Konutta bahar fırsatları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Konutta bahar fırsatları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 14:49

BAHAR canlılığı yaşanan gayrimenkulde peş peşe açıklanan konut projelerinde her keseye göre daire var.

Haberin Devamı

 

KONUTTA FIRSATLAR - FOTO GALERÄ°
            
Hızla geliÅŸen yeni konut bölgelerinde 40-50 bin liradan baÅŸlayan stüdyo ve 1+1 daireler de, ailelerin kira öder gibi taksitlerle alabileceÄŸi 2+1 ve 3+1'ler de mevcut. Seçkin ailelerin tercihi olan A+ projelerde ise fiyatlar milyon doları buluyor. Ä°nÅŸaatçılar, "Fiyatlar uygun, maliyet artışları önümüzdeki dönemde fiyatlara yansıyacak" uyarısını yapıyor. Â

KÜRESEL krize rağmen konut alma iştahının azalmadığı 2009'da, tüketicinin beklentilerine uygun projeler geliştiren firmalar kazançlı çıktı. 2010'a daha umutlu giren, 2011'de ise patlama bekleyen inşaat firmaları bu baharda da her keseye göre konutların bulunduğu projeleri peş peşe açıklıyor.
 Â
Sektörün önde gelen inşaat firmalarının yetkilileri, "Krizde yatmadık, yeni projeler geliştirdik. 2010 da, konut almayı düşünenler için fırsatlar barındırıyor. İstanbul'da konut fiyatları gerçek değerinin çok altında. Pahalı denilen projelerdeki fiyatlar bile krizi daha derin yaşayan Avrupa şehirlerindeki örneklerinden 5-10 kat daha uygun fiyata satılıyor" ifadelerini kullanıyor.

Teslimatlar hızlandı

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, geliştirilen nitelikli konut projelerinde teslimatlar da eskisi gibi değil, oldukça hızlandı. Bazı firmalar, projelerini 14-18 ay gibi, kısa sayılabilecek sürelerde teslim ederek öne çıkmaya çalışıyor. Bazı projelerde ise yüzde 1 peşinatla ve 700-800 liradan başlayan taksitlerle konut sahibi olunabiliyor.

Fırsat dönemindeyiz

Bugüne kadar yaklaşık 7 bin aileyi konut sahibi yapan Yeşil İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, "İstanbul'da çok büyük konut ihtiyacı olmasına rağmen büyük projeler yapılacak arsa sayısı az. Büyük çaptaki sosyal alanları gelişmiş projeler için talep çok. Kriz dönemlerini, kriz şartları çerçevesinde stratejiler geliştirip hızlı hareket edebilen şirketler için fırsat olarak görüyorum" diyor. Daha lüks projeleri rafa kaldırıp, dönemin şartlarına uygun olabilecek projelere öncelik verdiklerini bildiren Engin Yeşil, ürettikleri stratejiler sayesinde krizin en çok hissedildiği dönemlerde pek çok kişinin konut sahibi olmasına fırsat yarattıklarını söylüyor.

'Acele edin' tavsiyesi

Tulip Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Burak Erten ise krizden çıkış sürecinin hızlanması ile birlikte, konut satışlarının daha hareketli olacağını belirtiyor ve tüketicilere şu uyarılarda bulunuyor: "Her yeni proje prim yapacak diye bir garanti yok. Tüketicilerin mutlaka projenin konumunu, arkasındaki firmayı, projenin özelliklerini ve ödeme planlarının bir avantaj sunup sunmadığını incelemeleri gerekir. Bunun yanı sıra, kredi faizleri yükseliş trendine girdiği için, kredi kullanmayı planlayanların acele etmesinde büyük fayda var."

Kredi faizleri uygun

Burak Erten ayrıca, krizin etkisinden çıkılmaya başlamasıyla, ülkelerin ekonomilerinin yeniden büyüme trendine gireceğini, büyümenin etkisiyle enflasyon ve faiz artışlarının yaşanabileceğini de ifade ediyor. Ekonominin hareketlenmesinin öncelikle inşaat ve gayrimenkule yansıyacağını ifade eden Burak Erten "Bizim piyasalarla ilgili görüşümüz hep olumlu oldu. Ama her zaman da ayakları yere sağlam basan politikaları, günlük hareketlere tercih ediyoruz" diye konuşuyor.

Haberin Devamı

Elini çabuk tutan avantajlı alıyor

Haberin Devamı

İNŞAAT firmaları, yeni dönemin şartlarına uygun projeler ve ödeme seçenekleri ile öne çıkmaya çalışırken, sundukları avantajlarla tüketicinin alım iştahını artırıyor, elini çabuk tutanlara ciddi kazanç fırsatı sunuyor. Bazı inşaat firmalar, lansman öncesi avantajlı satış kampanyaları ile müşteri çekiyor. Böyle bir avantajı Nisan ayında Bizim Evler-3 projesinde müşterilerine sunan İhlas İnşaat, ilk 150 daireyi 120 bin liradan başlayan fiyatlar ve 711 liradan başlayan taksitlerle sattı. Bu kampanya ile 150 daire kısa sürede tükendi. Bizim Evler-3'te halen daire fiyatları 130 bin liradan başlıyor. Bizim Evler-2'yi daha önce açıklanan tarih olan Eylül 2011'den 10 ay erken teslim edecek olan İhlas İnşaat, Bizim Evler-3'i de erken 2011 sonuna kadar teslim edecek.

Yeşil İnşaat da, 'Dostlarımla Birlikte' kampanyası ile, Innovia3'ten ev alan ve tanıdığı 5 aileye daha projeden ev almalarında referans verenlere, stüdyo daire hediye ediyor.

Sur Yapı ise AdaPark projesinde 139 bin 500 liradan başlayan daireleri yüzde 1 peşinatla satıyor. Projede, yüzde 1 peşin ödeyen müşterilere, 6 ay sonra yüzde 4, 12 ve 24'üncü aylarda ise yüzde 10'ar olmak üzere kalan peşinatları ödeme fırsatı sunuluyor.
Tulip Gayrimenkul ise Ispartakule TulipTurkuaz'da yüzde 1 peşinatla daire satıyor. Ayrıca 6 ay taksit erteleme fırsatı sunulan projede, teslime kadar olan sürede taksitleri Tulip karşılıyor.

2010'a hızlı giren ve peş peşe yeni projeler, kampanyalar hazırlayan Gül Yapı ise, Beylikdüzü bölgesinin en yüksek yapısı olan Skyport Residence'de, 110 ay sıfır faiz ve 880 liradan başlayan taksitlerle daire satıyor.

