Çocuk korosunun dünya başarısı

Güncelleme Tarihi:

Çocuk korosunun dünya başarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2010 00:00

Ankara Devlet Çok Sesli Çocuk Korosu, 58. Belçika Neerpelt Uluslararası Çocuk ve Gençlik Koroları Festival ve Yarışmasında birincilik ödülüne layık görülerek, “Yüksek Takdir Madalyası” aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Çok Sesli Çocuk Korosu, 30 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında Belçika’da düzenlenen yarışmada, İngilizce, İtalyanca, Latince, Bask Dili ve Rusça’nın da aralarında olduğu altı farklı dilde şarkı söyleyerek, uluslararası koro platformunda başarılı bir performans gösterdi.

Neerpelt Müzik Festivali’ne ilk kez katılan çocuklar, gösterdikleri performansla birincilik ödülünün yanı sıra çok az ülkeye verilen “tüm jüri üyelerinin yüksek takdiriyle” anlamına gelen “suma cum laude” özel ödülünün de sahibi olmayı başardı.

Ankara Devlet Çok Sesli Çocuk Korosu, Türkiye’nin klasik müzik içerikli tek dergisi olan Andante tarafından ilk kez düzenlenen “2010 Klasik Müzik ödülleri Yarışması”nda da “Yılın Korosu” unvanına layık görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!