Slovaklar da bugün dönecek. Kalacaklar için ise yetkili kuruluşlarla çalışıyoruz. Önümüzdeki 10 gün içinde dönmüş olacaklar. Olayda kesinlikle kötü bir niyet aranmasın.”

Haberin Devamı

Arkalarını topluyoruz

KARYA Tur’un sahibi Hakan Ekinci’nin kendisine ulaşamadığını ancak avukatlarıyla görüştüğünü anlatan AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, şunları söyledi: “Avukatlarına da söyledim. Hakan Bey çıksın herkesin karşısına ‘iflas ettik, yaşananlar için özür dileriz’ desin. Ama telefonları kapatma, nerede olduğunu söylememe bunlar ayıp şeyler. Ne kadar parayı batırdılar bilmiyorum ama arkalarını biz topluyoruz. Tek düşüncemiz Türkiye’nin imajı.Türk turizmi için ana pazarlar arasında yer alan o ülkelerde bu olayın kötü lanse edilmesi hiç iyi olmaz.”

Haberin Devamı

Antalya otelcileri işe sahip çıktı

AKDENİZ Turistik Otelciler Birliği(AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ve Antalya Valiliği’nin yanı sıra Mostravel, Tez Tur, Anex, Odeon ve Sky Havayolları’nın konuya büyük destek verdiğini söyledi. “Antalya otelcileri bu işe çok güzel sahip çıktı” diyen Çorabatır, “Karya Tur’la Antalya’ya tatile gelen 3 bin 640 kişiyi tespit ettik. 1784 kişi Ukrayna, 1045 kişi Slovakya, diğerleri Polonya, Macaristan Rusya ve Belarus’dan. 106 tane tesiste kalıyorlar. 1500 kişi 10-11 Temmuz’da ülkelerine dönmüş olacak” dedi.

Alanya’da zarar 1 milyon dolar

ANTALYA’nın Mahmutlar Beldesi’nde Karya Tur tarafından getirilen Ukrayna, Slovak, Macar, Polonya ve Moldova uyruklu 12 ayrı otelde yaklaşık 500 turistin bulunduğu tahmin ediliyor. Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik, Alanya genelinde yaklaşık 1000 turistin şu anda mağdur durumda olduğunu belirtti. Mahmutlar Otelciler Derneği Sözcüsü Ali Tevaküt de, “Bizim oteller olarak zararımız 400 bin dolar. Alanya genelinde ise 1 milyon dolar zarar var. Otelciler olarak bizler de mağduruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!