Amacımız ben bu sanatçıyı Default’ta görmüştüm dedirtmek

Güncelleme Tarihi:

Amacımız ben bu sanatçıyı Default’ta görmüştüm dedirtmek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2010 00:00

Onu, Okan Bayülgen’in âşık olduğu kadın, İstanbul’un annesi olarak tanıdık. Başarılı bir reklamcı olduğunu sonradan öğrendik. Şimdi Şirin Ediger Bayülgen’in son marifetiyle tanışacaksınız. Hayır, konunun çocukla hiç alakası yok. Genel Yayın Yönetmeni olduğu Default Magazine, tasarım, kültür, moda, müzik konularını işleyen online bir sanat dergisi. İlk sayısı hiç reklam yapılmadığı halde, 8 bin 500 kişi tarafından okundu. İkinci sayı yolda. Ediger, dergisini anlattı:

Böyle bir dergi yaptık çünkü sanatın farklı dallarında yaratıcılık gösteren yetenekli insanların sayısı her geçen gün artıyor. Moda, mimari, tasarım, müzik, fotoğraf fark etmiyor; özellikle son dönemlerde çok öne çıkan grafik tasarım var bu dergide. Şehirleri geziyor ve farklı şehirlerdeki sanatın nasıl tüketileceğine rehberlik ediyoruz. Tasarımcıların ve sanatçıların daha evvel hiçbir yerde görülmemiş bize özel işlerine yer veriyoruz. Fotoğrafçılardan özel çekim yapmalarını, ressamlardan en son tablosunu vermesini istiyoruz. Kapımız her yaşta, her milliyette, her cinsiyette sanatçıya açık. Özgür bir dergiyiz.

Moda tasarımcılarından bize özel koleksiyon yapmalarını isteyemiyoruz tabii. Keşke isteyebilsek. Ama bu konuda da genç isimlere ağırlık veriyoruz. İkinci sayımızda İngiltere’de Londra Moda Haftası kapsamında düzenlenen Genç Tasarımcılar Yarışması’nda birinci olan bir erkek tasarımcıya yer verdik mesela. Türkiye ve yurtdışındaki yenilikleri yakından takip eden güçlü bir yazar ve tasarım kadromuz var. Amacımız ileride insanlara, “Ben bu sanatcıyı Default’ta bir yıl önce görmüştüm” cümlesini sıklıkla kurdurmak. Ekibimizde şu anda yedi kişi var. Dünyanının neresinde olursa olsun bütün bienalleri ve sanat etkinliklerini takip ediyoruz. Moda konusunda en alternatif moda haftalarından bile haberdarız.
/images/100/0x0/55ea64aff018fbb8f87d053d

DERGİMİZİ OKUMAK BEDAVA, HEP DE ÖYLE OLACAK

İnsanlar yüzyıllardır sayfa çevirerek kitap okuduğu için bu derginin sayfaları da bilgisayar ekranından çevriliyor. Bu dergi sanal. Çünkü yapılan araştırmalar ekranların hayatımızdaki önemi konusunda yer değiştirmeye başladığını söylüyor. Televizyon ekranının yerini bilgisayar ekranı alıyor. Gençlere ulaşmak istiyorsanız bilgisayar çok önemli bir mecra. İnternet üzerinden reklam çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Hedefimiz bütün dünyaya ulaşmak. Bu yüzden dergiyi İngilizce ve Türkçe olarak hazırladık. Dergimizi okumak bedava, hep de öyle olacak. Default Magazine, kişiselleştirilebilir ve dijital ortamdan rahatlıkla takip edilebilir bir arayüz, hareketli grafik videoları, kamera arkası görüntüleri, müzik dinleyebilme ve adrese yönlendirme gibi özellikleri sayesinde okuyuculara interaktif deneyimler sunuyor. Çok ciddi bir link sistemiyle çalışıyoruz. Gördüğünüz her türlü görsel ve işitsel malzemenin kaynağına ulaşabiliyorsunuz. Bir müzik grubundan bahsediyorsak şarkılarını dinliyor, konser görüntülerini izliyor, hatta backstage’lerine bile giriyorsunuz. Eğer bir üründen bahsediyorsak alışveriş sitelerine de bağlanıyoruz. Ama okuyunca hemen alışverişe çıkmalıyım hissi veren dergilerden farklıyız. Tüketimi tetiklemek gibi bir amacımız yok. Sevdiğimiz objelere yer veriyoruz. Ve onlara ulaşmak konusunda rehberlik ediyoruz. www.defaultmagazine.com

ÇOK İLGİLİ BİR ANNEYİM BUNA BEN BİLE ŞAŞIRIYORUM

Default Magazine çocuk sahibi olduktan sonra hayata geçirdiğim bir proje ama çocukla hiçbir ilgisi yok. Zaten ben çocuk doğurunca hemen çocukla ilgili yeni bir iş edinenleri çok komik buluyorum. Hamilelikte yaşadıklarımı anlatmak ya da çocuklara masal kitabı çıkarmak veya çocuklarla ilgili bir sosyal sorumluluk projesine kendini adamak gibi işleri biraz sahte buluyorum. Çok garip ama kendimi anne gibi hissediyorum. Okan’la ben çocuk seven tipler değildik. Ama anne olduktan sonra her şey farklı bir hal aldı. Çok ilgili bir anne oldum. Şaşırıyorum. En ufak detay benden soruluyor. Sebze çorbasına koyulacak etin kuzu eti mi dana eti mi olacağından tutun, o gün hangi oyunu ne kadar oynaması gerektiğine kadar her şeyi hesaplıyorum.

OKAN BABA ASLAN OLUYOR İSTANBUL YAVRU ASLAN

Bir dadım var. Çok tatlı bir genç kız. Ben genç bir dadımız olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bebekle aralarındaki ilişkinin tamamen kanka ilişkisi olmasını istiyorum. Birlikte yesinler, içsinler, eğlensinler... Biz Fransızca eğitim düşünüyoruz. Bu yüzden her gün beş saat Camille adlı Fransız bir oyun ablası geliyor. Şu anda Okan evin tek erkeği. Etrafında beş kadın var. Ben, dadımız, İstanbul, Camille ve yardımcımız. Bu ekip hep birlikte tatile çıkacağız. İstikamet Londra. Okan çok gülüyor bu duruma. Eğleniyor. Çok ilgili bir baba. Tek istediği, kızının üzerinde sakin sakin yatması. Ama ne mümkün! İstanbul o kadar hareketli ki. Okan’da onu yuvarlıyor, öpüyor, kokluyor, kahkaha attırıyor. Baba aslan, yavru aslan oyunu oynuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!