KKTC 'Şafak Nöbeti' uygulaması başlatıyor

Güncelleme Tarihi:

KKTC Şafak Nöbeti uygulaması başlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2010 14:10

KKTC Dış Basın Birliği, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın 36. yıl dönümünde, Girne'de çıkarmanın yapıldığı Yavuz Çıkarma Plajı'nda “Şafak Nöbeti” uygulamasını başlatıyor.

Dış Basın Birliği (DBB) Başkanı Fevzi Tanpınar, Yönetim Kurulu üyeleri ile Birlik merkezinde düzenlediği basın toplantısında, konuyla ilgili bilgi verdi.

20 Temmuz 1974'ün kurtuluş tarihi olduğunu ve bu kurtuluş tarihinin sembolü ve başlangıç noktası kabul edilen Yavuz Çıkarma Plajı'nda 19 Temmuz'u 20 Temmuz'a bağlayan gece “Şafak Nöbeti” tutulacağını açıklayan Tanpınar, şöyle devam etti: “20 Temmuz 1974'un ilk ışıkları, yani şafak vakti, Kıbrıs Türk halkının kurtuluş tarihidir. Böylesi anların yıl dönümleri bir ulusun en büyük bayramı olmalıdır. Bu nedenle 19 Temmuz'u 20 Temmuz'a bağlayan gece, günün ilk ışıklarına kadar Yavuz Çıkarma Plajı'nda 'Şafak Nöbeti' tutma kararını DBB Yönetim Kurulu olarak almış bulunuyoruz.”

“Şafak Nöbeti”nin aynı zamanda bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet ve minnetle anma töreni olduğunu kaydeden Tanpınar, “Şafak Nöbeti aynı zamanda gazilerimizi şükran ve saygıyla anma törenidir, Şafak Nöbeti tüm dünyaya Kıbrıs Türk halkının özgürlüğünü ve onurlu duruşunu bir kez daha gösterme ve sahip çıkma törenidir” dedi.

“ŞAFAK NÖBETİ GELENEKSELLEŞMELİ”

“Şafak Nöbeti”nin gelenekselleşmesi gerektiğini kaydeden Tanpınar, bu nedenle önümüzdeki günlerde en geniş katılımlı “Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi” kurulacağını belirtti.

Tanpınar, “Bu kutsal organizasyonun en geniş katılım ve en ses getirici niteliklerle hayata geçirilmesi hepimizin boynunun borcu olmalıdır. Bu nedenle bu organizasyona destek verecek tüm kurum, kuruluş ve örgütlere çağrıda bulunuyor ve aktif desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.
Törenin, Yavuz Çıkarma Plajı'nda gece yarısı başlayacağını ve günün ilk ışıklarıyla sona ereceğini belirten Tanpınar, şöyle devam etti: “6 saatlik programda en renkli, en anlamlı, en keyifli ve en görkemli organizasyonun gerçekleştirilebilmesi için ve tüm dünyaya bu törenin renkli görüntülerini ulaştırmak için elimizden gelen her şeyi tüm kurum ve kuruluşlar olarak yapmak durumundayız.

Bu vatanı vatan yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri'ne şükranlarımızı sunuyor ve ulusal davamız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyor; barış, huzur, mutluluk dolu günlerle '19 Temmuz gecesi Şafak Nöbeti'nde' en geniş ve etkili katılımlarımızla buluşma dileklerimizi yineliyoruz.”

Soruları da yanıtlayan Tanpınar, “Şafak Nöbeti”nin, Dış Basın Birliği'nin değil, KKTC'nin bir organizasyonu ve Anavatan Türkiye'de her insanın sahipleneceği bir etkinlik olacağını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!