Aziz Yıldırım'dan zehir zemberek açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırımdan zehir zemberek açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 11:00

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleleri Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

AZİZ YILDIRIM'DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR (WEBTV)

 

RÜŞTÜ: BUNU İSPAT ETSİNLER YARIN FUTBOLU BIRAKIRIM 

TÜRKİYE'DEKİ TEK BÜYÜK FENERBAHÇE'DİR (WEBTV)

 

SERDAR ADALI: AZİZ YILDIRIM NE DEDİĞİNİN FARKINDA DEĞİL

 

AZİZ YILDIRIM'DAN ANONS SKANDALIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA / (WEB TV)

 

YILDIRIM RÜŞTÜ'YE YÜKLENDİ (WEBTV)

 

BEŞİKTAŞ'TAN DA AÇIKLAMA GECİKMEDİ

 

ALİ ŞEN: YILDIRIM İSTİFA ETMELİYDİ 

 

Fenerbahçe Spor Kulübü BaÅŸkanı Aziz Yıldırım sözlerine ‘ŞampiyonluÄŸun kaybedilmesinde bir suç iÅŸlenmiÅŸse suçlusu benim’ diyerek baÅŸladı ve ardından ÅŸike iddialarıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.                    Â

Haberin Devamı

‘Futbolcumuza para teklif edildi’ diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e sert tepki gösteren Yıldırım ‘Melih Gökçek, televizyonlarda hangi sıfatla konuşuyor’ dedi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik’in Bursaspor ile ilgili açıklamalarına da değinen Yıldırım ‘Spora siyaset karıştırılmasın. Başbakan’ı örnek alın’ şeklinde konuştu.

Yıldırım’ın sözlerinden Beşiktaş kalecisi Rüştü de nasibini aldı. Rüştü’nün Kasımpaşa ve Ankaragücü takımında forma giyen futbolcuları arayıp, mesaj attığını söyleyen Yıldırım, Rüştü’ye seslendi: ‘Senin onlarla ne işin var. O zaman senin Bursa’da yediğin gol de bana şaibeli geliyor’

Son olarak Trabzonspor maçındaki anonsun yönetim tarafından yapılmadığını ve anonsu yapan kişiyi dövmediğini, bunu basının uydurduğunu belirtti.

İşte Fenerbahçe Yönetimi’nden yapılan açıklama:
  Â
Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe yönetim kurulu tarafından hazırlanan yazılı metni okuyarak basın toplantısına başladı.

"Bursaspor'u kutluyor, Şampiyonlar Ligi'nde başarılar diliyoruz. Biz de oyuncularımızı alınlarından öpüyoruz. Son 90 dakikada sayısız atak geliştirerek ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Biz son maçı kazansaydık çok farklı şeyler olacaktı. Takımımızın aldığı galibiyetlerin ardından çok farklı senaryolar yazılırdı. Özellikle bir kanal ilginç şeyler söyledi. Kalecilerin maç sattığı söylendi. Bir futbolcu Galatasaray Bursa'ya yenilecek dedi. Bir yazarda Ankaragücü bize bilerek yenilecek dedi. Bir başkan lig temiz değil dedi. Bir devlet bakanı da ligin temiz olmadığını söyledi. En vahimi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oyuncuma şike teklif ettiler dedi. Fenerbahçe'yi yeneceğiz dedi. Bunlar ligin kısa hikayesi. Lig bitti iddialar sona erdi. Rüştü'nün son maç yediği goller göz ardı edildi. "

Haberin Devamı

BURSA ÅžAMPÄ°YON OLDU DÄ°YE BU LÄ°G TEMÄ°Z MÄ°DÄ°R?

"Yıllardan beri her şampiyonluğumuzda bizi her şekilde eleştirenleri lanetliyoruz. Fenerbahçe düşmanlığının ve futbolda yaratılan bu durumun ne kadar ciddi olacağını gördük ve bundan utanç duyduk. Biz şampiyon oluyorsa bunu hak ederek yapıyoruz. Fenerbahçe'nin şampiyonlukları hak edilmiştir. Şimdi soruyorum. Bursa şampiyon oldu diye lig temiz midir? Bunlar çok çirkindir. Bu konuşmaları yapanlar futbolumuzdan temizlenmelidir. "

