Canavar olmasınlar

Güncelleme Tarihi:

Canavar olmasınlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2010 00:00

Trafik kazalarını azaltmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle “Çocuk Trafik Eğitim Parkı” hizmete açıldı.

Çocuklara uygulamalı trafik eğitimi verilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, okul öncesi ve ilköğretim okul öğrencilerinin uygulamalı trafik eğitimi alabilmeleri için Altındağ’da Dr. Behçet Uz Rekreasyon alanı içinde 4 bin metrekare alan üzerinde Çocuk Trafik Eğitim Parkı yaptı.
Kazalar büyük problem
Kent içindeki trafik düzeninin küçük bir modeli olan alanda öğrenciler trafikte yolcu ve yayaların uyması gereken kuralları, trafik işaretlerini ve emniyetli sürüş için gerekli tüm bilgileri öğrenecek. Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, trafik kazalarında Türkiye’nin başı çeken bir ülke olduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Ölümle sonuçlanan ve vatandaşları engelli bırakan trafik kazaları özellikle ülkemizde çok büyük problem. Trafik eğitiminin küçük yaşlarda verilmesi gerekir. Sadece teorik düzeyde değil, hem oyun hem de öğrenme amaçlı bir eğitim süreciyle trafik bilinci verilmeli” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!