Direksiyonu kilitlenen TIR trafiği felç etti

Güncelleme Tarihi:

Direksiyonu kilitlenen TIR trafiği felç etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2010 16:39

TEM Otoyolu Kurtköy mevkiinde direksiyonu kilitlenen TIR'ın karşı şeride geçmesi yüzünden trafik felç oldu. Bariyerleri aşarak karşı şeride geçen TIR'a bir başka kamyonda arkadan çarptı. Kaza yüzünden Samandıra'dan başlayıp Kurtköy gişelere kadar uzun kuyruklar oluştu.

Haberin Devamı

Ankara istikametine giden Hüseyin Karataş, 43 NE 808 plakalı TIR'ın kontrolünü kaybetti. Direksiyonu kilitlenen TIR, orta refüjdeki bariyerleri parçalayıp karşı şeride geçti. TIR, trafiğin en hızlı aktığı sol şeritte karşı yönden gelen araçlara şans eseri çarpmadı.

Arka tekerlekleri bariyerlere takılan TIR'a arkasında seyir halinde olan 41 NY 646 plakalı bir kamyon da arkadan çarptı. Kaza yüzünden TEM Otoyolu'nun Ankara istikametinde trafik felç oldu. TIR'a arkadan çarpan kamyon, halat ile başka bir kamyona bağlanarak çekildi. TIR da bir çekme halatı ile karşı yöndeki başka bir kamyona bağlandı. Ancak TIR'ın çekilmesi sırasında halat aşırı yüklenmeye dayanamayıp koptu. Çalışmalar devam ederken polis ekipleri trafiği bu kez çift yönlü olarak kapattı. Bu yüzden otoyolun her iki yönünde uzun kuyruklar oluştu. Araçlarında sıkılan bazı yolcuların trafiğin kesilmesi üzerine otoyol üzerinde dolaştı ve taşıtların kaldırılması çalışmalarını izledi.

Samandıra'dan başlayıp Kurtköy mevkiine kadar yaklaşık 6-7 km uzun araç kuyrukları oluştu. TIR şoförü Hüseyin Karataş, “Seyir halindeyken birden direksiyon kilitlendi. Ben de herhangi bir yaralanma yok. TIR'ın dorsesi de boş” dedi. TIR'ın çekilmesinin ardından TEM Otoyolu'nda trafik normal akışına döndü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!