Trafik terörünü azaltabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Trafik terörünü azaltabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 00:00

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı “Hız limitlerine uyma, alkollü araç kullanmama gibi basit ama etkili trafik kurallarına uyarak kayıpların önüne geçebiliriz” dedi.

EMNİYET Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Osman Karakuş, Türkiye’de her yıl trafik kazalarıyla bir ilçe nüfusu kadar olan yaklaşık 10 bin kişinin öldüğünü, bir il nüfusu olan 200 bine yakın kişinin yaralandığını veya sakat kaldığını, 10-12 milyar lira milli servetin heba olduğunu söyledi.

Türkiye’de de önemli sorun

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı OsmanKarakuş, Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneğinin internet sitesine yaptığı açıklamada, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de trafiğin önemli bir sorun olarak varlığını sürdürdüğünü kaydetti.

Psikolojik bozukluklar

Binlerce insanın ölmesi, yaralanması ve çok önemli bir maddi kaynağın yok olmasıyla sonuçlanan bir toplumsal sorun olan trafik kazalarına karşı tedbir alınmadığı takdirde etkisinin daha da artacağını kaydeden Karakuş, “Çok önemli bir kısmı insan hatalarından kaynaklanan trafik kazaları, yetişmiş insan gücü kaybı, pek çoğumuzda psikolojik bozukluklar ve manevi kayıpları beraberinde getiriyor” dedi.

Uygulanabilir önlemler

Bu tabloya karşılık, kolayca uyulabilecek kurallar ve uygulanabilecek önlemlerin bulunduğunu belirten Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, “Hız limitlerine uyma, ışık ihlalinden kaçınma, alkollü veya cep telefonuyla konuşurken araç kullanmama, emniyet kemeri bağlama gibi basit ama etkili trafik kurallarına uyarak kayıpların önemli bölümünün önününe geçebiliriz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!