Ekonomi’ye eğitimde kalite belgesi

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi’ye eğitimde kalite belgesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 00:00

Avrupa Komisyonu tarafından üniversitelerde verilen eğitimin kalitesinin bir ölçütü olarak gösterilen ‘Diploma Eki Etiketi’ almaya hak kazanan üniversiteler arasına İzmir Ekonomi Üniversitesi de katıldı. Yeni eklenen 4 üniversiteyle beraber, Türkiye’de toplam 11 üniversite bu belgeyi almış oldu.

Haberin Devamı

Daha okunabilir

Yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrenciye verilen Diploma Eki, öğrencinin yurtdışında daha okunabilir ve mukayese edilebilir bir diplomaya sahip olduğunu göstermesi açısından büyük önem taşıyor. Diploma Eki aynı zamanda öğrencilere geleceğe yönelik olarak yurtdışında iş ve eğitim olanaklarına daha rahat ulaşma olanağı da sağlıyor. Rektör Prof. Dr. Attila Sezgin İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak Diploma Eki Etiketi almaktan ötürü büyük bir gurur duyduklarını belirtti.

5 ekim de tören var

Rektör Prof. Dr. Sezgin, “Üniversitemiz, henüz 9’uncu yılında olmasına rağmen oldukça büyük bir başarıya imza atmıştır. Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda Üniversitemizde verilen eğitimin kalitesi tescillenmiş olmaktadır” dedi. Diploma Eki Etiketi Avrupa Komisyonu tarafından 5 Ekim 2010 tarihinde Belçika’da düzenlenecek törenle teslim edilecek.

DİPLOMA EKİ NEDİR?

Haberin Devamı

Diploma Eki (Diploma Supplement), uluslararası saydamlığı pekiştirmeyi hedefleyen, elde edilmiş yeti ve becerilerin ve bunların ifade edildiği diploma, derece, sertifika gibi belgelerin, akademik ve meslek tanınmasını sağlamaya yönelik, bir yüksek öğretim diplomasına ek olarak verilen belgedir. Diploma Eki Etiketi, Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve UNESCO tarafından ortaklaşa hazırlanan bir şablon genelinde ulusal kurumlar tarafından düzenlenir. Bu üç kurumun organize ettiği bir ortak kurul tarafindan geliştirilmiş olan bu belge, Avrupa Birliğinin tüm resmi dillerinde düzenlenerek, sürece dahil olan üniversiteler tarafından mezunlarına verilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!