Ünlülerin otomobillerini çalan çete çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin otomobillerini çalan çete çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 14:45

İSTANBUL polisi, Şovmen Mehmet Ali Erbil’in kızı Sezin Erbil ile Reha Muhtar'ın otomobillerini çalan şebekeyi çökertti.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen teknik takibin ardından büyük bir oto hırsızlığı operasyonu yapıldı. İstanbul, İzmir, İzmit, Sakarya, Ankara’nın aralarında bulunduğu 10 ilde daha önceden tespit edilen 68 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Sabaha karşı yaklaşık 500 polisin katıldığı baskında oto hırsızlık şebekesine üye 50 kişi gözaltına alındı.

3 FARKLI GRUP OLARAK ÇALIŞIYORLARDI

Basılan yerlerde yapılan aramalarda çok sayıda çalıntı oto ile oto yedek parçası ele geçirildi. Yakalanan şebekenin “hırsızlar” ve “araçları parçalayan ya da motor şase numaralarını değişterenler” ile “pazarlayanlar” olmak üzere 3 farklı grup halinde çalıştığı öğrenildi. Zanlıların özellikle pahalı otomobilleri tercih ettikleri, çalınan araçları internete verdikleri ilanlarla sahibi gibi sattıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

SEZİN ERBİL'İ TEHDİT ETMİŞTİ

Oto hırsızlık Büro Amirliği'nde sorgulanan zanlıların Mehmet Ali Erbil’in kızı Sezin Erbil’in aracını da çaldıkları anlaşıldı. Etiler’de geçen Şubat ayında meydana gelen olayda 34 S 4565 plakalı BMW cipin camına biriken karları temizlemek isteyen Sezin Erbil yanına yaklaşan bir kişinin saldırısına uğramıştı. Sezin Erbil’i ölümle tehdit eden hırsız cipi kontak anahtarını alarak çalmıştı. Çalınan araç 1 ay sonra İstanbul’da bulunmuştu.

OTOMOBİLİ TERK ETMİŞLERDİ

Şebekenin otomobilinin çaldığı diğer ünlü ise Reha Muhtar çıktı. Gazeteci Reha Muhtar’ın 34 AU 5727 plakalı Mercedes marka otomobili 15 Nisan 2010 tarihinde çalınmıştı. Reha Muhtar'ın evine girip kontak anahtarını alan hırsızların çaldığı otomobil 2 gün sonra terk edilmiş olarak bulunmuş ancak zanlıları yakalanamamıştı. Yetkililer yakalanan şebeke üyelerinin sorgularına devam edildiğini savcılıktan 4 günlük ek gözetim süresi alındığını söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!