FiYapı da, son projesi olan Esenyurt Fi-Life'ta satışa çıkardığı daireleri hızla satıyor. Projede 15 günde 500'den fazla daire satıldı. Halen 54 bin liradan başlayan 1+1'ler ve 89 bin liradan başlayan 2+1'lere ay sonunda yeni zam gelecek, 4 gün içinde daire alanlar kazançlı çıkacak.
Ankara'nın en lüks konut projesi olma iddiasındaki, 76 konutluk Parkvadi Premium'da ise 70 seçkin aile aranıyor. Kuzu-Ulubol iş ortaklığı tarafından gerçekleştirilen proje, Avrupa Konseyi tarafından ödüllendirilen Türkiye'nin ilk ve tek projesi.

Avrupa Konutları da 2 ay sonra teslim edilecek Atakent2 projesinde, 229 bin liradan başlayan daireleri, yüzde 25 peşinat ve 1313 liradan başlayan taksitlerle satışa sunuyor.

Haberin Devamı

Bizim Evler-3'te, 2+1 kadar ferah 1+1'ler 130 bin liraya

İSTANBUL'da Avrupa yakasının incisi Ispartakule'de, yaşama geçilen 724 konutluk Bizim Evler-1 ve teslim aşamasına yaklaşan 522 konutluk Bizim Evler-2'ye olan talebi gören İhlas İnşaat; 676 konutluk Bizim Evler-3'üte de hızlı gidiyor. Bölgenin en yeşil, en mavi, en kapsamlı projesi olma iddiasındaki Bizim Evler-3'te, Nisan ayında avantajlı fiyatlardan 15 günlük fırsat sunan İhlas İnşaat'ın Proje Satış Koordinatörü Mehmet Erhan Değerli, "Fırsat günlerine, lansman ve reklam kampanyasına kadar devam ettik. 120 bin liradan başlayan fiyatlara sattığımız dairelere yoğun talep oldu. 1 ayda 150'dehn fazla daire sattık" dedi. Projedeki dairelerin neredeyse yüzde 30'unu lansman başlamadan bu kampanya ile sattıklarını söyleyen Mehmet Erhan Değerli, "Uygun fırsatları şimdi de, sadece fiyatta değil vade ve oranlarda da uygulamaya devam ediyoruz" dedi.

Erken teslim hedefi

60 dönüm arsa üzerinde, 676 konuttan oluşan projede, arazinin yüzde 90'ı yeşil alana ayrılmış. Mehmet Erhan Değerli, bugüne kadar 10 bin 700 konut üretip teslim ederek binlerce aileyi ev sahibi yapan İhlas İnşaat'ın, kriz döneminde de geliştirdiği projelerle konutta en hızlı yükselen 'marka'lardan biri olduğunu ifade etti. Bizim Evler 2, söz verilen tarihten (Eylül 2011) yaklaşık 10 ay erken teslim edilecek. Bizim Evler 3'ün de 2011 sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Emlak Konut GYO garantisi

Bizim Evler'in, küresel krizin etkili olduğu dönemlerde iç talep düşükken hızla peşpeşe proje açıkladığını kaydeden ve yine Ispartakule'de yapılacak Bizim Evler-4 için de geri sayıma başladıklarını bildiren Mehmet Erhan Değerli, şöyle devam etti: "İlk iki projemiz büyük talep gördü. Talebi değerlendirmek için Bizim Evler-3'ü satışa çıkardık. Bizim Evler-3 de, diğer iki Bizim Evler projesinde olduğu gibi İhlas İnşaat Grubu ve TOKİ iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı garantisiyle inşaa ediliyor. Bizim Evler-3'teki 676 konut, sınıfının en lüks konutları. Projede 76 adet 1+1, 236 adet 2+1, 220 adet 3+1, 144 adet 4+1 daire yer alacak."

Haberin Devamı

Göl ve deniz manzaralı

BİZİM Evler-3, Küçükçekmece Gölü'nü ve Marmara Denizi'ni görüyor. Projede kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna ve jakuzi, göl kafe, basketbol, futbol, voleybol sahaları, tenis kortları, yürüyüş ve gezi parkurları olacak. Site sakinleri, kapalı otoparklardan evlerinin bulunduğu katlara asansörle doğrudan erişecek. Konutların tamamı 1. sınıf ve lüks. Tüm dairelerde A sınıfı ankastre cihazlar, birinci sınıf mutfak ve banyo mobilyaları, split klima, yangın sensörü bulunuyor.

Dairelerde, çamaşır odası, ebeveyn banyosu, giyinme odası ve bazı daire tiplerinde iş odası bile bulunuyor. Kapalı otoparklara sahip olan projede, kapalı otoparklardan katlara asansörle erişim imkanı var. Ispartakule, TEM gişelerinin yanında olması ve ileride metro istasyonu planlanması ile de yatırım değeri taşıyor.

Haberin Devamı

Bizim Evler 3'te daireler kaç lira

Daire Tipi Büyüklüğü (m2) Fiyatı (TL)
1+1 83 130-153 bin
2+1 115 163-222 bin
3+1 158 259-304 bin
4+1 183 299-352 bin

5 tanıdığını daha Innovia'da ev sahibi olmaya ikna et stüdyo daireyi kap

BUGÜNE kadar 7 bin aileyi ev sahibi yapan Yeşil İnşaat, Beylikdüzü-Innovia 3'te ilginç bir kampanyaya imza atıyor. Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, "Dostlarımla Birlikte kampanyası ile; Innovia'dan ev alan müşterilerimize, tanıdıkları 5 aileye daha ev aldırmaları halinde 1+0 (stüdyo) daire hediye ediyoruz. Stüdyo daire yerine fiyat farkını ödeyerek 1+1, 2+1 veya 3+1 almak da mümkün" diyor. Yeşil Kundura'nın grup şirketi olan Yeşil İnşaat; toplam hasılatı milyar dolarlarla ifade edilen Innovia projesi tamamlandığında, 14 bin kişiyi Innovialı yapacak.

62 bin liraya 1+1

Engin Yeşil, şu an satışta olan 3 bin 350 konutluk Innovia 3'te 1+1 konutları 62 bin TL'ye, 2+1'leri 113 bin TL'ye, 3+1'leri ise 122 bin TL'ye sattıklarını belirtiyor ve "1+1 konutların 40 ay vadeli fiyatı 72 bin TL, aylık taksitleri 720 TL'den başlıyor. 2+1 konutların 40 ay vadeli fiyatı 131 bin TL, aylık taksitleri ise 983 TL. 3+1 konutları da 40 ay vadeli 141 bin TL'den satıyoruz. 3+1'lerin aylık taksitleri de
1058 TL" diyor.

