SGK'dan Bankalara gözdağı

Güncelleme Tarihi:

SGKdan Bankalara gözdağı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2010 17:53

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Emin Zararsız, bugün bankalarla 9 milyon 300 bin emekli için pazarlık masasına oturdu.

Haberin Devamı

Ancak bankaların promosyon konusunda ‘hala’ isteksiz olduğunu görünce, “Matematiği zorlayın. Emeklinin beklentisine cevap verin. Sosyal sorumluluğa katılmanızı istiyorum” dedi. Toplantıda Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, “Mevcut çalışma koşullarımız içinde bankamızın promosyon ödemesi yapması mümkün görünmemektedir” dedi.

 

PROMOSYON MÜMKÜN DEĞİL!

 

Saat 14.00’te başlayan toplantı yaklaşık bir buçuk saat sürdü. 17 bankanın bazıları genel müdür, bazıları da genel müdür yardımcısı düzeyinde temsilci gönderdi. Banka yöneticileri Başkan Emin Zararsız’a, promosyonun matematiksel olarak mümkün olmadığını, fizibl olmayacağını söylediler.

Haberin Devamı

 

Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, “Bankamızın mevcut çalışma koşulları içinde promosyon ödemesi yapması mümkün görünmemektedir” dedi.

 

 

MATEMATİĞİ ZORLAYIN

 

Başkan Zararsız, bankalardan aldığı bu değerlendirmeler üzerine “Bu hesabınıza katılmıyorum. Olayın bir de sosyal boyutu var. Sizden sosyal sorumluluğa katılmanızı istiyorum. Özellikle bazı bankalar tarafından bunun verilebileceğini düşünüyorum. Matematiği zorlayın, emeklininbeklentisine cevap verin. Bazı bankaların bir şeyler ortaya koyabileceğini düşünüyorum” dedi. Zararsız’ın bazı bankalardan kastının kamu bankaları olduğu belirtiliyor. Çünkü emekli maaşlarının yüzde 95’i Ziraat Bankası, Vakıf Bank, Halk Bank ve PTT Bank tarafından dağıtılıyor.

 

PAZARLIK KAMUYLA OLUR!

 

Toplantıya katılan özel bankalardan bir yönetici, emekli maaş promosyonlarının ağırlıkla kamu bankalarını ilgilendirdiğine dikkat çekti. Pazarlığın onlarla süreceği tahmininde bulundu. Bir başka banka yöneticisi ise özellikle Ziraat Bankası’nın emekli maaşı ödemek için bazı şubeleri gereksiz yere açık tuttuğunu söyledi. “Her ay bu maaşı ödemek büyük yük. Hem hizmet götürüp hem de üstüne para vermek çok mantıklı değil” dedi.

Haberin Devamı

 

140 MİLYARLIK PASTA

 

Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin sayısı 9.5 milyona yaklaşırken, 2009 yılında bunların maaşları için SGK bankalar üzerinden 70 milyar liralık ödeme yaptı. Ancak SGK’nin bankalara konu olan rakam maaş ödemesiyle sınırlı değil. Ayrıca sağlık harcamaları için 23 milyar, prim tahsilatı için 47 milyar olmak üzere bankalar üzerinden 2009’da 140 milyar lira geçirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!