İstanbul'da dolandırıcılık operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda dolandırıcılık operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2010 12:49

İstanbul'da sahiplerine ulaştırılmak üzere bir kurye şirketine teslim edilen 43 kredi kartının bilgilerini alarak, yaklaşık 68 bin lira haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 3 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, kredi kartı sahipleri ve bankalardan gelen şikayetler üzerine 3 ay boyunca teknik çalışma yürüten Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, bankaların sahiplerine ulaştırılmak üzere teslim ettiği kredi kartlarını dağıtan kurye şirketinde de incelemelerde bulundu.

Bu inceleme sırasında, kurye görevlisi Yılmaz B'nin 43 kredi kartını sahiplerine ulaştırmadan önce bilgilerini aldığı, bu bilgileri arkadaşı Ramazan Z. ile birlikte Perpa Ticaret Merkezi'nde faaliyet gösteren anlaşmalı bir iş yerinde kullandıkları anlaşıldı.

Bu şekilde kredi kartlarından yaklaşık 68 bin lira haksız kazanç elde ettikleri belirlenen Ramazan Z, Yılmaz B. ve iş yeri sahibi Cemil T. gözaltına alındı.
Şüphelilerden Cemil T'nin 6 ayrı suçtan poliste kaydının bulunduğu, konuyla ilgili bağlantılı olabileceği düşünülen kişilere yönelik çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan 3 kişi, Şişli Adliyesine sevk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!