Çığır açan kampanya

Yeşil İnşaat'ın, kurulduğu günden bu yana yaklaşık 7 bin aileyi ev sahibi yaptığını söyleyen Engin Yeşil, "Türkiye'de ilk kez 5 yıl (60 ay) vadede 0 faiz kampanyasını uyguladık, sektörde bir milat oluşturduk. 15 Mayıs'ta başlayan 'Dostlarımla Birlikte' kampanyası ile yine çığır açıyoruz: Innovia'dan bir ev alanlara, tanıdıkları 5 aileyi daha kampanyamızın süreceği 6 aylık dönemde Innovia'dan ev sahibi yapmaları halinde 1+0 (stüdyo) daire hediye ediyoruz" diye konuşuyor.

Yüzde 70'i satıldı

Kampanyanın diğer alternatifini tercih edecek olanlar, stüdyo daire yerine aradaki fiyat farkını ödeyerek 1+1, 2+1 ya da 3+1 daire seçeneklerinden istediğine sahip oluyor. Engin Yeşil, "Projemizin 1073 daireden oluşan 1'inci etabının teslimatları yapılıyor. Satışına Ocak 2009'da başladığımız ve 3 bin 162 daireden oluşan 2'nci etabımızın satışları da tamamlandı. Ocak 2010'da satışa çıkan ve 3 bin 350 konuttan oluşan 3'üncü etabımızın ise yüzde 70'i satıldı" bilgilerini paylaşıyor.

Metrobüs geliyor

YEŞİL İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, "Yüzde 80'i yeşil ve doğal güzelliklere ayrılan Innovia'da çim ve koru alanı, şelale, gölet, seyir terasları, çardaklar, cafeler, amfi tiyatro, açık-kapalı yüzme havuzları, yürüme parkurları, koşu ve bisiklet yolları ile benzersiz bir yaşam sunuyoruz" dedi. Kapalı ve açık spor alanları, tenis, basketbol ve voleybol sahaları, mini futbol, yürüme, koşu ve bisiklet yolları, aerobic, pilates, step gibi farklı spor etkinlikleri için ayrılan çok amaçlı salonlar, aletli spor salonu, bilardo ve bowling salonları, Innovia'da yer alan spor olanakları arasında. Planlanan metroya 300 metre, planlanan metrobüse 900 metre uzaklıktaki Innovia-3 Real, 5M Migros, Bauhaus, Medya Markt, Carrefour, Beylicium, Marka City, Koçtaş, Darty gibi market, AVM ve teknoloji marketlere yürüme mesafesinde.

720 lira taksitle daire

* INNOVIA 3'te, 1+1 konutlar 62 bin TL'ye, 2+1'ler 113 bin TL'ye, 3+1'ler 122 bin TL'ye satılıyor.
* 1+1 konutların 40 ay vadeli fiyatı 72 bin TL, aylık taksitleri 720 TL.
* 2+1 konutların 40 ay vadeli fiyatı 131 bin TL, aylık taksitleri 983 TL.
* 3+1 konutların 40 ay vadeli fiyatı 141 bin TL, aylık taksitleri 1058 TL.
* 1+1 dairelere sıfır faizle; yüzde 30 peşin, 1 yıl sonra yüzde 10, teslimde yüzde 20 ödeyerek 40 aylık eşit taksitlerde ödeme mümkün.
* Yine sıfır faizle 2+1 ve 3+1 dairelerse; yüzde 15 peşin, 4 ay sonra yüzde 15, 1 yıl sonra yüzde 10, teslimde yüzde 30 ödemeyle 40 ay taksitle alınabiliyor.

Başkentin en lüks projesi Parkvadi Premium'a 70 seçkin aile aranıyor

ANKARA'da; Dikmen vadisindeki 1, 2 ve 3'üncü etabın tamamını cepheden gören arsa üzerinde inşa edilmiş olan ve başkentin en lüks projesi olma iddiası taşıyan Parkvadi Premium-Teras Evler'de, sadece 76 seçkin aile yaşayacak. Halen 70 seçkin ailenin arandığı proje, Park Vadi projesinin inşaat kalitesinde ve malzeme kalitesinde ulaştığı en üst noktada ve Park Vadi'nin son aşaması. İskan ruhsatları ve tapuları alınmış ve oturmaya hazır ayrıcalıklı bir site alan Parkvadi Premium-Teras Evler, en lüks malzemelerle inşa edildi, kullanılan malzemelerin büyük bölümü de ithal.

İlk görüşte aşk

Parkvadi Premium-Teras Evler, "İlk görüşte aşk" sloganıyla sunuluyor. Kuzu-Ulubol iş ortaklığı tarafından gerçekleştirilen proje, Avrupa Konseyi tarafından ödüllendirilen Türkiye'nin ilk ve tek projesi. Sadece 70 seçkin aile aranan projede satışların kısa sürede tamamlanacağı tahmin ediliyor. 76 adet konuttan oluşan projede 50 adet 280 metrekarelik düz daire, 16 adet açık teraslı dubleks, 10 adet 700 ile 1000 metrekare arasında değişen tripleks daireler bulunuyor.

2-3-4 araçlık otopark

Projeye ulaşım, hem Hoşdere caddesinden hem de Dikmen caddesinden iki yönlü sağlanabiliyor. Düz dairelerin 2, dubleks dairelerin 3, triplekslerin ise 4 araçlık kapalı otoparkları var. 2 günlük su ihtiyacını karşılayacak su depoları, 24 saat kesintisiz elektrik sağlayacak jeneratör grubu, tüm site kapalı ve açık alanlarını 24 saat izleme ve kayıt etme özelliğinde güvenlik sistemi kurulan projede, güvenlik sisteminde de son teknoloji kullanıldı. Yaya ve araç giriş çıkışları elektronik sistemli kapılardan sağlanıyor. Giriş güvenlik noktalarıyla konutlar arasında iletişim sağlayacak intercom sistemi mevcut.

Türk hamamı, Amerikan bar havuz ve güneşlenme terası

PARKVADİ Premium-Teras Evler'de, fiberoptik kablolamayla mükemmel bir iletişim alt yapısı sağlandı. Hızlı internet erişimi, IP TV, 40 kanallı uydu yayını, D-Smart ve Digitürk altyapısı kurulan projedeki tripleks daireler, sınıfının en lüks ve en kullanışlı konutları olarak gösteriliyor. En alt katta yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, Amerikan bar, spor alanı, duş ve güneşlenme terası bulunuyor. Ayrıca hizmetli odası ve banyosu da bu katta. Bu katın altında daireye özel ısıtma, havuz filitrasyonu, su arıtma gibi mekanik ekipmanlar ve tesisler bulunuyor. Giriş katında vadiye hakim büyük bir salon, çok lüks ve kullanışlı ithal mutfak ve misafir tuvaleti var. En üstte hepsi banyolu yatak odaları, genel banyo ve çalışma odası var. Toplamda 5 banyo ve yedi tuvaletli triplekslerde, çalışma ve ebeveyn yatak odalarının geniş balkonu var. Isıtma, soğutma, havalandırma otomasyona bağlı çalışıyor. Merkezi klima olan konutlarda, döşemeden ısıtma yapılıyor.

