Eski muhtar dehşet saçtı: 4 ölü

Güncelleme Tarihi:

Eski muhtar dehşet saçtı: 4 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2010 11:32

Kalecik Kaymakamı Mustafa Dalkılıç, Ankara'nın Kalecik ilçesine bağlı Gölköy köyünde eski muhtar Yusuf O'nun düzenlediği silahlı saldırıda 4 kişinin öldüğünü, 1'i ağır 3 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Haberin Devamı

ANKARA'nın Kalecik İlçesi'ne bağlı Gölköy'ün eski muhtarı Yusuf Oruç, asker kutlaması için hazırlanan yeğenlerinin evine pompalı tüfek ve tabanca ile baskın yaparak 4 kişiyi öldürdü, 3 kişiyi yaraladı.

Olay, Kalecik'e bağlı Gölköy'de meydana geldi. Geçmişte köyde muhtarlık yapan 52 yaşındaki Yusuf Oruç, son seçimlerde kendisine oy vermediği için aralarında husumet olan yeğenlerinin evine giderek ortak kullandıkları bahçe konusunda tartışmaya başladı. Oruç, tartışmanın büyümesi üzerine evine dönerek yanına pompalı tüfek ve tabanca alarak tekrar yeğenlerinin oturduğu eve geldi. Oruç, burada rastgele ateş etmeye başladı. Oruç'un pompalı tüfek ile tabancasından çıkan mermilere hedef olan 29 yaşındaki Ömer Koç, kardeşi 20 yaşındaki Mustafa Koç, amcasının oğlu 28 yaşındaki Satılmış Koç ve dayısının çocukları Nizamettin Yılmaz olay yerinde öldü. Yaralanan Satılmış Koç'un 5 aylık hamile eşi Güngör Koç ve Refik Demirtaş köye gelen ambulansla Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne, durumu ağır olan Muammer Yılmaz ise helikopter ambulans ile Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırıldı.

ASKERE GİDECEKTİ

Saldırıda ölen Mustafa Koç'un 26 Mayıs'ta vatani görevini yapmak üzere askere gitmeye hazırlandığı belirtildi. Silahlı baskın yapılan evde vatani görevine gitmeye hazırlanan Mustafa Koç için bugün kutlama yapılmasının planlandığı bildirildi.

Köyde 4 kişiyi öldüren eski muhtar Yusuf Oruç’un son seçimlerde kendisine oy vermeyen yeğenleriyle uzun süreden bu yana konuşmadığı belirtildi. Oruç'un bu sabah yeğenleriyle ortak kullandıkları bahçede buzağı için yapılan çit nedeniyle tartıştığı bildirildi.

DAĞDA KAÇARKEN YAKALANDI

Yusuf Oruç, yaptığı katliamdan sonra köy yakınındaki dağa kaçtı. Köyde geniş önlem alan jandarma ekipleri, giriş ve çıkışları yasakladı. Ardından polisten takviye alan jandarma ekipleri, Oruç'u arama operasyonu başlattı. Oruç, 3 saat sonra suç aletleriyle birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Bu arada Oruç’u yakalama operasyonu sırasında adı öğrenilemeyen bir polis memuru da silahına mermi sürerken kazaen ayağından yaralandı.

Köye akın eden ölenlerin yakınları sinir krizi geçirdi. Ölenlerin birçok yakınına köyde hazır bekletilen 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu. Bu arada jandarma ve polis ekipleri olası olaya karşılık katliamı gerçekleştiren Yusuf Oruç’un evi ile köy çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Refik Demirtaş ve Güngör Koç’un yakınları, şöyle dedi:
“Eski muhtarın tarlasına Koç ailesinin ineğinin girmesi sonucu tartışma yaşanmış. Eski muhtar Yusuf Oruç ile yeğenleri arasında oy vermeme yüzünden husumet yaşanıyordu. Tarlaya hayvan gimesi de bu olayın tuzu beberi oldu. Tartışmanın büyümesi sonucu eski muhtar rastgele ateş açması sonucu 4 kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden oldu.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!