İngiltere'de 'ırkçı' ilan Müslümanları kızdırdı

Güncelleme Tarihi:

İngilterede ırkçı ilan Müslümanları kızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2010 22:10

İNGİLTERE'de, Northamptonshire Belediyesi'nin ‘Müslüman olmayan beyaz tenli bayan şoför aranıyor’ ilanı, Müslümanları çok kızdırdı.

Haberin Devamı

Northamptonshire Belediyesi, bedensel engelli çocuklar için servis şoförü ihtiyacını gidermek amacıyla gazetelere “Müslüman olmayan, beyaz tenli bayan şoför aranıyor. Çocuklara okula gidiş ve gelişlerde refakat etmelidir’ şeklinde, akıllara durgunluk veren bir ilan verdi.

MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Gazete ve internet sitelerinde yayımlanan ilan, kısa sürede Müslümanların tepkisine yol açtı. Yoğun tepkiler üzerine zor durumda kalan belediye yetkilileri, önce Müslümanlardan özür diledi. Ardından da ilanla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı. Büyük tepki çeken ilanla ilgili soruşturma başlatıldı, ancak ilanda yer alan ‘Müslüman olmayan’ ifadesinin öğrenci velilerin istediği üzerine konulduğu belirtildi. Belediye Sözcüsü, “Olayın neden olduğu durumdan ötürü özür diliyoruz. Bedensel engelli çocukların özel ihtiyacını karşılamak için iyi niyetten kaynaklanan bir durumdur” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

SÖZCÜ: ‘KUSUR İŞLENDİYSE ÖZÜR DİLERİZ’

Soruşturmanın başlatıldığını kaydeden sözcü, “Kesinlikle burada kötü niyet ya da ayrımcılık söz konusu değil. Ancak yine de kapsamlı bir soruşturma başlattık. Bir kusur işlendiyse, özür diliyoruz” şeklinde ifade etti.Belediye olarak eşitliğe büyük önem verdiklerini vurgulayan Sözcü, ayrımcılık içeren hiç bir olayı hoş görmeyeceklerini önemle belirtti. Olayla ilgili görüşlerini aktaran Müslüman bir taksi şoförü ise “Bunun hakaret olduğunu söylemek yerinde olacaktır. Belediye bu şekilde ilan yayınlamamalıdır. İlanda böyle bir şart koşulduğunu görünce inanamadım” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!