Kapılar parmak iziyle açılıyor

* PARKVADİ Premium-Teras Evler, 'tam akıllı ev' donanımına sahip.
* Giriş kapısı parmak iziyle açılırken, bir süre sonra otomatik olarak kilitleniyor.
* Dış cephe doğramalarındaki manyetik kontak ve ev içinde su taşkını, gaz, yangın, cam kırılma alarm detektörleri ile ev, tüm sorunlara karşı tam güvenliğe alınmış durumda.
* Otomasyon sistemi; cep telefonu ve internet üzerinden uzaktan müdahale etme imkanı veriyor.
* Evlerin ısıtması-soğutması, her mekan için ayrı derecelendirmeyle yapılabiliyor.

TulipTurkuaz'da yüzde 1 peşinatla ev alanlar daire teslimine kadar taksit ödemeyecek

İSTANBUL'un yeni ve gözde yerleşim bölgesi Ispartakule'de inşaatı süren TulipTurkuaz projesini hayata geçiren Tulip gayrimenkul, 127 bin liradan başlayan daireleri sadece yüzde 1 peşinatla satıyor. Yüzde 1 peşinatla, 127 bin liradan başlayan daireleri satın alanlar, 6 ay taksit erteleme fırsatından yararlandığı gibi, 7'inci aydan sonra, daire kadar olan kredi taksitlerini de Tulip karşılıyor.

1270 lira peÅŸinatla daire

Yüzde 1 peşinat, 6 ay taksit erteleme ve ev teslimine kadar olan banka taksitlerini Tulip'in karşılaması gibi üç avantaj peşpeşe gelince, ev
sahibi olmak isteyenler ve yatırımcılar da daire teslimine kadarki ödemelerde nefes alıyor. 1 Nisan'da başlayan ve yoğun ilgi üzerine Mayıs ayında da devam ettirilen kampanya ile 1-30 Nisan arasında 125 daire satan Tulip Gayrimenkul, projenin satışa başladığı günden bu yana ise toplam 500 dairelik satışa ulaştı. Bu kampanya ile örneğin; 127 bin TL'lik daireyi yüzde 1 peşinatla 1270 TL ödeyerek alanlar, 120 ay vadeli kredi kullanıyor.

Yüzde 24 de 2 yıl sonra

Aylık yüzde 0.94 faiz oranıyla, daire fiyatının yüzde 75'i kadar kredi alanlar, mesela 127 bin liralık dairede 95 bin 250 TL'lik konut kredisi kullanıyor. Taksitler 6 ay erteleniyor, 7'nci aydan itibaren başlayan taksitleri ise ev teslimine kadar olan sürede TulipTurkuaz karşılıyor.
Kalan yüzde 24'lük peşinat da, 2 yıl sonrasına faizsiz 30 bin 480 TL olarak ödenebiliyor. Proje Aralık 2011'den itibaren sahiplerine teslim edilmeye başlanacak.

Ispartakule'ye metro

Türkiye'nin ilk uydukent projesi Bahçeşehir'in hemen yanında yer alan Ispartakule; gerek bölgede açılacak Marmaray istasyonu, planlanan metro projeleri, gerekse nitelikli konut projeleriyle batı İstanbul'un orta vadede prim yapacak yerlerinin başında gösteriliyor. Bahçeşehir-Ispartakule bölgesi aynı zamanda bir tarafta Maslak, diğer tarafta Büyükçekmece'ye kadar uzanan geniş bir alanın tam merkezinde. Şehircilik anlayışı olarak son derece düzgün planlanan bölgenin, yoğun bir nüfusu buraya çekeceği ve değerlenerek yatırımcıya da kazandıracağı ifade ediliyor.

Ispartakule gişelerinin hemen yanında

* TEM Bahçeşehir-Ispartakule çıkışının hemen yanındaki TulipTurkuaz, ulaşım kolaylığı sunuyor.
* Toplam arsa alanı 90 bin metrekare.
* Toplam inşaat alanı, otoparklar dahil 198 bin metrekare.
* 11 blokta 1150 konut yer alacak. 1+1, 2+1, 2+1 dublex, 3+1, 3+1 dubleks, 4+1, 5+1 dubleks gibi 7 farklı daire tipinin bulunduğu projede daire fiyatları, 127 bin ila 650 bin TL aralığında.
* Yatırım değeri; 200 milyon TL
* 21 Mayıs 2009'da satışa çıkan TulipTurkuaz'ın bugüne kadar yaklaşık yüzde 45'i satıldı.
* Projede iki katlı 800 metrekarelik sosyal tesis binası (fitness, sauna, çocuk oyun alanları, hobi odaları), 300 metrekarelik kışın kapanıp yazın açılabilen yüzme havuzu, 160 metrekarelik açık yüzme havuzu, buz pateni pisti, tenis kortu ve basketbol sahası yer alıyor.
* Dünyaca ünlü mimar Ken Yeang imzalı TulipTurkuaz'da daireler Aralık 2011'de teslim edilecek.

Arkasında Hollandalı dev Van Herk Grup var

TULİP Gayrimenkul, yeni konut ve ticari merkezler geliştirmek amacıyla 2006'da kuruldu. Ortaklık yapısında, gayrimenkul sektöründe 114 yıllık deneyime sahip olan Hollanda merkezli Van Herk Group ve Panagro bulunuyor. Türkiye'de TOKİ'den ihale alan ilk yabancı ortaklı şirket olan Tulip Gayrimenkul, Türkiye'deki konut, rezidans ve AVM projelerinin yanında yurt dışında da projeler geliştirmek için çalışma yürütüyor. Tulip Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Burak Erten, "Tulip Gayrimenkul 40 milyon TL ödenmiş sermayesi ve sıfır banka borcuyla bilanço açısından sektörün en güçlü firmalarından biridir. Ayrıca sadece TulipTurkuaz projesinden şimdiye kadar gerçekleştirdiği 100 milyon TL'lik satışın yanında, Emlak Konut GYO'da (EGYO) bulunan nakit ve resmi teminatlarının toplamı 45 milyon TL'den fazla" diyor. Burak Erten, bunlara satıştan ödenen arsa payı ve satıştan alacaklar eklenince EGYO'da bulunan toplam payın 80 milyon TL'yi aştığını ifade ediyor ve "Bu da TulipTurkuaz'ın, EGYO güvencesine bile gerek kalmaksınız garanti altına alındığını gösteriyor" diye konuşuyor.

