Peres: Şalit bırakılırsa ablukaya gerek kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Peres: Şalit bırakılırsa ablukaya gerek kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 17:08

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun başkanlığında toplanan güvenlik kabinesi, Gazze'ye uygulanan ablukanın yumuşatılmasına ilişkin atılabilecek adımları ele aldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Şimon Peres de "Gazze'yi idare edenlerin terörden vazgeçerek kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit'i serbest bırakmaları halinde, bölgenin abluka altında tutulmasına gerek kalmayacağını" söyledi.

İsrail güvenlik kabinesi, ablukanın yumuşatılması kararının ardından, bu doğrultuda uygulamada atılabilecek adımları görüşmek üzere yeniden toplandı. Toplantıda, kabine üyelerinin bu konuda Başbakan Netanyahu'ya yetki verdikleri belirtilirken, toplantının sonucuna ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Güvenlik kabinesi, geçen hafta Gazze'ye silah yapımında kullanılabilecek malzeme girişine izin verilmeksizin, yani deniz ablukası kaldırılmaksızın, halka yönelik projeler için gereken malzemenin girişine yeşil ışık yakmıştı.

İsrail radyosu da Netanyahu'nun bu akşam Dörtler Grubunun Orta Doğu Temsilcisi Tony Blair ile bir araya geleceğini duyurdu. Radyo, Netanyahu'nun Blair'e güvenlik kabinesinin Gazze'ye mal ve ürünler üzerindeki kısıtlamaların gevşetilmesiyle ilgili plan hakkında bilgi vereceğini belirtti.

Haberin Devamı

Güvenlik kabinesinde ayrıca, Gazze'ye yardım için düzenlenen yeni gemi seferleri konusu da değerlendirildi. Netanyahu'nun, ablukanın kırılmasını amaçlayan ilave gemi seferlerinin önlenmesi konusunda Blair'in desteğini isteyeceği ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!