Üniversitede özel güvenliğe biber gazı yetkisi

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede özel güvenliğe biber gazı yetkisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 14:46

ANADOLU Üniversitesi'ndeki özel güvenlik görevlilerine İl Güvenlik Kurulu kararıyla biber gazı kullanabilme yetkisi verildi.

Eskişehir İl Güvenlik Kurulu, Anadolu Üniversitesi'ndeki özel güvenlik görevlilerinin öğrenci olaylarında, Rektörlüğün onayı alınarak biber gazı kullanabileceğini kararlaştırdı. Kararda özel güvenlik görevlilerinin biber gazını yanlarında taşıyamayacakları, bürolarında bulunduracakları, toplumsal olaylarda Rektörlüğün onayı ile biber gazlarını alıp kullanabilecekleri belirtildi.

Vali Mehmet Kılıçlar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Biber gazı talebi İl Güvenlik Kurulu gündemine gelmiş ve bu konuda izin verilmiş. Ancak karar taşıma yetkisi vermiyor. Özel güvenlik görevlileri bürolarında biber gazı bulundurabilecek. Herhangi ciddi bir olayda rektörlüğün onayı ile biber gazı kullanılabilecek. Polislerin üniversiteye girmelerine gerek kalmaması için böyle bir karar alınmış” dedi.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusu'nda geçen 25 Mart 2010 tarihinde meydana gelen olayda yemekhane camlarına afiş asmak isteyen sol görüşlü öğrencilerle üniversitenin özel güvenlik görevlileri arasında kavga çıkmıştı. Taşlı- sopalı kavgada 7 özel güvenlik görevlisi ile 6 öğrenci hafif şekilde yaralanmıştı. Olaylardan bir gün sonra öğrenciler yaptıkları basın açıklamasında özel güvenlik görevlilerini protesto etmişti. Özel güvenlik görevlileri ise Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi’nden ödünç olarak aldıkları kalkan ve kaskla öğrencilerin basın açıklamasını izlemiş ve öğrenciler açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağılmıştı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın da öğrencilerin taş attığını söyleyerek özel güvenlik görevlilerinin arkasında olduğunu belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!