Ankara Emniyet Müdürü cezaevinden hastaneye götürüldü

Güncelleme Tarihi:

Ankara Emniyet Müdürü cezaevinden hastaneye götürüldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2010 10:47

Yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırmakla suçlanan ve hakkında yakalama emri çıkarılan Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir tutuklandı ve Sincan L Tipi Cezaevi'ne konuldu.Özdemir'in cezaevindeki işlemleri tamamlandıktan sonra saat 19.15'de yeniden İbn-i Sina Hastanesi'ne "tutuklu" olarak getirildi.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Kayseri'de yürüttüğü soruşturma kapsamında, “ihaleye fesat karıştırmak” ve “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan ve rahatsızlığı nedeniyle İbni Sina Hastanesinde bir süredir tedavi gören Özdemir, ambulansla Ankara Adalet Sarayına geldi. Yapılan işlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir dönem Kayseri Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Özdemir'in, Kayseri'de yürütülen soruşturma çerçevesinde Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin tarafından ifadesi alınmış, savcı, Özdemir'i, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmişti.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğine çıkartılan Özdemir, serbest bırakılmıştı.

/images/100/0x0/55eae6e0f018fbb8f89e0145

Haberin Devamı

Savcının, Özdemir'in serbest bırakılmasına itiraz etmesi üzerine, itirazı değerlendiren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Özdemir hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

Özdemir'in avukatlarının, yakalama kararının kaldırılması istemiyle Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı itiraz da yerinde görülmeyerek, reddedilmişti.

TUTUKLAMA 2-1'LE ALINDI

Özdemir'in tutuklanmasına daha önce 11. Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinden Musa Yeşil ''Özdemir'in kaçma şüphesi olmadığı, bilirkişi incelemesi yapıldığı için karartılacak bir delil bulunmadığı, dosyada benzer konumda bulunan şüphelilerin serbest olduklarını'' gerekçe gösterip karara şerh koymuştu.

Bu kez Musa Yeşil izinde olduğu için yerine duruşmaya hakim Erol Tatar girdi. Tatar da tutuklamaya muhalefet şerhi koydu. Emniyet Müdürü, 2'ye 1 oyla tutuklandı.

KARARA İTİRAZ

Emniyet Müdürü Özdemir'in tutuklanmasına avukatları Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde itirazda bulunacak. Tutukluğun kaldırılmasını, Kayseri Organize Suçlar eski Şube Müdürü'nün tanık olarak dinlenmesini isteyecekler.

HASTANEYE KALDIRILDI

Cezaevine konulan Orhan Özdemir mahkemeye "yatan hasta" olarak gittiği için cezaevindeki işlemleri tamamlandıktan sonra ambulansla 19.15'de İbn-i Sina hastanesine getirildi. Özdemir tutuklular gibi işlem görecek. Avukatlarının tutukluluk kararına itirazını bekleyecek.

       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!