Bayar’ın vizyonu STM’yi alanının gözdesi yaptı

Güncelleme Tarihi:

Bayar’ın vizyonu STM’yi alanının gözdesi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 00:00

Savunma Sanayi alanında 1991 yılından bu yana önemli projelerde danışmanlık hizmeti veren STM firması, her geçen gün portföyünü hızla geliştiriyor. STM’nin danışmanlık firması olarak hızlı yükselişindeki en önemli faktörlerden birisinin, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar’ın vizyonel öngörüleri olduğu belirtiliyor.

SAVUNMA Sanayi Müsteşarlığı’nın önemli projelerine danışmanlık hizmeti veren STM, bünyesinde deniz, savunma ve kamu direktörlükleri ile artık sadece yurt içinde değil yurt dışında da önemli çalışmalara imza atıyor. STM’nin başarısı ve hızlı yükselişinin ardındaki ismin ise şirketin yönetim kurulu başkanı ve Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar olduğu ifade ediliyor.

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret Aş.(STM) tarafından, şirketin vizyonu, 5 yıllık hedeflerinin çalışanlarla paylaşılması ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulması amacıyla kurumsal vizyon toplantısı düzenlendi. Bilkent Otel’de düzenlenen toplantıya, şirket yöneticileri ve çalışanları katıldı.

STM Genel Müdürü Recep Barut, şirketin Türkiye’nin savunma sanayisinin gelişmesi ve danışmanlık gibi hizmetler ile tarihsel bir misyon üstlendiğini söyleyerek, “Tarihsel misyon ile ülkemizin savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda sağlanmakta olan mevcut hizmetlerimizin kalitesini ve kapsamını artırarak sürdürmek, bu alandaki yetki ve bilgi alt yapımızı geliştirmek şirketimizin öncelikli stratejileri arasında” diye konuştu.

Ödül alan proje

STM’nin faaliyet alanlarında gösterdiği başarı, bir süre önce Deloitte Teknoloji Fast50 2009 Programı kapsamında ödül kazanmasına da neden olmuştu. Programın ana sponsoru Türk Telekom tarafından verilen Türk Telekom Teknoloji Özel Ödülü’nü ise son 3 yıldır üst üste programda yer almayı başaran firmalar arasında yüzde bin 365 büyüme oranıyla STM aldı.

Yönetim Kurulu Başkanı ve Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar’ın talimatıyla 2006 yılında STM bünyesinde oluşturulan deniz ve kamu projeleri direktörlüklerinin, STM’nin aldığı ödülde önemli rol oynadığı dile getiriliyor.

Müsteşar’ın görüntülü mesajı

STM’nin ‘Kurumsal Vizyon 2014’ toplantısına, görüntülü bir mesaj gönderen Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, şirketin kamu, deniz ve savunma alanındaki çalışmalarından övgü ile bahsetti. Savunma alanında yurt dışına yapılan hizmet ihracatına değinen Müsteşar Bayar, STM’nin çalışma alanlarındaki gelişmeleri sıraladı ve bunların memniyet verici olduğunu söyledi.

Denizcilikte devrim

STM Yönetim Kurulu Başkanı ve Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar konuşmasında, şirketin denizcilik alanında önemli bir aşama katettiğini belirterek, “Geleceğe güvenle bakabilecek bir noktada olduğumuzu düşünüyorum. STM’ye baktığımızda üç ana alan olan savunma, kamu ve denizcilik alanlarında çok önemli gelişmeler olduğunu görüyoruz. Özellikle denizcilik alanında önemli aşamalar katettik. MİLGEM projesi önderliğinde STM artık gemi platformlarında tasarım, proje ve üretim gücü ile takdir edilen bir yetenek. Bu yetenek, uluslararası pazarda da dikkat çekmeye başladı” dedi.
Bayar,kamu alanında da STM’nin bilinirliğinin savunma sanayi dışında arttığını hatırlattı. Bayar, STM’nin diğer kamu kurum ve kuruluşları ile Avrupa Birliği projeleri gibi pek çok alanda yaptığı çalışmalara da değindi.

Başarıda büyük rol

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar’ın talimatıyla 2006 yılında STM bünyesinde oluşturulan deniz ve kamu projeleri direktörlüklerinin, STM’nin aldığı ödülde önemli rol oynadığı dile getiriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!