Karizmatik şarkıcı

Güncelleme Tarihi:

Karizmatik şarkıcı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2003 01:55

Sertab Erener'in ‘‘Every Way That I Can’’ adlı parçayla 48. Eurovision Şarkı Yarışması'nda 167 puanla birinciliği elde etmesi, Avrupa’da büyük ilgi gördü.

İNGİLTERE

BBC Türkiye, birinciliği hak etti, çünkü diğer bütün yarışmacıların aksine şarkısına kendi kültürlerinden bir şeyler katmıştı.

REUTERS Karizmatik şarkıcı Sertab Erener, vurucu bir ritim ve göbek dansıyla milyonlarca Avrupalının gönlünü fethetti. Erener'in şarkısı, Eurovision'un o çok bildik ağır baladlarıyla disko ritimli parçalarının çok dışındaydı.

YUNANİSTAN

DEVLET RADYOSU Türkiye, büyük bir başarıya imza attı. Erener'in Eurovision'da Yunanistan'ı temsil eden Mando'yla düet yaptığı ‘‘Fos’’ (Aşk) adlı şarkı, Yunanistan'da zaten tanınıyor; bu parçası ise sadece Yunanistan'da değil bütün Avrupa'da büyük sansasyon yaratacak.

ANTENNA TV Türkiye, kültürel alanda da Avrupa'da büyük bir başarı elde etti. Eurovision'daki başarı, Türkiye'nin AB kozu olacak.

İSPANYA

TELEVISION ESPANOLA
Türkiye, uzun bir aradan sonra Eurovision'u Avrupa'nın kuzeyinden alıp güneye taşıdı.

EL MUNDO Türkiye, dün akşam sanatıyla da Avrupa'ya girdi. Türkiye'de gelen melodi ve dans büyüledi.

ABC Siyasilerin Avrupa'ya kabul etmediği Türkiye, bu kez müziği ile Avrupa'ya girdi.

EL PAİS Türkiye, tarihinde ilk kez bir Eurovision'a damgasını vurdu.

LA RAZON Türkler, t.A.T.u'nun havasını söndürdü.

ALMANYA

DPA Daha önce ilk üç sıradaki ülkeler, birbirlerine hiç bu kadar yakın olmamıştı. Erener'in İngilizce şarkı söylemesi, Türkiye'de bir hayli tartışılmıştı.

SAT 1 Türkiye'nin haklı zaferi. Haklı bir şekilde Türkiye, Sertab Erener'in ‘‘Every Way that I Can’’ şarkısıyla birinci oldu.

PRO 7 Riga'da trajik karar: Türkiye Eurovision'u kazandı.

KABEL 1 Riga'da Eurovision'u kılpayı Türkiye kazandı.

N 24 t.A.T.u, Türkiye'ye geçildi. Sertab Erener ‘‘Every Way that I Can’’ isimli şarkısıyla birinciliği hak ederek kazandı.

HOLLANDA

Sertab'a sıra geldiğinde ‘‘Türkiye favoriler arasında’’ yorumunu yapan Hollanda televizyonunun spikeri, sonuçların belirlenmesiyle de ‘‘Önümüzdeki yıl İstanbul'dayız’’ diye konuştu. Hollanda Televizyonu ‘‘Heyecan dolu finali kazanan Erener, Avrupalıların gönlünü fethetti’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!