Muhteşem finalin kazananları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem finalin kazananları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 00:00

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirdiği Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması, muhteşem finalle son buldu. Ankara, İzmir ve Antalya’dan 35 liseli müzik grubunun kıyasıyla yarıştığı büyük finalin kazananları ayakta alkışlandı.

‘Genç Nota Özel Ödülü, bu yıl Silahlı Kuvvetler Bando Mızıka Okulları Komutanlığı’nın oldu. Ödül, yarışmada katılan diğer gruplara ‘müzik alanında ağabeylik ve ablalık yapacak kadar’ profesyonel, ileri derecede müzik yapan gruplara veriliyor. Silahlı Kuvvetler Bando Mızıka Okulları Komutanlığı’nın Promosyon isimli bestelerinin yanı sıra, Benny Goodman’dan Mambo Swing isimli şarkıyı seslendiren grubu ‘Entonasyon’, şu isimlerden oluştu: “Uğur Güngör/gitar vokal, Sercan Danışman vokal, Mehmet Eyüpoğlu klavye, H. Korhan Öz bas gitar, Mustafa Volkan gitar ve alto saksafon, Ali Eren Ekerim tenor saksafon, Mustafa Kök davul, Ahmet Şanal perküsyon, Samet Kahraman trompet, Sezer Atılmış klarnet, Anıl Kösem tuba, İsmail Dinçen trombon”

MERAL’in gurur tablosu

En iyi İcra Ödülü’nü, Whitesnake’in Foor For Your Loving isimli şarkıyı seslendiren Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi kazandı. Grup E-meral-D, gitarlarda Berk Gülbağ Doruk Küçükbaş, bas gitarda Eren Bostancı, geri vokalde Hakan Emel, davulda Tunç Berke Köymen’den oluştu. Grubun şovu ve özellikle solistleri Damla Bekar’ın performansı göz doldururken, E-meral-D 5 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

En İyi Beste Ödülü’nü yarışmaya Altındağ İnönü Lisesi’nden katılan Grup İsyan kazanırken 5 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. Üç yıldır Genç Nota’ya kesintisiz katılan grubun, Öyle Olsun isimli bestesi yarışmada en çok alkış alan şarkılar arasında da yer aldı. İnönü Lisesi’nin gururu olan İsyan, vokal ve gitarda Uğur Bal, bös gitarda Tuğberk Doğukan Şarklıoğlu, klavyede Mesut Şener ve davulda Ahmet Cem Akçelik’ten oluşuyor.

Bireysel ödüller arasında yer alan En İyi Kız Solist Ödülü’nü, Bahçlievler Lisesi’nin solisti Candan Yılmaz kazandı. Candan Yılmaz’a Berkay Sözbilir gitarı ile, Ömer Kaan Çalıcıoğlu bas gitarı ile, hüsniye Hande Kuru klavyesiyle ve Burcu Seyidoğlu da davulu ile eşlik etti. Grup Şebnem Ferah’ın Yağmurlar isimli şarkısını seslendirirken 2 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

İzmir’e iki ödül birden

Diğer bir bireysel ödül olan En İyi Erkek Solist Ödülü de, Batıkent Lisesi’nin solisti Tolga Gürkan Gürdal’a gitti. Gürdal’a eşlik eden Grup Gamblers’ta, gitarda Ata Berk Yılmaz, vokalde Öykü Irmak, bas gitarda Can Ayyıldız, gitarda Botan Beyaz ve davulda Tuğberk Aykara yer aldı. Grup icra dalında Lady Gaga’dan Poker Face isimli şarkıyı seslendirdi,2 bin TL ödülü kazandı.

Genç Nota’da bu yıl Gelecek Vaad Eden Enstrümanist Ödülü iki ayrı lisesi müzisyene verildi. TED Ankara Koleji’nin davulcusu Doğa Atasoy ve Antalya Levent Aydın Anadolu Lisesi’nin gitaristi Mert Peker bu ödüllere layık görülürken, genç müzisyenler bin TL’yle ödüllendirildi.

Genç Nota Jürisi bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak, Gelecek Vaad Eden Solist adı altında yeni bir ödül kategorisi açtı ve bu ödüle de, İzmir Karşıyaka Lisesi’nin solisti Ezgi Nermin Alaş’ı layık gördü. Ezgi Nermin Alaş’a, gitarda Sabri Özkan, davulda Emre Şufta, bas gitarda Mesut Civan Aktaş ve gitarda Fulya Ezgi Kınık eşlik etti. Grup bin TL’yi bu performansıyla kazandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü bu yıl İzmir’e, Atatürk Lisesi’nin grubu İAL’e gitti. Bas gitarda Ali Portakal, Gitarda Berk Bulut, gitar ve vokalde Mert Aydın, davulda Umur Pamuk’tan oluşan grubun solisti Elizabeth Tremaine Kenney, sempatik hareketleri ile ilgi gördü. Grubun Metallica’dan seslendirdiği Enter Sandman isimli şarkıda sergilediği performans, gruba 5 bin TL’yi getirdi.

Bilgi Anadolu beğeni kazandı

3 bin TL ödülü olan Jüri Özel Ödülünü Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi kazandı. Kendi besteleri Mad Love’ın yanı sıra Goran Bregoviç’ten Ederlezi isimli şarkıyı seslendiren grup, kalabalık bir çok sesli koro da kullandı
Genç Nota’da bu yıl yine jürinin kararı ile En İyi Sahne Ödülü de ilk defa verildi. Jüri, TOKİ Anadolu Lisesi’ni bu değerli ödüle layık gördü.

Demir gençleri yalnız bırakmadı
/images/100/0x0/55eac7e2f018fbb8f89649bf


GELECEĞİN yıldızlarını muhteşem finalde yalnız bırakmayanlar arasında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir, DMC Ankara İdari Koordinatörü Barbaros Muratoğlu, Ankara Hürriyet Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer ve Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy da yer aldı.
Gençlere ödüllerini veren Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir, “Sizlerin heyecanını paylaşmak ve bugün sizlerle birlikte burada olmak bizlere mutluluk veriyor. Bugüne kadar ödül alan olup, bugün ödül veren olmak benim için de farklı bir tecrübe oldu. Bu önemli organizasyonu gerçekleştiren arkadaşlarım Yaşar Sökmensüer, Levent Seğmen, Ateş Yalazan’a ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!