F.Bahçe'de imzalar atıldı

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçede imzalar atıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 14:11

Avrupa'da şampiyonluğu hedefleyen Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, yeni antrenörü ve iki yeni transferiyle sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

TRANSFERLER İMZALARINI ATTILAR -Foto Galeri

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki basın toplantı odasında düzenlenen imza töreninde, Macar antrenör Laszlo Ratgeber, Sırp pivot Ivana Matoviç ve 3 sezon önce Fenerbahçe forması giyen Şaziye İvegin, kendilerini birer yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attılar.

İmza töreninde hazır bulunan Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Semih Özsoy, gelecek sezon Avrupa kupalarında önemli bir başarı elde edebilmek için transfer çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, “Geride bıraktığımız sezonda elde edilen başarı nedeniyle takımımızı tekrar kutluyorum. Güçlü bir kadromuz var. Amacımız çok daha güçlü olup, Avrupa Ligi'nde final oynamak. Avrupa tecrübesi olan hocamızla birlikte başarılı olmak istiyoruz” diye konuştu.

MATOVIC: “ELDE ETTİĞİM DENEYİMLE EN İYİSİNİ YAPACAĞIM”

Macar antrenör Ratgeber ise “Bu büyük Fenerbahçe Kulübü'nün bir parçası olduğum için çok mutluyum” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Fenerbahçe daha önce dışarıdan izlediğim bir takımdı. Fenerbahçe'ye karşı büyük bir saygım var. Sadakatim, bilgi birikimim ve elde ettiğim deneyimimle en iyisini yapacağım. Umarım neticelerde bu çalışmayla birlikte gelir. Dörtlü finali özellikle İstanbul'da düzenlersek büyük başarı olur. Yeni bir takım için ilk başlarda neticelerin gelmesi zaman alabilir. Dünya yıldızlarını transfer ettik. Yeni bir takım kurma aşamasındayız. Aynı zamanda Türk oyunculara da çok büyük bir saygımız var. Bu neticeleri getiren oyuncular arasında Türk oyuncuların da katkısı vardı.”

Sırp oyuncu Matovic de, Fenerbahçe'de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “İyi bir takım, iyi bir kadro, iyi bir teknik heyet ve taraftarlarla birlikte dörtlü final şansımızın çok yüksek olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

İVEGİN: “GÖREVİMİ EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRECEĞİM”

Daha önce Fenerbahçe formasını 3 sezon giyen Şaziye ise 3 yıllık ayrılığın ardından tekrar sarı-lacivertli takıma katıldığı için mutlu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“Geçen yıl Türkiye ligini namağlup bitiren, Avrupa'da şampiyonluğa oynayacak bu kadroda bulunmak benim için özel ve heyecan verici. Başkan Aziz Yıldırım ve yönetimine, menajerimiz Didem Akın'a teşekkür ediyorum. Bu yıl büyük hedefler doğrultusunda bana düşen görevi en iyi şekilde yerine getirip katkı sağlayacağımı düşünüyorum. İnşallah koyduğumuz hedefleri tek tek aşarak büyük başarıya imza atacağız. İnternette takip ediyorum. Taraftarın da beni tekrar kabul etmesinden mutluyum. Onlara da teşekkür ediyorum mutluyum.”

İmza törenini yönetici Yasemin Merçil ile birlikte takip eden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, törenin ardından yeni transferlerle basın mensuplarına poz verdi.

Haberin Devamı

LASZLO RATGEBER KİMDİR?

Haberin Devamı

Çalıştırdığı takımlarda farklı kulvarlarda elde ettiği başarıların yanı sıra, edindiği pek çok bireysel ödülle de dikkat çeken Laszlo Ratgeber, 1966 Macaristan doğumlu. Kariyerinde 2 Rusya, 2 Euroleague, 2 Süper Kupa, 9 Macaristan Ligi, 9 Macaristan Kupası Şampiyonluğu bulunan Macar Teknik Adam, ayrıca, Euroleague'de iki kez de ikincilik ipini göğüsledi. Ratgeber, 2009'da Spartak Moskova'yla yaşadığı Euroleague ve Süper Kupa zaferinin ardından Avrupa Kadınlar Basketbolu'nda Yılın Koçu ödülünü aldı. Macar teknik adam Laszlo Ratgeber, 2010-2011 Sezonunda Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nın başında yeni şampiyonluklar için ter dökecek.

İVANA MATOVİC KİMDİR?

Haberin Devamı

1983 Doğumlu İvana Matovic, basketbol kariyerine başladığı Voyvodina kulübünden 2000 yılında ayrıldıktan sonra sırasıyla Usk Blex, Sopron, Spartak Moskova ve Lotos Gdynia ekiplerinde forma giydi. Kariyerine şimdiden iki Rochetti Kupası bir de Eurocup Şampiyonluğu sığdıran 1.97 boyundaki Sırp pivot, 2005'te Euroleague'de 25 sayı, 15 ribaund ve 6 asist ortalamasıyla dikkat çekmişti. Oynadığı takımlarda 14 numaralı formayı taşıyan Matovic, 2009 sezonunu ise 15.5 sayı, 4.9 ribaund ve 2.5 asist ortalamasıyla tamamladı.

ŞAZİYE İVEGİN KİMDİR?

Daha önce Fenerbahçe formasını üç sezon giyen Şaziye İvegin, 1982 Adana doğumlu. Forvet pozisyonunda görev yapan milli basketbolcu, 1995 yılında formasını giymeye başladığı Botaş Spor'dan 2004'te Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'de geçirdiği üç sezonun ardından İtalya'nın New Wash Montigarda takımına transfer olan İvegin, sonra sırasıyla Beşiktaş, Spartak Moskova, Galatasaray ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde görev aldı. Kariyerinde 5 Cumhurbaşkanlığı, 5 Türkiye Ligi ve 4 Türkiye Kupası Şampiyonluğu bulunan İvegin, yeni antrenörümüz Laszlo Ratgeber'in Spartak Moskova'yı çalıştırdığı dönemde Diana Taurisi ile birlikte ter dökmüştü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!