Kızıl ajan İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Kızıl ajan İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2010 00:00

ABD’de ajanlık yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 10 kişiden kızıl saçları ve güzelliği ile dikkatleri üzerine çeken Anna Chapman’ın, Mayıs ayında İstanbul’un altını üstüne getirdiği ortaya çıktı. Arkadaşları Anna’ya “Sarı elbisenle Türk erkeklerini ateşliyorsun” diye takılmış.

Haberin Devamı

İŞTE RUS KIZIL AJANIN İNTERNETE KOYDUĞU FOTOĞRAFLAR

KIZIL AJAN ANNA YAKALANDI / WEB TV  

RUS AJANLARA 'MATA HARİ' BENZETMESİ / WEB TV       

DÜNYANIN konuştuğu kızıl ajan Anna (28) iki ay önce geldiği İstanbul‘da bir süre “Hotel Les Ottomans”da kalmış. Arkadaşlarıyla Boğaz turu yapan, Kapalıçarşı’yı, Sultanahmet’i, Yeni Cami’yi, Topkapı Sarayı’nı ve Ortaköy’ü gezen Anna, buralarda çektirdiği fotoğrafları 15 Mayıs’ta Facebook’a koymuş. Anna ile İstanbul’da birlikte seyahat eden arkadaşı Yana Sladkikh, Anna’nın profiline “Sarı elbisen ile tüm Türk erkeklerini ateşliyorsun” diye not düşmüş. Anna ise Les Ottomans’da çekilen fotoğrafının altına “Müthiş bir seyahatti, tekrar yapmalıyız” yorumunu yapmış.

ELÇİ KIZI: “Kızıl ajan”, 1982 şubatında, o dönemde SSCB’nin Volgograd (eski adıyla Stalingrad) kentinde doğdu. Moskova’daki Rusya Halkları Dostluk Üniversitesi’nin ekonomi fakültesinde okudu. Anna’nın babası, tecrübeli bir diplomattı. Ailesiyle birlikte tüm dünyayı gezmişti.  Rusça, İngilizce, Almanca ve Fransızca bilen Anna, 2003 yılında İngiltere’ye gitti. Burada menkul kıymetler konusunda eğitim aldı. Bu arada üniversite yıllarında tanıştığı bir İngiliz ile evlendi. Özgeçmişine göre, NetJets Europe ve Barclays bankasında çalıştı.   

2 MİLYON DOLAR SERMAYE: İngiliz eşinden boşanan Anna, Rusya’ya döndü. Birkaç yıl boyunca neler yaptığı muamma. 2005’te aniden ABD’ye geldiği biliniyor. 2006 ekiminde New York’ta “Property Finder” adlı uluslararası gayrimenkul şirketini kurdu. Bu şirketin “Domdot.ru” adresli sitesindeki portföyde Türkiye de yer alıyor. Geçen şubatta New York’a yerleşan Anna, 2 milyon dolar sermayeli “Time Venture” adlı bir şirket daha kurdu.

Haberin Devamı

11’inci sanık sırra kadem bastı

11 sanıktan biri olan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nde gözaltına alındıktan sonra kefaletle serbest bırakılan Christopher Robert Metsos, kayıplara karıştı. Rum polis sözcüsü Michalis Katsounotos’un verdiği bilgiye göre, Larnaka’daki bir karakola dün gidip imza atması gereken Metsos, imzaya gelmedi. Sözcü, Metsos’un kefaletle serbest kalma koşullarını ihlal etmesinden ötürü  yakalanarak gözaltına alınması kararı çıkartılacağını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!