TRT ayıp etti

Güncelleme Tarihi:

TRT ayıp etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2010 01:00

Hadise, geçtiğimiz hafta düzenlenen Balkan Müzik Ödülleri’nde iki ödül birden kazandı. Ancak Türkiye bu başarıyı değil, TRT’nin töreni neden yayınlamadığını konuştu. Kanalın, Hadise’nin sahne alacağını öğrenince töreni ekrana getirmekten vazgeçtiği iddiası, genç şarkıcıyı çok üzdü: “Eğer iddia doğruysa, TRT ayıp etmiş.”

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLARLA HADİSE 

Balkan Müzik Ödülleri Töreni’nde “Balkanlar’da En ıyi Kadın şarkıcı” ve “Fast Life” şarkınızla da “Balkanlar’da Türkiye’nin En ıyi şarkısı” ödüllerini aldınız. Balkanlar’da bu kadar sevildiğinizi biliyor muydunuz?
  
- Aslında “En ıyi Kadın şarkıcı” ödülünü hiç beklemiyordum, çok şaşırdım. Çünkü aynı kategoride Anna Vissi de yarışıyordu ve insanlar onu gerçekten çok seviyor. Geçen sene Eurovision öncesinde Balkanlar’da turneye çıkmıştım. Gördüğüm ilgi inanılmazdı. Bir sene sonra da böyle bir ödül almak muhteşem! Eurovision’dan sonra Altın Kelebek ve Belçika’da En ıyi Urban Sanatçı ödüllerini almıştım. şimdi de bu ödülü alıyorum. “Eurovision’dan sonra yıldızı söner” derler ya, benim için tam tersi oldu.

Yıldızınız böylesine parlarken, hayranlarınız sizden iddialı projeler bekliyor...   

- Amerika’dan çok ünlü bir şarkıcıyla iddialı bir projemiz var zaten... Bir şarkıda düet yaptık. Bu şarkıcının kim olduğunu şimdilik söyleyemiyorum, çünkü New York’a gittiğimde tekrar buluşup detayların üzerinden geçeceğiz.

Biz tanıyor muyuz bu şarkıcıyı?

- Justin Timberlake gibi çok çok büyük bir isim değil ama beklenmedik ve çok önemli bir çalışmaya imza attık.

İNGİLİZCE ALBÜMÜM ENDONEZYA’DA 1 NUMARA

Sonrası için projeleriniz neler?   


- İngilizce albümüm Endonezya’daki müzik listelerinde 1 numaraya kadar çıkmış. 2 Haziran’da oraya gideceğim, 7 Haziran’a kadar kalacağım. Yeni albüm çalışmalarım da sürüyor ama bu yaz çıkarmayı düşünmüyorum. Herkes yazın albüm çıkarıyor, bu nedenle ben sonbaharda yayınlamayı planlıyorum. Bir yandan da ıngilizce albümüm için çalışmalar yapıyorum. Onun çıkması da 2011’i bulabilir.

Endonezya’daki müzik listelerinde zirvedesiniz. Sanırım yurtdışında, Türkiye’de olduğundan daha fazla tanınıyorsunuz...

- Aynen öyle! Türkiye’de bana “Uzun süredir ortalarda görünmüyorsun” diyorlar. Ama işte yurtdışına çıktığımda böyle güzel işler yapıyorum ve hepsi uzun zaman alıyor.

UÇAK SOLA YATTI EMİNA’YLA KOPTUK!

Balkan Müzik Ödülleri’ne dönelim. Ödül alınca sizi ilk kutlayan Emina Sandal oldu. Emina Hanım törene giderken, uçakta tanıştığınızı söyledi...

- Evet, uçakta türbülans sırasında tanıştık. O tam yan sıramda oturuyordu. Ben çok seyahat ettiğim için türbülansa alışığım ama Emina çok korkuyormuş. Sesini duyunca kulağımdaki kulaklıkları çıkardım ve ablamla onu sakinleştirmeye çalıştık. Sonra uçak bir sola yattı, orada ikimiz de koptuk! Ben müziği falan bıraktım, dua etmeye başladım! Bu vesileyle de tanışmış olduk. ınince de hep uçağı konuştuk. Her şeyi unuttuk, sadece hayatın değeri üzerine sohbet ettik.