Tulip360, 48 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satışa çıktı

TULİP Gayrimenkul'un yeni projesi Tulip360, yakın geleceğin en prestijli yaşam bölgelerinden biri olarak kabul edilen Esenyurt'ta yükselecek. İnşasına başlanan Tulip360 projesi, Esenyurt Belediyesi'nin hemen yanında, E-5 ve TEM otoyollarına doğrudan bağlantılı bir konumda. 34 bin 500 metrekare arsada geliştirilen projede 185 bin metrekare konut alanı ve 64 bin metrekare de çarşı alanı bulunuyor. 2400 konutun yer aldığı projede, fiyatlar 48 bin 500 ile 199 bin TL arasında değişiyor. Yatırım değeri 270 milyon TL olan proje resmen satışa çıkmadan, geçen ay 150 daire opsiyonlanmıştı. Bunların 70 tanesi çok kısa sürede satıldı. 100 bin metrekaresi otopark, sığınak ve sosyal alanlara ayrılan projede, parklar, çocuk oyun alanları, kreş, fitness salonları, cafe, restoran bulunacak. Bu alan içinde açık çarşı konseptiyle düzenlenmiş bir de AVM yer alacak. Projede daire teslimlerinin Aralık 2012'de yapılacağı açıklandı.

Fiyapı'dan kaçırılmayacak fırsat: 54 bin liralık 1+1'ler için son 4 gün

FİYAPI'nın, Esenyurt-Beylikdüzü sınırındaki yeni projesi Fi-Life'ta 37 bin, 44 bin ve 49 bin liradan satılığa çıkarılan yaklaşık 500 daire kısa sürede tükenirken, toplam 1088 konutluk projede, 54 bin liradan başlayan daire seçenekleri için de son 4 güne giriliyor. Fi-Life projesinde 15 günde 547 daire satan Fiyapı, 30 katlı kuledeki 1+1 ve 2+1'leri satılığa çıkardı.

110 metrekare, 89 bin TL'ye

9'uncu kata kadar 55 metrekare 1+1'lerin yer alacağı kulede 9'uncu kattan sonrası 110 metrekarelik 2+1 dairelerden oluşacak. Daha önce 25 kat olarak planlanan kule, 30 kata çıkarıldı; 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşmak üzere tasarlandı. Kulede 2+1'ler 89 bin liradan satılıyor. Fi-Life'ın kulesinde, 79 bin liradan satılan sınırlı sayıdaki 2+1'ler 2 günde tükenmişti. Halen, Kule'de, 8'inci kata kadar 55 metrekare 1+1'ler 55 bin, 9 ve 18'inci kat arasındaki 110 metrekarelik 2+1'ler 89 bin liradan 19 ve 28'inci kat arasındaki 2+1'ler ise 99 bin liradan satılıyor.

Zamdan önce son 4 gün

6 blok ve 1088 daireden oluşan Fi-Life projesini 1 Mayıs'ta satışa çıkaran ve 500 daireden sonra zam yapacağını açıklayan Fiyapı, yoğun talep sonucu 15 günde 547 daire satıldığını açıkladı. İnşaatına bu ay sonunda başlanacak projede, kule hariç diğer bloklarda sadece stüdyo ve 1+1'ler yer alıyor. 40 metrekare stüdyo daireler 37 bin liradan, 54 metrekare 1+1'ler 44 bin liradan, 60 metrekare 1+1 daireler 49 bin liradan satılığa çıkmıştı, tükendi. Yeni zamlı fiyatlara göre normal bloklarda, 49 bin liradan satılan 54 metrekare 1+1'ler 54 bin, 55 bin liradan satılan 60 metrekare 1+1'ler 60 bin lira oldu. Bu yeni fiyatların da 31 Mayıs 2010'a kadar geçerli olacağı belirtildi.

Teslimata kadar taksit ödemesi yok

HEM fiyatı hem de konseptiyle fark yaratan Fi-Life projesinde 25 katlı 6 blok ve 30 katlı kulede, toplam 1088 daire yer alacak. Normal bloklarda daireler 40 metrekare stüdyo, 54 metrekare 1+1 ve 60 metrekare 1+1; kulede ise 55 metrekare 1+1 ve 110 metrekare 2+1 dairelerden oluşuyor. Fiyapı, bu projede de oldukça farklı bir ödeme sistemi uyguluyor ve sadece peşinat alıyor. Fi-Life'dan ev alanlar sadece dairenin yüzde 40'ını peşin veriyor. Evi teslim alana kadar hiç taksit ödemiyor. Geri kalanı ise 16 ay sonra daire tesliminde ödüyor.

Açık ve kapalı havuz, fitness ve hamam da var

İÇİNDE ticari alanların da bulunacağı Fi-Life projesinde; sosyal alanlar, açık kapalı yüzme havuzu, fitness, sauna, hamam, kapalı otopark, 24 saat güvenlik, masa oyunları, kameralı güvenlik sistemi, sosyal alanlar ve peyzaj alanları yer alacak. Ulaşımın rahat olduğu, bol yeşil alanlarıyla İstanbul'un en gözde yerleşim alanlarından Esenyurt-Beylikdüzü bölgesindeki Fi-Life projesi, 1088 aileye ev sahipliği yapacak.

Hedef 10 yılda 100 bin konut

FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, "15 ayda 5 bin ailelik çok büyük bir aile olduk. Şu an, 8 bin daireyi geçkin devam eden inşaat var. 10 yılda 100 bin konut hedefimizi açıklamıştık. Gelinen noktaya bakınca 100 bin konutluk hedefin mütevazı hedef olduğunu ispatlayacağız. Tüm projeler 200 milyon dolara bitecek. Şu an, müşterilerden 130 milyon dolar karşılığı Türk Lirası alacağımız var. Ayrıca daha satılacak daire ve işyerleri ile, Fiyapı'nın 350 milyon dolar mal varlığı var" diyor.

