Veysel Bey’e hayırlı işler

STAR Gazetesi’nde bir haber okudum. Haber şöyle:

“Belediyelerarası rüşvete Kasırga operasyonu
İhbarlar üzerine Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nde ihalelere fesat karıştırıldığı ve rüşvet alındığı iddiaları üzerine düzenlenen ve 50 kişinin gözaltına alındığı operasyon gün içinde Antalya’daki diğer belediyeler ile İzmir, Ankara ve Adana’ya da sıçradı. ‘Kasırga 1’ adlı operasyon kapsamında CHP’li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile MHP’li Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, CHP’li Muratpaşa Belediyesi’nde görevli başkan yardımcıları M.T. ve A.K., Kepez Belediyesi’nden bir yetkili, CHP’li İzmir Buca Belediye Başkan Vekili Hüsnü Kaya, Ankara Altındağ bazı görevliler gözaltına alındı. 4 ilde 7 belediye yapılan baskınlar ile birlikte Bucamar Genel Müdürü Fatih Kara ve Temizlik İşleri Müdürü Ali Yaşar’ın aralarında olduğu 64 kişi gözaltına alındı.”
CHP VE MHP’LİLER

Görüldüğü gibi rüşvetle suçlanan belediyelerin CHP’li ve MHP’li oldukları açıkça yazılmış... Hatta, isimler de verilmiş. Demek ki, istihbarat kuvvetli... Nedense, “...Ankara Altındağ bazı görevliler gözaltına alındı...” ifadesi ile de sanki, Ankara Altındağ Belediyesi’ndeki yolsuzluk bağlantısı arada kaynatılmaya çalışılmış!..
Bu haberin doğrusunu da biz yazalım o zaman.
Ankara Altındağ Belediyesi AKP’li bir Belediye ve ‘Kasırga operasyonu’nda da belediyenin teknik işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Gökalp Yılmaz, Temizlik İşleri Müdürü Ali Şen ve bir görevli memur da gözaltına alınarak Antalya’ya götürüldü... Bu arada, Başbakan’ın sevdiği Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin de ağırlığını koyduğu ve sanıkları kurtarmaya çalıştığı bildirildi.
AKP’li Altındağ Belediyesi’nde Veysel Tiryaki’nin haberi olmadan kuş uçmadığına göre... Başkanın adamlarını kurtarmaya çalışmasının nedeni belli... Bu arada; Temizlik İşleri Müdürü Ali Şen’in belediyeden atılan alevi ve solcu işçilerin ahını aldığı da belediyede konuşuluyor.
Nihat MÜRŞİTPINAR

Sağlık Bakanı önce domuz gribinden zararımızı açıklasın

SAĞLIK Bakanı, Kemal Kılıçdaroğlu tam gün yasasının iptal başvurusunu çeksin diyeceğine halkın cebinden devlet hastanelerinin birinci basamak muayenesinde alınan ücret ile eczanelere ödenen katkı paylarını ve ilaç katılım paylarını kaldırsın. Hergün eczanelerde emeklilerin maaşından kesilen paylar yüzünden insanların feryatlarını duysun. Tam gün yasa tasarısında inanılmaz şekilde anayasanın eşitlik ilkesine aykırı maddeler vardır ve bu yüzden Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmiştir. Bu durumu bildiğinden Sağlık Bakanı panik halindedir. Bu yasa yüzünden halkımız özel hastanelere soygun derecesinde ücretler ödemektedirler. Bu yüzden biz doktorlar, eczacılar, eczacı kalfaları, diş hekimleri, yani tüm sağlıkçılar ve yakınları önümüzdeki seçimi sabırsızlıkla bekliyoruz. Sağlık Bakanı bir de domuz gribinden Türkiye’nin zararını açıklasa çok memnun olacağız. Dr. C.E.

Yanlışlık düzeltilsin

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın 2010 Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) yabancı dil soruları ile ilgili değişiklik yüzlerce öğrencinin hayatını karartacak bir trajediye dönüşüyor.
MEB bundan önceki SBS’lerde varolan yabancı dil ortak cevap anahtarı uygulamasını, önceden hiçbir uyarı ve açıklama yapmadan değiştirince tam bir karmaşa yaşandı.
Bu değişiklik ancak 5 Haziran Cumartesi günü, 8. sınıf sınavından sonra cevap anahtarları yayınlanınca anlaşılabildi. Sınav kitapçıklarında bile bu konuda bir açıklama ve uyarı yapılmamıştı.
Bakanlık açıklaması aynı gün gece yarısı, TRT1 ekranlarından geçirilen bir alt yazı ile geldi. Ertesi gün sınava girecek olanlar böylece bilgilendirildi!
Birden fazla yabancı dil bilen çocukları cezalandıran bu uygulama kabul edilemez.
Başta Nimet Çubukçu olmak üzere ilgili herkesi, bu haksızlığı anlatmakta zorlandığımız çocuklarımızın geleceğini karartan yanlışı düzeltmeye davet ediyoruz.
2010 SBS mağduru öğrenciler ve velileri

Biliyor musunuz

ODTÜ Mezunları Derneği’nin pazar günü 6.500 üyenin katılımı ile yapılacak genel kurulunda, şimdiki başkan Himmet Şahin’e karşı, ‘Birlikte Yönetim Grubu’ndan Mete Göknel ile ‘Demokratik Sistem Grubu’ndan Bayraktar Bayraktar’ın yarışacaklarını... ARTVİNLİLER ve doğa dostlarının 60. pikniğinin pazar günü Alaça Atlı Piknik alanında çeşitli etkinliklerle yapılacağını (0312-431 60 69;434 07 08)
Yazarın Tüm Yazıları