FENERBAHÇELİLER TAKIMINIZLA GURUR DUYUN

"Yönetimimiz ve futbolcularım kimseyi utandırmadı. Ligin sonuna kadar yarışta var olduk. Atılamayan bir gol yüzünden şampiyon olamadık. Fenerbahçeliler futbolcularınızla gurur duyun. Son haftaya lig lideri giren takımımız lehine bir tek penaltı düdüğü çalınmamıştır. Son 10 hafta iddiamızın kalmadığı söylenirken biz kendimiz gösterdik. Her maçı final gibi oynadık ve son haftaya lider girdik. Bir görevlinin yaptığı yanlış anons kadar bize atılan iftiralar kaçan şampiyonluğun sebebidir. Fenerbahçe yıllardır değişmeğen duruşu ile duruma gelmiştir. Başka bir Fenerbahçe yok. Bir tek Fenebrahçe var. Yıllar oldukça Fenerbahçe de var olacak. Karanlığın ardından Fenerbahçe güneş gibi doğacak. Başarılarımız göz ardı edilemez. Kazanmak gibi kaybetmekte bizim sorumluluğumuzdadır. Atılması gerekn her adımı atıyoruz. Her adımı atmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.

Haberin Devamı

Fenerbahçeliler: Kulübünüz sizi utandıracak hiçbir şey yapmamıştır. Asla utanılacak bir şey yapmadık. Şampiyonluk için her şeyi yaptık ama olmadı. Moralimiz çok bozuk ama yapacak bir şey yok. Gururla kulümüze hizmety ediyoruz. Bugün biz varız, yarın yokuz ama Fenerbahçe her zaman var. Milyonlarca dolarlık bütçesi olan Fenerbahçe ani kararlar asla alamaz. Herkes üzerine düşen görevi sonuna kadar yapmalıdır. Unutulmasın ki başka bir Fenerbahçe yok."

Şekip Mosturoğlu'ndan sonra sözü alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım şunları söyledi:

AZİZ YILDIRIM: 1 GOL DAHA ATSAK ÇOK FARKLI ŞEYLER OLACAKTI

 "Üzüntülüyüz. Hak etmediğimiz bazı şeylerle karşı karşıyayız. Pazar günü yaşanan maçta biz bir gol daha atsaydık çok farklı şeyler olacaktı. O zaman da Aziz Yıldırım ile gurur duyulacaktı. Fenerbahçe taraftarı adına yardımcılarıma teşekkür ediyorum. Her şeyin sorumlusu benim. Eğer bir suç varsa benim yüzümdendir. Her hangi bir kaybetmenin sonunda Aziz Yıldırım istifa ediyor deniyor. Ben kendim hiç üzülmeyecekmiyim. Ben kimseye istifa ediyorum demedim. "

Haberin Devamı

ŞİKE TEKLİFİNİ SEN Mİ YAPTIRDIN?

"Şunu da bilin bu yalnız bizim başımıza gelen bir olay değildir. Bizi üzen en önemli şey Fenerbahçe ayrılmıştır , diğerleri olmuştur. şampiyon olamayanlar Fenerbahçe alehine konuşuyor. Önce can sonra canan diyen Melih Gökçek Bursa şampiyon olsun diyor. Ben de bunu anlamıyorum. Gökçek bir belediye başkanıdır. Hangi sıfatla TV'lere çıkıp yorum yapıyor ve diyor ki Ankaragücülü oyuncuma şike teklif edildi deniyor. Acaba bunu kendisimi yaptırdı. Biz şampiyon olmayalım diye ligi şaibeli hale getirdiler. Bu olanlara çözüm bulmalıyız. Hakemlerin bazıları yeteneksiz dedik ama bilerek yapıyorlar demedik. "

SPORA SÄ°YASET KARIÅžMASIN

Haberin Devamı

"İdarecinin Bülent Yavuz'a belirttiği isim M. Kamil Abitoğlu'ydu ama bizim maça verilmedi. Melih Gökçek karar versin . Ya spor adamı olsun, ya da siyasetçi olsun. Eğer ikisini de yaparsa spor kötü yerlere gidecektir. Oğlunu rahat bırasın, başkanlığını rahatlıkla yapsın. Bizim kanunumuzda Belediye Başkanları kulüplerle ilgilenemez. İstanbul BŞB Başkanı'na sesleniyorum. İstanbulda'ki harfiyatlar gelirlerini bize versinler. Topbaş'a sesleniyorum. Siyasetle spor ayırılsın.

