Cehalet patladı

Güncelleme Tarihi:

Cehalet patladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2003 02:19

Halaskargazi'deki bir büfe ve ocakbaşında meydana gelen patlamada 3 kişi öldü. İstanbul Valisi Güler, ''Müşteriler gaz kokusu var diye uyarmış. Bu sırada biri kibrit yakmış'' dedi.

İstanbul Harbiyede Halaskárgazi Caddesi'ndeki 8 katlı Harbiye İş Merkezi'nin girişinde bulunan Elmas Büfe ve Mersin Ocakbaşı adlı bir dükkan bölünerek oluşturulan 2 işyerinde dün saat 10.30 sıralarında patlama meydana geldi. 11 kişinin yaralandığı patlamada kebap ustası Ömer Tamaç ile döner ustası Salih Akıllı yaşamını yitirdi. Ağır yaralı olarak ameliyata alınan 16 yaşındaki Serdar Turan da kurtarılamadı. Şiddetli patlamada ön cephesi tamamen parçalanan dükkánın tabanı, mutfak olarak kullanılan alt kata çöktü. Büfedeki buzdolapları ve diğer eşyalar dışarıya fırlayarak, seyir halindeki taşıtlara çarptı. Cam, tuğla ve beton parçaları çevreye dağıldı. İlk ceset, alt kattaki enkaz yığını arasından, patlamadan 3.5 saat, ikincisi ise 4.5 saat sonra ancak çıkarıldı.

SİYASİ DEĞİL

Dükkánın Elmas Büfe bölümünde meydana gelen patlamanın enkazında araştırma yapan itfaiye, Bomba İmha ve Kriminal Laboratuvar Olay Yeri İnceleme ekipleri, patlamanın LPG tüpünden sızan gazdan kaynaklanmış olabileceğini bildirdi. Sivil Savunma ekipleri de, patlayıcı bir madde olma ihtimaline karşılık, dedektörle enkazda arama yaptılar. Olay yerine gelen İstanbul Valisi Muammer Güler, işyeri sahiplerinin sabah büfeye geldiklerinde yoğun bir gaz kokusu ile karşılaştıklarını ifade ettiklerini söyledi ve, ‘‘Cam ve pencereleri havalandırmak amacıyla açmışlar. Bu sırada bir kibrit yakılması sonucu patlama meydana gelmiş. Patlamanın siyasi ya da sabotaj olma ihtimali yok’’ dedi. Patlamanın sanayi tüpünden kaynaklandığını söyleyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, ‘‘En büyük şansımız, patlamanın yemek molası ya da sabah kahvaltısına denk gelmemesidir’’ dedi. Patlamada yaralananlar Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Aynı bina

Dünkü olayın meydana geldiği Harbiye İş Merkezi'nin terasından, 14 Temmuz 1997’de, DHKP-C'li bir terörist lav silahı ile Harbiye Orduevi'ne saldırıda bulunmuştu. Bir süre sonra yakalanan sanık, cezaevindeki ölüm oruçları sırasında, hayatını kaybetmişti.

Uzaylılar gibi

Olay Yeri İnceleme ekipleri, patlamanın meydana geldiği büfe ve çevresini güvenlik kuşağı ile çevirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!