E-5'e sıfır Skyport'ta 'gerçek' rezidans 130 bin dolara

GÜL Yapı'nın Beylikdüzü'nde, E-5'in hemen üzerinde inşa ettiği ve Haziran ayında yaşamın başlayacağı Skyport Residence'da, bölgenin 'tek gerçek rezidansları' olacağı iddiası taşıyan konutlar, 130 bin dolar ile 375 bin dolar aralığında satılıyor. Toplam 9 bin 500 metrekare arsa üzerinde yükselen 34 katlı ve 120 metrelik Skyport'ta, çarşı bölümü ile birlikte toplam 56 bin metrekare inşaat yapıldı. Farklı boyutlarda, çok yönlü kullanılabilen birbirinden bağımsız dışa dönük mağazalar (bankalar, ev tekstili mağazaları, fast-food restoranlar ve pastane) ile panoramik manzara sunan Zirve restaurant ile 3 adet cafe de Skyport bünyesinde yer alıyor.

Metrekaresi 2 bin dolar

Skyport'un 1500 metrekare alana sahip sosyal tesisleri çerisinde; kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, Türk hamamı, sauna, masaj, SPA merkezi, vitamin bar, güzellik merkezi, aerobik salonları, oyun ve eğlence salonu yer alıyor. 151 konut bulunan Skyport'ta, konutlar metrekaresi ortalama 2 bin dolardan satılıyor. Projede stüdyo, 1+1 ve 2+1 olmak üzere 3 farklı daire tipi mevcut. Projenin bölgedeki diğer projelerden farkı, gerçek anlamda tek residence hizmetlerinin sunulacak olması.

Amorti süresi 8-13 yıl

E-5'e sıfır konumda ve TEM bağlantı yoluna 500 metre uzaklıktaki Skyport, 60 milyon dolara mal oldu. Projenin yüzde 85'i satıldı. 110 ay vadede, 0 faiz seçeneği sunulan projede konutların kendini amorti etme süresi 8 ile 13 yıl arasında değişiyor. Gül Yapı, anlaşmalı bankalar INGBank, Garanti Bankası, DenizBank ve Albaraka Türk'tan kredi kullanma imkanı da sunuyor.

'Dünyanın markası dünyanın arabası' bu AVM'de olacak

TÜRKİYE'nin en iddialı Otomobil Alışveriş Merkezi projesi olma iddiasındaki Otoport, "Dünyanın markası, dünyanın arabası" sloganı ile satışa sunuldu. Otoport, Kullar İnşaat ve Gül Yapı ortak yatırımı ile hayata geçecek. Kullar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kul, "Otomobil galerilerinin kent merkezinden uzağa taşınması ile ilgili düzenlemeler hızlanınca geliştirdiğimiz proje, 24 ayda tamamlanacak. Projenin yatırım maliyeti 60 milyon dolar" dedi. Gül Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül ise E5 üzerinde ve TEM'e 5 kilometre mesafedeki projenin, tüm otomobil markaların aynı çatı altında toplayacağını ifade etti. Otoport, aynı zamanda ikinci el araç konusunda da referans noktası olacak. Otoport'ta otomobil galerilerinin yanı sıra go-kart pisti, restoranlar, kafeler, çocuk oyun alanları, yap market, oto servisleri, banka şubeleri ile araç almak isteyenlerin vakit harcamadan tek noktada işlem yapabileceği noter ve sigorta şirketleri de bulunacak.

Gül Yapı, Anadolu yakasısa göz dikti

BUGÜNE kadar Pelican Hill, Metroport, Bakırköy Capacity AVM, Rosemarine, Skyport, Bahçeşehir Loca, Perla Vista, Yeşilköy Konakları gibi, her biri bulunduğu çevrenin çehresini değiştiren projelere imza atan Gül İnşaat ve Gül Yapı, Anadolu yakasında da proje geliştirmeyi düşünüyor; bu sebeple çok ciddi bir şekilde arazi araştırması yapıyor. Gül Yapı'nın 14 dönüm arsa üzerinde geliştirdiği Bahçeşehir Loca projesi de, Bahçeşehir'de, tamamı güney cephe ve gölet manzaralı bir konumda yer alıyor. Mağazalar, home-office'ler ve dairelerden oluşan Loca'da tenis kortu, voleybol-basketbol sahası, açık-kapalı yüzme havuzu, vitamin bar, Türk hamamı, sauna, masaj odası, fitness center, SPA merkezi olacak. 1+1'den 6+1'e kadar daireler, 90-320 metrekare aralığında olacak.

Metroya yürüme mesafesindeki  AdaPark'ta 1395 lira peşinle daire

SUR Yapı'nın, İstanbul'un nitelikli konut projeleriyle öne çıkmaya başlayan, üçüncü köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun çıkış noktalarından biri olacak Sancaktepe'de inşa ettiği AdaPark projesinde, yüzde 1 peşinatla daire satılıyor. 1 oda 1 salondan dubleks 5 oda 1 salona kadar daireler 139 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satışta. 200 milyon lira yatırım değerine sahip AdaPark, Çekmeköy kavşağında inşa edilen metro istasyonuna da yürüme mesafesinde.

2 etabın yüzde 70'i satıldı

İstanbul'un yeni çekim merkezi olmaya aday Sancaktepe'de, 51 dönüm (51 bin metrekare) arazi üzerindeki AdaPark projesinde, toplam 1012 konut bulunacak. Projenin 1'inci etabında 222 konut, 2'nci etabında ise 160 konut satışa sunulmuştu. Birinci etabın Kasım 2011'de, ikinci etabın ise Mayıs 2012'de teslim edilmesi hedefleniyor. İlk 2 etapta satışa sunulan dairelerin yüzde 70'i sahiplerini buldu. Sur Yapı, daire sahibi olmak isteyenlere uygun ödeme koşulları sunuyor. Daire fiyatlarının 139 bin 500 TL ile 626 bin TL arasında değiştiği projede farklı ödeme seçenekleri dikkat çekiyor.

Depreme dayanıklı zemin

Depreme dayanıklı, sağlam zemin üzerine inşa edilen AdaPark'ta, her kesimden tüketiciler için farklı koşullar sunuluyor. 5 tip örnek dairenin de gezilebildiği proje için sunulan kampanyadan ev sahibi olmak isteyenler; daire fiyatının yüzde 1'i kadar peşinat veriyor. 6 ay sonra yüzde 4 ve 12 ile 24'üncü aylarda ise yüzde 10'ar olmak üzere kalan peşinat da 2 yıla yayılmış durumda. Bu kampanya, sadece 1395 lira peşinatla daire sahibi olma fırsatı sunuyor.

Otoyol gişelerine yakın

AdaPark'ta, site sakinlerinin rahatı ve mutluluğu için en ince ayrıntılar dahi düşünülmüş. Yüzde 75'i yeşil alan ve rekreasyon alanından oluşan proje, oyun alanları, aerobik ve pilates salonu, fitness, bay ve bayan sauna, yüzme havuzları, medya salonu gibi birçok sosyal alanıyla da ev sahiplerine ayrıcalıklı ve konforlu bir yaşam sunuyor. Çekmeköy kavşağındaki metro istasyonuna yürüme mesafesindeki AdaPark, Ulaştırma Bakanı'nın açıkladığı üçüncü köprü güzergahına göre, Kuzey Marmara Otoyolu'nun çıkış noktalarından birine de komşu.

