Bitlis'te bir Hollywood yıldızı

Güncelleme Tarihi:

Bitliste bir Hollywood yıldızı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2010 09:28

Dünyaca ünlü film yıldızı Gina Gershon, yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı ‘New York'ta Beş Minare’ filminin çekimleri için Bitlis'e geldi.

Haberin Devamı

GINA GERSHON'UN BİTLİS GEZİSİNDEN FOTOĞRAFLAR

Gina Gershon, Bitlis'i çok sevdiğini belirterek, “Herkes beni ailesinden biri olarak görüyor. Film çekimi için Bitlis'e geldim. New Yorklu olmama rağmen New York'u, Mahsun Kırmızıgül'ün gözüyle görmek benim için çok ilginçti” dedi.

Yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı ‘New York'ta Beş Minare’ adlı filmin Bitlis'teki çekimleri başladı. Hollywood yıldızı Gina Gershon'un da rol aldığı filmin çekimleri Zeydan Mahallesi'nde yapılıyor. Oyuncular, çekimlerden arta kalan zamanlarda Bitlis'in çeşitli yerlerini ve tarihi mekanlarını gezdi. Belediye Başkanı AK Parti'li Fehmi Alaydın ile birlikte Bitlis'i gezen Gina Gershon, insanların sıcakkanlı olmalarına ve Bitlis'in güzelliklerine hayran kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

Bitlis'te toprak damlı kahvede oturan Gershon, New York ve İstanbul'dan sonra Bitlis'e geldiklerini belirterek, “İnsanları çok sıcak. Tarihi ve küçük bir kent. Buraya film çekmeye gelmeseydim. Ancak turist olarak gelebilirdim” dedi. Gershon, kahvede yanına oturduğu 90 yaşındaki Hüsamettin Soyugüzel ile sohbet edip, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Bitlis balını çok beğendiğini söyleyen Gershon, Bitlis'e bir kez daha gelmek istediğini anlatarak şöyle konuştu:

Bitliste bir Hollywood yıldızı

“Ben New York'luyum. New York'u Mahsun'un gözüyle görmek benim için çok ilginçti. Ben Los Angeles'ta yaşıyorum. Buraya gelip çekim yaptığım için mutluyum. İstanbul çok güzel bir şehir. Orada arkadaşlıklar edindim. İstanbul'da çekim yaptığımız yerler ben gelmeden önce görmek istediğim yerlerdi. Çekim sırasında boşaltılması da benim için bir şanstı. Sultanahmet Camisi, Ayasofya gibi yerler çekim için boşaltılmıştı. Mahsun gibi insanlarla Türkiye'yi gezdiğimi için çok şanslıyım. Sanki burada yaşayan biriymişim gibi geliyor bana. Burada herkes o kadar candan, o kadar içten ve cana yakın olması beni mutlu ediyor. Burada herkes beni ailesinden biri olarak görüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gina Gershon daha sonra Bitlis balı satan bir dükkana girererek tattı. Gershon ve beraberindekiler, kısa bir şehir turunun ardından çekimlerin yapılacağı Zeydan Mahallesi'ne geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!