Mezuniyet açılımı

Güncelleme Tarihi:

Mezuniyet açılımı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2010 00:00

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bir ilki gerçekleştirerek, Ermeni ve Fener Rum azınlık okullarının mezuniyet törenlerine katılıp, diploma dağıtacak.

NİMET Çubukçu azınlık okullarının mezuniyet törenlerine katılacak ilk Milli Eğitim Bakanı olacak. Bakan Çubukçu, İstanbul’da, 9 Haziran’da Ermeni, 11 Haziran’da da Fener Rum azınlık okullarının öğrencilerine diplomalarını verecek.

‘Bizi şereflendirecek’

İstanbul’da bulunan bütün azınlık okulları öğrencilerinin topluca katılacağı törenlerde Çubukçu, öğrencilere de hitap edecek. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verecek olan Çubukçu, öğrencilere ayrımcılık, insan hakları, eşitlik konularını da içeren bir konuşma yapacak. İstanbul Özel Surp Haç Ermeni Lisesi Müdürü Hayik Nişan, Çubukçu’nun davetlerini kırmayarak törene katılmasının bütün Ermeni okullarını gururlandırdığını belirterek, Hürriyet’e şunları söyledi: “Türkiye tarihinde ilk kez bir bakan bizi şereflendirecek. Mutlu ve heyecanlıyız. Yoğun programı arasında bizi kırmayarak, davetimizi kabul etti. Bütün okullarımızın arzu ettiği bir şeydi. Ayrıca bakanımızın ders kitaplarımız için bulunduğu yardımlara da bir teşekkür mahiyetinde olacak. Tören için heyecanla bekliyoruz.”

YİBO’lardan siyasi rant umuluyor

Bakan Çubukçu dün, TBMM Genel Kurulu’nda Yatılı İlköğretim Bölge Okulları’nda (YİBO) yaşanan olayların siyasi rant sağlamak için kullanıldığını öne sürdü. Çubukçu, Haziran ve Ağustos’ta 40 bin öğretmen atanacağını da hatırlattı. Bu öğretmenlerden 10 bini bugün atanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!