Tatil köyünden farksız proje

ADAPARK'ın çocuk oyun alanları, klasik çocuk parklarından farklılaşıyor. Özel tırmanma duvarları, boyama duvarları gibi özellikleriyle de yaş gruplarına göre ayrışan AdaPark'ta, yetişkinler için 3, çocuklar için de 2 adet çocuk havuzu bulunacak. Projede yazın açık, kışın kapalı yüzme havuzu olarak kullanılabilen özel bir havuz daha bulunacak. 960 metre yürüyüş ve bisiklet parkuru olan AdaPark'ta, ev sahipleri bisikletleri için de park alanlarına sahip olacak. Projenin içerisinde yer alacak yeşil adalarda yürüme yolları bulunacak. Ev sahipleri, sosyal tesisteki tüm bu olanaklardan, ekstra ücret ödemeden faydalanabilecek.

Bahçe, meyve ağaçlarıyla süslü

İstanbul'un içinde, yeşili tüm tonlarıyla yaşatma hedefiyle tasarlanan AdaPark'ın ortak alanlarında ev sahipleri özel meyve bahçelerinden taze meyveleri dalından kopararak yiyebilecek. Balıklı gölü de bulunacak AdaPark'ta, nar, elma, kiraz, limon, kayısı gibi ağaçlarla süslü meyve bahçeleri, unutulan değerleri yeni nesillerle tanıştıracak.

AdaPark'da hangi daire kaç lira

1+1 139.500-158.000
2+1 206.500-338.500
3+1 304.000-417.000
4+1 371.500-518.500
5+1 595.000-626.000

1.4 milyar dolarlık 4 yeni proje yolda

SUR Yapı, 2010 ve 2011'de, toplam yatırım değeri 1.4 milyar doları bulan 4 projeye daha başlayacak:

İstanbul Çamlıca konut ve iş merkezi: İstanbul Anadolu yakasında Çamlıca eteğinde 1500 lüks konut, AVM ve ofis bloklarından oluşan 155 bin metrekare arazi büyüklüğünde ve 500 milyon dolar yatırım ile gerçekleşmesi planlanan karma proje.

İstanbul Kağıthane Outlet Alışveriş Merkezi ve ofis: Avrupa yakasında Kağıthane'de yer alacak AVM tipinde 30 bin metrekare kiralanabilir alanlı toplam 75 bin metrekare kapalı alanlı olması planlanan proje, önümüzdeki günlerde açıklanacak. Bu projenin yatırım değeri 250 milyon dolar.

İstanbul Bayrampaşa Sur Yapı AVM ve Residence: Bayrampaşa'da 38 bin metrekaresi AVM, 31 bin metrekaresi rezidans olarak planlanan proje, 450 milyon dolar yatırım ile gerçekleştirilecek ve 2010 yılı son çeyreği ya da 2011 yılı içinde hayata geçirilecek.

Ümraniye Çekmeköy Projesi: Ümraniye-Çekmeköy bölgesinde yaklaşık 700 konuttan oluşacak olan projeye başlama tarihi, 2010 yılı son çeyreği olarak planlanıyor. Bu projenin yatırım miktarı ise 200 milyon dolar olacak.

2 ay sonra teslim edilecek  Avrupa Konutları'nda 1313 lira taksitle daire

İSTANBUL'un en önemli toplu konut bölgesiyken, peşpeşe açıklanan nitelikli konut projelerine de ev sahipliği yapmaya başlayan Halkalı-Atakent'te, ikinci büyük projeye imza atan Avrupa Konutları, Atakent''de 1108 daireyi 14 ayda teslim ederek rekora imza atacak. Geçen yıl Mayıs'ta inşaatına ve satışına başlanan projede, dairelerin yüzde 84'ü yani 930'u satıldı, ilk kampanyada ev alanlar sadece 10 ayda yüzde 77 kazançlı çıktı.

8 ay erken teslim

Avrupa Konutları, TEM projesinde de yaklaşık 3 bin konutu, söz verilen tarihten de önce bitirmiş ve geçen sonbaharda sahiplerine teslim etmeye başlamıştı. 1108 konutluk Atakent-2 projesinde de, söz verilen tarih olan Mart 2011'den 8 ay önce, yani 2 ay sonra teslimlere başlanacak. Artaş-Güner İnşaat Ortak Girişimi tarafından yapımı sürdürülen, 82 dönümlük arsa üzerindeki Avrupa Konutları Atakent-2'de, sınırlı sayıda daire 229 bin 600 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

10 yıl vadede 0.82 faiz

140 bin metrekaresi konut olmak üzere 196 bin metrekare inşaat alanına sahip projenin yüzde 85'i yeşil alanlara ayrıldı. Avrupa Konutları Atakent-2'de, farklı ödeme seçenekleri sunuluyor.

. Buna göre, birinci seçenekte yüzde 50 peşin ödenirse, kalan yüzde 50, bir yıl sonra yüzde 0 faizle tek seferde ödeniyor.
. İkinci seçenekte yüzde 30 peşin ödeyenler yüzde 70'i 6 ay sonra tek ödeme ile kapatabiliyor.
. Üçüncü seçenekte yüzde 25 peşinle daire satılıyor. Bu seçenekte kalan tutar için 12 ay yüzde 0, 36 ay yüzde 0.55 , 60 ay yüzde 0.68, 84 ay yüzde 0.77, 120 ay yüzde 0.82 faiz oranı sunuluyor.

Anlaşmalı 4 banka

Bu kampanya, elinde bir miktar peşinatı olup, mevcut gayrimenkulünü daha sonra satıp toplam ödeme yapmak isteyenler için avantajlı olarak görülüyor. Kampanyada yüzde 25 peşinatla, en düşük taksit 1313 liraya geliyor. Avrupa Konutları'ndan daire alanlar; anlaşmalı bankalar olan Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası ve Denizbank'tan kredi kullanabiliyor.

