Kısa Kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa Kısa...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2010 00:00

Haberin Devamı

Alakır’a Sadakat Yolculuğu 17 Haziran’da başlıyor

Doğa Derneği, Buğday Derneği ve Atlas Dergisi 17 - 20 Haziran’da Antalya’daki Bey Dağları arasındaki Alakır Vadisi’ne bir sadakat yolculuğu düzenleyecek. Sadakat yolculuğu ile katılımcılar hidroelektrik santrallerinin (HES) tehdidi altındaki yöreye gidip bölge doğasına sahip çıkacak. Yolculuk, Doğa Turizm tarafından organize edilecek.
Yolculuk 17 Haziran akşamı İstanbul’dan başlayarak gece yarısı Ankara’dan da katılımcıları alarak devam edecek. 18 Haziran sabahı Antalya’ya varılacak ve Alakır Vadisi’nde doğa yürüyüşü yapılacak. Karaağaç su kaynaklarında çadır konaklamasının ardından 19 Haziran’da Dibek Yaylası sedir ormanlarına doğa yürüyüşü yapılacak ve ardından Karaçören köy kahvesinde yöre halkı ile sohbet edilecek. 20 Haziran pazar günü deniz molasının ardından Ankara ve İstanbul’a doğru dönüş yolculuğuna çıkılacak. Yolculuğa İstanbul’dan katılım bedeli 295, Ankara’dan katılım bedeli 225 TL. Ulaşım özel minibüslerle gerçekleşecek(0 216 462 17 31 / www.dogaturkiye.com)

Haberin Devamı

Favori adayınıza oy vermek için son gün

ETS Tur’un yıl boyunca bir çifte hiç para harcatmadan Türkiye ve dünyayı gezdirip, ayda 5 bin TL maaş vereceği “İnanılmaz İş Teklifi” adındaki projesine binin üzerinde başvuru yapıldı. Çiftler başvuruları için www.istebenimtatilim.com adresine videolarını yüklediler. İnsan kaynakları şirketi Adecco tarafından seçilen 10 çift, basın mensupları ve Etstur İcra Kurulu’nun da yer alacağı jürinin karşısına çıkmadan önce halktan destek istiyor. www.istebenimtatilim.com sitesine girip, favori adayınıza oy vermeniz için bugün saat 24.00’e kadar zamanınız var. Oy verenler arasından bir talihliye Voyage Otelleri’nden birinde çift kişilik tatil, iki kişiye de Atlasjet gidiş dönüş biletleri hediye edilecek.

Çamtepe’de Yaşam Okulu’na gidin

Buğday Derneği, Çanakkale’nin Küçükkuyu beldesine bağlı Adatepebaşı köyündeki Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’nde “Yaşam Okulu” açıyor. Yaşam Okulu insanın doğasını, doğa ile kurduğu ilişkiyi mercek altına alıyor. Çağımızın sorunlarına cevaplar arıyor. Doğanın döngülerini doğanın içinde keşfetmeyi amaçlayan okulun zengin bir ders programı var. Çok sayıda uzman ismin ders vereceği okul 3-10 Temmuz arasında öğrencilerini kabul edecek.
Derslerden bazıları şöyle: Atlas’ın yayın yönetmeni Özcan Yüksek “gezegeni kurtaran masallar”, Victor Ananias ve Güneşin Aydemir “tüketmeden yaşamanın sırları”, Güven Eken “doğanın dili”, Necmi Karul ”yerleşik başlangıç”, Mustafa Cemal “döngüsel yaşamın mantığı”, Ahmet Yazman “Anadolu sembolizmi”, Sam Bouquet “teknede yaşam ve deniz”, Sinan Canan “bildiklerimizin kaynakları.”
Katılımcılar doğa içinde bir hafta geçirecek, ayrıca Bursa’da bir neolitik çağ yerleşmesi olan Aktopraklık Höyük’ü ziyaret ederek uygarlığın ilk adımlarına şahit olacak. Yaşam Okulu’na, seçici kurulun ön elemesinden geçenler katılıyor. Adayların şu belgeleri göndermesi gerekiyor: Özgeçmiş, bir sayfalık niyet mektubu. Başvuru: info@yasamokulu.org Ayrıntılı bilgi ve program için: www.yasamokulu.org , www.kesfetmekicinbak.com , www.bugday.org