FARUK ÇELİK BAŞBAKAN'I ÖRNEK ALSIN

Faruk Bey'e de sesleniyorum. Biz Denizli'de de bir yanlış yapmadık burada da. Prekazi'nin bir lafı var topun canı vardır diye. Ancak futbolcuları yargılamayacağız. Ben herkese emeğinden dolayı teşekkür ediyorum. İki bölümde de final oynadık. Söz verdik ama olmadı. Ancak çalıştık. Sayın Bakanımızın da söylemlerini çok çirkin buluyoruz. Siyasetle spor karıştırılmasın."

RÜŞTÜ'NÜN YEDİĞİ GOL BANA ŞAİBELİ GELİYOR

"Bugün başka kulüpte olanlar veya Fenerbahçe'den ayrılanlar Fenerbahçe düşmalığı yapıyor. Rüştü, Kasımpaşalılar'ı arıyor. Hadi sizi göreyim diyor. Ankaragücü'ne mesaj atıyor. Bende kendisine haber gönderdi. "İnşallah Bursa'da iyi oynarsın" diye. Kaleciler hata yaptılar. Peki ya Rüştü ne yaptı? Çıksın söylesin. Ben bu şahısları aramadım desin. Beşiktaş kalecisinin bu adamlarla ne işi var. O zaman Bursa'da yediği gol bana şaibeli geliyor. Ağızımdan kötü şeyler çıksın istemiyorum. Bana düşma olabilirsiniz ama Fenerbahçe'ye olamazsınız.

Basının da herkesin de tarafsız olması gerektiğine inanıyorum. Kasımpaşa maçında yayınlanan bir resimde de herşey her şeyi ortaya koyuyor. Suçlayanlar suçladıkları konularda hakim tarafından serbest bırakılmamalılar. Maalesef Ankaragücü Yöneticisi başka şeyler söylüyor ama acısını biz çekiyoruz. Taraftarımıza uyarı yapıyorum. Destelerken zarar verecek şeylerden kaçınsınlar. Önümüzdeki sene de cezalı başlayacağız. Sahamız kapanmasın diye ellerinden geleni yapsınlar. Ancak hepsine tek tek teşekkür ediyoruz.

 Gazetelerde farklı farklı şeyler yazıyorlar. Ancak basın maalesef bizi birbirimizle kavga ettiriyorlar. Gidecek de olacak kalacak da olacak ama biz daha bunları konuşamadan farklı haberler yapacak. "

ANONSU BÄ°Z YAPTIRMADIK

"Anons ile ilgili, arkadaşımız TV'lere çıktı ve anlattı. Kendisi yanlış yaptı. 12 yıldır da kulübün tüm işlerini yapmaktadır. İyi bir insandır. O anda ki psikolojik duruma göre bunu yapmıştır. Bizim bunu yaptırdığımız kadar bir yanlışlık olamaz. Bu basınımız bu kadar mı acımasız. Biz bu kadar aptal insanlar mıyız? O anons olmasaydı belki bir gol atacaktık. Yok Anons yapan adamı dövmüşüm. Aziz Yıldırım herkesi dövüyor. Benim onu dövdüğümü gören oldu mu?"

TÜRKİYE'DE TEK BÜYÜK VAR O DA FENERBAHÇE, BASIN YALAN HABER YAPMASIN

"Kötü adam yaratmak için beni çok kullandınız. Ben kötü adam değilim. Fenerbahçe büyük camiadır. Zor günlerde gereğini yapıyoruz ve yapacağız da. 2 yıl daha buradayım. Ancak daha güçlü Fenerbahçe için farklı şeyler yapacağız. Bizim resmi yayınımız dışında haberler yazmayın. Zor günler geçirdik. Bundan sonra temennimiz daha güzel şeyler olmasıdır.

FENERBAHÇE'Yİ ÖRNEK ALIN

Diğer branşlarda da Avrupa da hedefimiz büyük. Ancak futbolda da gerekli şeyler yapacak. Transferler yapılacak. İyi oyuncular oynayacağız. 300 milyon TL üzerinde bütçesi olan bir insan. Pazr günkü maçtan sonra bizi arayanlar gitmememizi söyleyenler teşekkür ediyorum. Herkese teşekkür ediyorum. Türkiye'de tek büyük var. O da Fenerbahçe'dir. Fenerbakçe SK Türkiye'de tek büyüktür ve diğer takımlarda artık bizi örnek alarak yanımıza gelsinler."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!