Emina Sandal, “Balkanlar’da En ıyi Kadın şarkıcı” kategorisinde sizin rakibinizdi. Ödülü o alsaydı ne hissederdiniz?

- Benim kazandığım çok ödül var. Bunlar insana gurur veriyor. Ödülü o alsaydı da üzülmezdim. Ama beni seçtiler. Hem ıngilizce bir şarkıyla ödül almak hem de en iyi kadın sanatçı seçilmek beni çok gururlandırdı...

SAHNEDEKİ CUMHURBAŞKANI

TRT ile Eurovision sürecinde bir sıkıntı yaşamıştınız. şarkınıza çektiğiniz klip kanal tarafından erotik bulunduğu için yayınlanmamıştı. şimdi de TRT’nin sırf siz sahne alacaksınız diye Balkan Müzik Ödülleri Töreni’ni yayınlamadığı öne sürülüyor. Ne diyorsunuz bu iddiaya?


- Bu konuda pek bilgim yok ama eğer iddia doğruysa, TRT ayıp etmiş... Ben bugüne kadar TRT hakkında hiçbir şey söylemedim ama böyle olmasına da çok üzülüyorum. Müzik müziktir. Ben bu alanda Türkiye adına büyük başarılar elde ediyorum ve bu ödül törenini Türkler’in de izlemesi gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta orada Türkiye’yi temsil eden bir sanatçı var. Ben ödül töreninde konser verip para kazanmıyorum ki... Hem Türkiye adına hem de kendi adıma promosyon yapıyorum. Gecede de ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Töreni yayınlamamaları çok yanlıştı. Bu konuda herkes benimle aynı şeyi düşünüyor. Ben her şeye rağmen elimden geldiğince sanatımı, şarkılarımı, kendimi ve ülkemi tanıtmaya devam edeceğim.

Henüz 24 yaşındasınız, peki hakkınızda çıkan bu olumsuz haberler ve yoğun iş temponuz ağır gelmiyor mu?

- Kolay değil tabii ki. Ben bugüne kadar sahnede hep istediğimi yaptım. Sahnedeki cumhurbaşkanı benim! Aslında çok duygusal biriyim, bir klip izlerken bile ağlayabilirim ama konu işe gelince, kendisinden emin olan ve dik duran bir sanatçıyım. Başaramayacağım şeylere elimi sürmem. Bana yakışmayan konularda konuşmam. Bugüne kadar hep işimle ön planda oldum, özel hayatımı hiç konuşmadım. Yazıldıysa da konuşmadım. Hadise her cumartesi akşamı diskoteklerden çıkan bir kız değil. Ben sadece işimi yapıyorum. Tek derdim işim, başka iddialar ve haberler umurumda bile değil.

Haberin Devamı

SİNAN’LA MUTLUYUZ

Sadece elde ettiğiniz başarılarla değil, özel hayatınızla da gündemdesiniz. Her sabah gazeteyi elinize aldığınızda Sinan Akçıl’la ilişkiniz hakkında haberler görmek sizi nasıl etkiliyor?


- Ben magazin haberlerini okumuyorum artık. Çünkü o haberler bana negatif enerji veriyor. Bazen yalan yanlış şeyler yazıyorlar, konu hakkında açıklama yapıyoruz ama o haberleri yazmaya devam ediyorlar. E o zaman niye yanıt veriyoruz? Alakam olmayan isimlerle yazılmak beni mutlu etmiyor.

Peki Sinan Bey ile hâlâ beraber misiniz?

- Biz onunla bu haberlere gülüyoruz ve mutluyuz.

Haberin Devamı

MANGA’YA ELEŞTİRİ DEĞİL, DESTEK GEREK

Bu yılki Eurovision temsilcimiz Manga’nın şarkısını nasıl buldunuz, yarışmadaki şansları nedir sizce?


- Bu soruyu şarkı ilk yayınlandığında da sormuşlardı. Kötü olsa lafımı esirgemezdim ama gerçekten başarılı buldum. Bizim ülkemizde herkes her şeyi çok iyi bildiği için şarkıyı eleştirenler oldu. Ama şu an onların eleştiriye değil, desteğe ihtiyaçları var. Manga çok başarılı bir grup. ınşallah yarışmadan da büyük bir başarıyla döner.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!