Marsel tarih yazdı

Wimbledon Tenis Turnuvası’nda tenisçimiz, Brezilyalı Daniel karşısında 2-0 yenik durumdayken, maçı 3-2 kazandı, ikinci tura yükseldi. 1.98’lik Rumen Hanescu ile eşleşti.

İLK kez bir Türk, Wimbledon’da oynarken NTV Spor ekranları başında canlı izlemek de gerçekten güzel bir duygu. Umarız idareciler ve antrenörler Marsel İlhan’ın örnek gösterilecek mücadelesini ve tarihi zaferini izletmişlerdir. Marsel’in bu galibiyeti Türk tenisine yeni bir ivme kazandırdığı gibi kendilerini tenis yöneticisi sananlara veya öyle geçinenlere de ders olmuştur. Demek ki bizde dünya sıralamasına girebilecek ve Grand Slam oynayabilecek tenisçi çıkabiliyormuş. Marsel’in rakibi Brezilyalı Marcos Daniel aşırı denecek kadar güven yansıtan ve onursamaz (nasıl olsa kazanırım) vücut diline sahip bir oyuncu. Çok yönlü vuruşları ile Marsel’ın ritmini bozmak istedi./images/100/0x0/55ea36a3f018fbb8f871becc
Bunda ilk 2 set başardı. Ancak Marsel yılmadı. Servisleri (31 Ace) ve çapraz vuruşları ile Marcos’u adeta bitirdi, 3 saat 8 dakika süren maçı 3-2 kazanak 2. tura çıktı. Yaklaşık 43.000 TL para ödülü de kazandı.

Federer’in ödü koptu

Marsel’in ikinci turdaki rakibi 29 yaşında 1.98 cm boyundaki Romen Victor Hanescu. Dün oyanan maçlarda Federer, Falla karşısında 2-0 mağlup durumdan gelip maçı 3-2 kazandı ve tur atladı. Fransa Açık Şampiyonu Schiavone, Rus Dushevina’ya yenilerek ilk sürprizi yaptı.

Ne mutlu Türküm diyene

MARSEL İlhan, tur atlayarak tarih yazdığını ve çok mutlu olduğunu söyledi. Wimbledon’a tek erkeklerde katılan ilk Türk sporcu olmasıyla ilgili duygularının sorulması üzerine milli raket, “Ne mutlu Türküm diyene” yanıtını verdi.
Yazarın Tüm Yazıları