Oyunculuk tekliflerine açığım

Güncelleme Tarihi:

Oyunculuk tekliflerine açığım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 00:00

“Dekodizayn”dan sonra “Vahe’yle ıl ıl Türkiye” adlı bir programa daha başlayan Vahe Kılıçarslan, durmak bilmiyor. ış gereği 5,5 saat hiç kıpırdamadan kalabilen, ama hayata döndüğünde bir dakika yerinde oturamayan ünlü “yapımcı, sunucu ve manken”, bu listeye oyunculuğu da eklemeye kararlı...

Haberin Devamı

Mankenlikle başladın, sonra ekranların demirbaş isimlerinden biri haline geldin. Kaç yıldır şov dünyasındasın?

- Best Model seçilmemden bu yana 16 yıl geçti.      

Yaş kaç oldu? 

- Nüfus cüzdanına göre 44... Ama ruhum da bedenim de sadece 20’sinde. ınsanlar yaşımı söylediğimde inanmıyorlar.

44 yaşında bu kadar formda olmayı, bu kadar genç görünmeyi nasıl başarıyorsun peki?

- Çocukluğumda yüzdüm, sonra basketbol oynadım. 27 yıldır da her gün fitness yapıyorum. Hiç bırakmadım.

Ağır bir çalışma programın mı var?

- Aşağı yukarı her gün 1000 mekik çekiyor, onlarca kilo kaldırıyorum. ışim gereği fiziğimi korumak zorundayım. Yaşarsam 60 yaşında da bu vücuda sahip olacağım. Bir de kaslar öyle bir alıştı ki artık, bir gün çalışmasam rahatsız oluyorum.

HER GÜN 1000 MEKİK ÇEKİYORUM

Televizyon için bu kadar fit olmak zorunda mısın?


- Sadece televizyon yok ki... Bu fizikle ben daha uzun yıllar mankenlik mesleğini de icra edebilirim. Bir nevi ekmek parası... Bir de şu var; geniş kitlelerin önüne çıkan herkes spor yapıp form tutmak zorunda. Bu, sanatçılar için de geçerli siyasetçiler için de... Topluma önce dış görünüş sonra hümanistliğinle örnek olmak durumundasın. Spor yapanlar kötü enerjilerini atar, ufuklarını geniş tutarlar.

Bu resme uyan kaç sanatçı ya da manken var ülkemizde sizce?

- Aslında çok fazla olduğunu söyleyemeyiz. Mankenler ve sanatçılar arasında düzenli spor yapanlar parmakla sayılacak kadar azdır belki de... Üstüne üstlük 40 yaş üstünde hiç göremedim. Mesela dizilerde oynayan ve neredeyse halk kahramanı ilan edilen birçok kişinin fiziği düzgün değil.

Beslenme sırlarını da öğrenelim yeri gelmişken...

- Beslenmeme çok dikkat ediyorum. Kesinlikle üç beyazdan, yani şeker, tuz ve undan uzak duruyorum. Canım çok çektiği zaman azar azar alıyorum o besinlerden. Hayatım diyetle geçiyor diyebilirim.

Aç mı dolaşıyorsun yani?

- Yok, o kadar da değil... Bol bol tavuk, balık, meyve ve sebze yiyorum.

OYUNCULUK KONUSUNDA KENDİME GÜVENİYORUM  

İşlere dönelim biraz da... “Dekodizayn” devam ediyor mu? Daha kaç insanın evini yenilemeyi düşünüyorsun?


- 1O yılı tamamladık, 600 ev yeniledik, birçok insanı tedavi ettirdik. Ve aynı hızla yolumuza devam ediyoruz. Hedefimiz 1000 ev. Bu bizim için zor bir hedef değil, çünkü o güce ve çevreye sahibiz.

Bunca yıldır ekrandasın, neden şimdiye kadar hiçbir dizide görmedik seni?

- Aslında benden kaynaklanan bir durum değil bu... ıyi tekliflere her zaman açığım. Kendime oyunculuk konusunda çok da güveniyorum. Tiyatro eğitimi almış, 5,5 saat boyunca hareketsiz durabilen, konsantrasyonu çok yüksek bir kişiliğe sahibim. Biliyorsun, çıkarmış olduğum şiir kitapları da var. Ayrıca yıllardır hem spor hem de güncel yazılar yazıyorum. Anlayacağın elim kalem tutuyor. Belki de kendi yazacağım bir senaryoda oyuncu olurum.

Hülya Avşar ile tiyatro yapmıştın bir zamanlar? Kendisiyle görüşüyor musun? 

- Evet, 10 yıl önce Hülya Hanım’la iki kişilik bir oyunda yer almıştık, ben öldürdüğü kocasını oynuyordum onun... Hülya Hanım ile çalışmaktan inanılmaz keyif almıştım. Çok disiplinli ve çalışkan bir sanatçı. Zaman zaman kendisiyle görüşmeye devam ediyorum.

Haberin Devamı

YORULMAK YOK YOLA DEVAM 

“Vahe’yle ıl ıl Türkiye” diye bir programa daha başladın. ılk bölümü geçtiğimiz günlerde ekrana geldi hatta... Bu tempo seni yormuyor mu?


- Kesinlikle yorulmuyorum. Yapacak çok şeyim var. şükürler olsun ki tanrım bana böyle bir ruh vermiş diyorum. Son nefesime kadar çalışıp, ülkeme faydalı bir insan olmaya uğraşacağım. Bana güvenen ve destekleyen, 600 evi yenilememde bana yardımcı olan herkese ve her firmaya buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Yorulmak yok, yola devam.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!