Haberin Devamı


Noel Baba Müzesi ve Myra’nın
ziyaretçileri arttı

Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan Noel Baba Müzesi ve Myra Antik kentinin ziyaretçilerinde, geçen yılın aynı dönemine oranla, önemli bir artış yaşandı. Yetkililer, Noel Baba Müzesi ve Myra Antik kentinin mayıs ayında ziyaret ve elde edilen gelir bakımından geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artış gösterdiğini belirtiyor. Demreli turizmciler mayıs ayındaki artışın sevindirici olduğunu belirterek, bu rakamların iyi bir sezon geçirileceğinin işareti olduğunu kaydetti. (A.A)
 

Yeşil tatil rehberi

National Geographic dergisi bu ayki sayısında Yeşil Tatil eki yayımladı. Dergiyle birlikte verilen rehberde farklı beklentilere hitap eden çiftlik, otel ya da konuk evleri yer alıyor. Ayrıca ekolojik tarım turizmi yapan köy evlerinden yaylalarda çılgın kalabalıktan uzaktaki konuk evlerine, deniz kenarındaki çiftliklerden her türlü konforu sunan otellere kadar farklı seçenekler bulabilirsiniz. Doğa dostu tesis ve çiftlikler belirlenirken belli kriterler esas alınmış: Yenilenebilir, temiz enerji kullanımı ve enerji verimliliği, doğal, organik ve yöresel gıda; doğa dostu temizlik; doğa dostu mimari ve atıkların geri kazanımı.

Haberin Devamı

Göksu Deltası foto-safari sergisi açılıyor

Özel Çevre Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni ile Göksu Deltası Foto-Safari Sergisi’nin açılışı bugün Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yapılacak. Özel Çevre Koruma Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin düzenlediği Özel Çevre Kısa Film Yarışması’nda belgesel dalında birincilik ödülünü Erciyes Üniversitesi’nden Musa Ak “Mada”, ikincilik ödülünü Selçuk Üniversitesi’nden Mehmet Ali Baran “Cemre Düşerken”, üçüncülük ödülünü Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Merve Yeğin “Mavi’nin Gözyaşları” adlı kısa filmleriyle almaya hak kazandı. İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Sena Kaya, “Geri Dönüşüm” isimli eseriyle jüri özel ödülüne layık görüldü. Yarışmanın “kurmaca” dalında ise sırasıyla Kocaeli Üniversitesi’nden Orçin Uzun “Yağgiller”, İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Hakan Civelek “Yeşeren Düşler”, Akdeniz Üniversitesi’nden Ramazan Taşer “Kaygı”, İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Büşra Ak “Dünya’m” adlı kısa filmleriyle ödüle hak kazandı. (A.A)

Haberin Devamı

İstanbul Boğazı’nı koru yürüyüşü

Yıllardır tartışılan “üçüncü köprü”nün güzergâhı belli oldu. Ulaştırma Bakanlığı 29 Nisan’da İstanbul’daki 3. Boğaz Köprüsü’nü de içeren “Kuzey Marmara Otoyolu” projesini açıkladı. Açıklamada Boğaz geçiş noktalarının Garipçe ve Poyrazköy mevkii olduğu, projenin toplam 260 kilometre anayol ve buna bağlı bağlantı yollarından oluştuğu söyleniyor.
Atlas dergisi köprünün geçeceği güzergâhta bir doğa yürüyüşü düzenliyor. Atlas ve okurları 12 Haziran’da, Anadolu Yakası’ndaki Poyrazköy’de toplanacak; ardından teknelerle Garipçe’ye hareket edilecek ve köprünün geçeceği ormanların içinde yürünecek. Doğa Derneği’nin de katılacağı yürüyüşte, bitki örtüsünü yok edecek bağlantı yollarının doğal yaşam üzerindeki etkileri anlatılacak. Atlas okurları Poyrazköy’de saat 9.00’da buluşacak; dileyenler Atlas’a Garipçe’den de katılabilecek. Ayrıntılar, 12 Haziran’dan önce www.kesfetmekicinbak.com adresinde duyurulacak. Facebook’ta kurulan “İstanbul Boğazını Koru” grubundan da bilgi alınabilir. Yürüyüşe katılmak isteyenler atlasyuruyus@doganburda.com adresine e-posta atarak kayıt yaptırabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!