Baydemir'den 'kaynak' mesajı

Güncelleme Tarihi:

Baydemirden kaynak mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2010 15:14

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Türkiye’ye birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Bir kez daha kardeş kavgası son bulsun temennisinde bulunuyorum” dedi.

Haberin Devamı

OSMAN BAYDEMİR KAYNAK YAPMAYA ÇALIŞTI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yapılacak 74 kilometrelik su kanalı temel atma törenine katılan Baydemir, ‘kendisine suikast girişiminde bulunulacağına ilişkin 6 kez tebligat yapıldığı’ yönündeki soruları yanıtsız bırakarak, “Bugün sadece kaynak işlerini konuşmak istiyorum. Sadece kaynak ile ilgili sorulara cevap vereceğim” dedi. Bir gazetecinin, “Bunlar yazılı beyanlar mı, yoksa duyumlar üzerine yaptığınız iddialar mı?” sorusu üzerine Baydemir, “Yazılı tebligatlardı hepsi” diye cevap verdi.

CHP Genel Başkanlığı’na Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi ve Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununa yaklaşımı konusundaki düşünceleri sorulan Baydemir, “Bence bir siyasetçi kesinlikle kaynak yapmasını bilmelidir. Kaynak yapamıyorsa, o siyasetçi toplumu da kaynaştırma konusunda sıkıntılarla karşılaşır. Benim bugünkü deneyimimden hareketle bütün siyasetçilere çağrım, mutlaka kaynak yapmasını öğrenmeleri gerekiyor” dedi.

‘ÖLÜM HABERLERİ DEĞİL, YATIRIM HABERLERİ OLSUN’

Diclekent’te 75 metrelik yol üzerindeki temel atma töreninde yaptığı konuşmanın son bölümünde, ulusal birlik ve bütünlük mesajları veren Baydemir, şunları söyledi:
“Edirne’deki, Bursa’daki kardeşlerim. 70 milyonun tümüne bir sorum ve bir de mesajım var. Bu ülke hengame içerisinde, eğer bunu başarabiliyorsak, bu hizmeti geliştirebiliyorsak, bir de düşünün ki bu memlekette kardeş kavgasının olmadığı bir ortamı yarattığımızda, nasıl büyük bir hızla ilerlemeyi sağlayabileceğiz, nasıl büyük bir hızla kalkınmayı sağlayabileceğiz. Dün Batman kentimize yine bir acı geldi. Düşünün ki cenazeler değil festivallerin, ölüm haberlerinin değil yatırım haberlerinin geldiği yakın bir geleceği yarattığımızda, bu ülkenin, bu ülkede yaşayan bütün insanlarımızın ağlamadığı, yas tutmadığı 32 dişimizle gülebildiğimiz, bir geleceği yarattığımızda, kalkanmanın haddi ve hesabı olmayacaktır. Bu itibarla ben bir kez daha ‘kardeş kavgası son bulsun’ temennisini ve çağrısını buradan yinelemek istiyorum.”

Baydemir, kanal yapımında çalışan işçilerin elbiselerinden giyip, yüzündeki maske ile kaynak yaptı. Daha sonra konfetiler atılarak temel atıldı. Baydemir Tören alanından ayrılırken, yanına yaklaşan 10 yaşındaki küçük bir erkek çocuğun elini öptü. Çocuk da Baydemir’i yanaklarından öptü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!