Avrupa Konutları Atakent-2'de  hangi daire kaç liradan satılıyor

1+1 (93 m2) 230.300 -243.700
1+1 (107 m2) 229.600-257.700
2+1 Giriş (122 m2) 291.200-298.700
2+1 (138 m2) 311.400-451.200
3+1 Giriş (145 m2) 360.000-446.500
3+1 (149 m2) 366.500-475.100
3+1 Dubleks (149 m2) 411.100-469.600
4+1 Dubleks (188 m2) 485.100-498.600

Tapu ve kredi masrafı yok

ARTAŞ-Güner İnşaat Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Biz Atakent1 ve TEM projelerimizi resmi teslim tarihlerinden aylar önce teslim etmeyi başardık. Avrupa Konutları, müşterilerimizin yoğun ilgisi sayesinde Türkiye'nin en güçlü konut markalarından biri oldu, çok büyük satış başarıları elde ettik. Bu da inşaat gücümüze güç kattı" diyor. Avrupa Konutları Atakent-2 de 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlanıp Temmuz ayında daire teslimleri başlayacak. Fiyatlara KDV, tapu masrafları, kat mülkiyeti masrafları, sözleşmeden doğan damga vergisi, elektrik, su, doğalgaz abonmanlık ve sayaç bedelleri dahil. Ayrıca, banka kredisi kullanılması halinde müşteriler masraf ve komisyon ödemeyecektir.

Ispartakule'de 169 bin  liraya 2 oda 1 salon daire

SÜLEYMAN Çetinsaya, satışa çıkacak iki yeni projeleri hakkında da şu bilgileri verdi: "Haziran ayında Bahçeşehir-Ispartakule'de, 35 bin metrekare (35 dönüm) arsada 385 konutluk projemizin satışı başlayacak. 'Avrupa Konutları Ispartakule' adını taşıyan bu projemizi de erken teslim edeceğiz. Bu projede 78 metrekare 1+1'ler 140 bin TL, 94 metrekare 2+1'ler 169 bin TL, 146 metrekare 3+1'ler 260 bin TL, 172 metrekare 4+1'ler 310 bin TL olacak. Avrupa Konutları-TEM projesinin bitişik parselindeki 'residence'de Temmuz ayında tamamlanacak ve 150 adet 1+1 ve 2+1 daire satışa çıkacak.

Garage Zekeriyaköy Evleri'nde 250 bin dolara villa daire

İSTANBUL'un en prestijli konut bölgelerinden Zekeriyaköy'de hayata geçirilen Garage Zekeriyaköy Evleri'ndeki 8 villa bloğunda 1+1, 2+1 çatı ve bahçe dublekslerden oluşan daireler, 250 bin dolar ile 320 bin dolar fiyat aralığından satışa sunuldu. Sadece 32 seçkin ailenin yaşayacağı Garage Zekeriyaköy Evleri; 107, 120, 131 ve 138 metrekarelik dairelerden oluşuyor.

İçi daire, dışı bahçe

Garage Zekeriyaköy Evleri, toplam 4.3 dönüm arsada, sadece 3 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Konutların Ekim 2010'da teslim edilmesi planlanıyor. 32 villa dairesi içinde, bahçe ve çatı dublekslerindeki müstakil bahçeler, yeşili evlerin içine taşıyor. Garage Group, Zekeriyaköy Evleri ile; lüks ve pahalı bir bölgeye kıyasla uygun koşullarda yaşama fırsatı sundukları iddiasında. Ev içi ve site içi kameralı güvenlik sistemi, otopark, jeneratör, görüntülü kapı sistemi ve özel peyzaj uygulamalarıyla tasarlanan Garage Zekeriyaköy Evleri, Maslak’a 15 dakika mesafede.

Metrekaresi brüt 2300 dolar

Garage Zekeriyaköy Evleri'nde, ortalama brüt metrekare fiyatı 2 bin 300 dolar, ortalama net metrekare fiyatı ise 2 bin 900 dolar. Projede en pahalı daire, 138 metrekarelik dubleks 2+1'ler, 320 bin dolardan satışa sunuldu. 107 metrekare 1+1'lerin 250 bin dolar olduğu projeyle ilgili olarak, Garage İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, "Doğası, ulaşım kolaylığı ile yatırım için son dönemde en karlı bölgelerden biri haline gelen Zekeriyaköy’de, Levent’e 15-20 dakika, İstinyePark’a sadece 10-15 dakika mesafedeki Garage Zekeriyaköy Evleri'nde, kent yaşamının stresinden kaçmak isteyenlere farklı seçenekler sunuyoruz" dedi.

Prestijli konut bölgesi

Bülent Bahadır, "Garage İnşaat uzmanlığının simgesi olan Garage Zekeriyaköy Evleri, İstanbul'un prestijli konut bölgelerinden Zekeriyaköy'de sembol proje olacak. Garage Zekeriyaköy Evleri ile 'lüks' kavramını başka bir boyuta taşıdık. Lüksün sınırı yok ve önemli olan uygun fiyata lüks konut vermek" diye konuştu.

 Villa konforu yaşatan evlerin aidatı apartman dairesinden farksız

GARAGA Zekeriyaköy Evleri, villa konforunda doğayla içiçe yaşama fırsatı sunuyo. Birçok projede daire sahiplerinin sırtına ağır yük gibi binen yüksek rakamlı aidatlar da bu projede sorun olmaktan çıkıyor. Bülent Bahadır, "Normal bir apartman dairesinden farksız olarak hesaplanan aidatlar bütçeye uygun konforlu bir yaşam vaat ediyor" diyor.

Garage, Merter'in çehresini değiştirecek

GARAGE Group, İstanbul'un en merkezi noktalarından biri olan Merter'de hayata geçireceği 35 katlı Garage Towers Merter'de de gün sayıyor. Garage Tower Merter, 270 konut ve iki işyeri katıyla bölgenin en yüksek yapısı olacak. 130 metre yüksekliğinde olacak Garage Tower Merter'in, bölgenin en yüksek rezidans kule projesi olacağını vurgulayan Bülent Bahadır, "Mimar Adnan Kazmaoğlu imzasını taşıyan Garage Tower Merter'de, 270 konutun yanı sıra, iki işyeri katında 41 bağımsız ticari ünite olacak" diyor. Garage Tower Merter, toplamda 68 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak, toplam 75 milyon dolara mal olacak.

Simplicity'nin üçte ikiden fazlası satıldı

GARAGE Group'un Sarıgazi'deki projesi Simplicity de, Ekim 2010'da sahiplerine teslim edilecek. 37 bin 800 metrekare alan üzerindeki 7 blokta, 252 konuttan oluşan projede, 88-210 metrekare aralığında daireler bulunuyor. Krizin en zorlu günlerinde, Ocak 2009'da satışa çıkan ve ilk ay yüzde 30'u satılan Garage Simplicity

Garage Group ise Garage Zekeriyaköy Evleri ile, İstanbul'un en prestijli bölgelerinden birinde 107-138 metrekare aralığındaki 32 konutu 250 bin dolardan başlayan fiyatlara satıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!