Gülyağı kıymete bindi

Güncelleme Tarihi:

Gülyağı kıymete bindi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 17:16

Calvin Klein, Giorgio Armani, Estee Lauder, Givenchy gibi markaların ürünlerini geliştiren ABD'deki International Flavors and Fragrances (IFF) firmasından gelen uzmanlar, Isparta'da gülyağı kalitesini incelemeye aldı.

Isparta'da gülyağı üretimi yapan Erçetin Gülyağı Sanayi Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdi Nuri Erçetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'den gelen uzmanların, Isparta gülyağını kozmetik alanında kullanmak üzere incelemelerde bulunduklarını kaydetti.

IFF ile ürün anlaşması imzaladıklarını belirten Erçetin, firmanın dünyaca ünlü Calvin Klein, Giorgio Armani, Estee Lauder, Givenchy ve Avon gibi markaların ürünlerini geliştirdiğine dikkati çekti.

ABD'li uzmanların incelemelerinin ardından gülyağı kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar da yapacaklarını anlatan Erçetin, “IFF uzmanlarının yaptığı çalışmalar, Isparta için altın değerinde. IFF üst düzey yöneticisi Yves Cassar ve Givenchy Ürün Geliştirme Uzmanı Ariane Premel gül bahçelerinde incelemelerde bulundu. IFF ile uzun süredir stratejik ortaklık yapıyoruz. Bu ortaklığımızı yeniledik ve 10 yıl daha birlikte çalışacağız. Uzmanlar gül yağı kalitesinin artırılması için bir dizi çalışma yapacaklar” dedi.

IFF ve Givenchy'nin yeni bir parfüm üretmek üzere çalışma yürüttüğünü de belirten Erçetin, üretilecek bu parfümde kullanılacak gülyağının Isparta'dan sağlanacağını bildirdi.

Erçetin, ürünün ABD'de yayın yapan bir magazin dergisinde de tanıtılacağını, derginin editörünün de Isparta'ya gelerek gül bahçesinde çekim yaptığını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!